Poveži se s nama

Moja županija

Županija nagradila Šandora s 10 tisuća kuna

Objavljeno

Zahvaljujući velikom uspjehu  mladog Velimira Šandora u Zagrebačku županiju stigla je prva paraolimpijska medalja! Iako je brončana, zbog povijesnog rezultata ona je zlatnog sjaja. Tim povodom su župan Stjepan Kožić i njegov zamjenik Rudolf Vujević primili Velimira Šandora i Mirjanu Lučić.

 

„Vi ste dobar primjer mladima da se ne treba predati i da se uz puno rada, truda i znoja može postati vrhunski sportaš, naglasio je župan Kožić koji je siguran da je to samo početak i da će ubuduće ovakvih uspjeha biti još i više.

 
prijem-broncanog-sandora-i-lucic-u-zupaniji-1
 

Put do natjecanja u Rio de Janeiru je bio dug. Prethodila su mu mnoga dokazivanja, a najteže je bilo plasirati se, istaknuo je Šandor.  Medalja je oko vrata i sreći nema kraj, ali to nije kraj već početak za slijedeći paraolimpijski ciklus, europska i svjetska natjecanja. Sada slijede još jači i bolji treninzi, a rezultat sigurno neće izostati, dodao je Velimir.

 

Iako je kod Mirjane medalja izostala te se plasirala na peto mjesto, ističe kako je zadovoljna rezultatom. „Bilo je jako stresno i jaka konkurencija, što govori da se u stolnom tenisu teško plasirat, ali me rezultat zadovoljava dodala je Lučić. Imala sam veliku želju plasirati se u polufinale i dobiti Brazilku, ali ona je zaista igrala svjetski stolni tenis i za ovo se natjecanje pripremala osam godina, istaknula je Mirjana.

 
prijem-broncanog-sandora-i-lucic-u-zupaniji-2

I u ovim teškim gospodarskim vremenima Županija nije posustala u izdvajanju sredstava za svoje sportaše, napomenuo je župan Kožić.  Za postignut uspjeh Šandor je nagrađen s 10 tisuća kuna.  

Moja županija

VIDEO Predstavljen promotivni film ‘Visit Zagreb County’

Predstavljene prirodne, kulturne i povijesne znamenitosti Zagrebačke županije

Objavljeno

on

Predstavljen je novi promotivni film Turističke zajednice Zagrebačke županije ‘Visit Zagreb County’. Nastao je u suradnji s poznatom ambasadoricom hrvatskog turizma Ashley Colburn. U promotivnom spotu prikazane su prirodne, kulturne i povijesne znamenitosti Zagrebačke županije, važnije manifestacije, tradicija i zanati našega kraja. Zagrebačka županija kontinuirano ulaže u promociju destinacije, osluškuje i prepoznaje svjetske turističke trendove i koristi razne nove promotivne te komunikacijske alate.

Nastavi čitati

Moja županija

‘Party od srca’ za djecu, medicinsko osoblje i volontere Specijalne bolnice u Gornjoj Bistri

Poklonili su im božićne melodije, ali i stvari koje bolnici nedostaju

Objavljeno

on

Na poziv goričkih prijatelja Ane i Ivana Jovovića, čiji je devetogišnji sin Franko posljednja tri mjeseca na odjelu intenzivne njege Specijalne bolnice za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, radijska voditeljica i glumica Gianna Kotroman i partner Dario Sliško, poznatiji kao DJ Darius, organizirali su “Party od srca”.

“Puštalo se puno hitova i za ovo doba godine karakterističnih božićnih stihova kako bi klincima, medicinskom osoblju i volonterima uljepšali poslijepodne. Prema dobrom starom običaju, u goste se ne ide praznih ruku pa smo uz pomoć prijatelja, kolega i ljudi dobre volje skupili donacije i pune vrećice dostavili na pravu adresu”, kazala je Kotorman te pozvala građane da posjete internetsku stranicu bolnice i, ukoliko su u mogućnosti, doniraju nešto od potrebnih stvari za pacijente.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno