Poveži se s nama

Moja županija

Županija nagradila Šandora s 10 tisuća kuna

Objavljeno

Zahvaljujući velikom uspjehu  mladog Velimira Šandora u Zagrebačku županiju stigla je prva paraolimpijska medalja! Iako je brončana, zbog povijesnog rezultata ona je zlatnog sjaja. Tim povodom su župan Stjepan Kožić i njegov zamjenik Rudolf Vujević primili Velimira Šandora i Mirjanu Lučić.

 

„Vi ste dobar primjer mladima da se ne treba predati i da se uz puno rada, truda i znoja može postati vrhunski sportaš, naglasio je župan Kožić koji je siguran da je to samo početak i da će ubuduće ovakvih uspjeha biti još i više.

 
prijem-broncanog-sandora-i-lucic-u-zupaniji-1
 

Put do natjecanja u Rio de Janeiru je bio dug. Prethodila su mu mnoga dokazivanja, a najteže je bilo plasirati se, istaknuo je Šandor.  Medalja je oko vrata i sreći nema kraj, ali to nije kraj već početak za slijedeći paraolimpijski ciklus, europska i svjetska natjecanja. Sada slijede još jači i bolji treninzi, a rezultat sigurno neće izostati, dodao je Velimir.

 

Iako je kod Mirjane medalja izostala te se plasirala na peto mjesto, ističe kako je zadovoljna rezultatom. „Bilo je jako stresno i jaka konkurencija, što govori da se u stolnom tenisu teško plasirat, ali me rezultat zadovoljava dodala je Lučić. Imala sam veliku želju plasirati se u polufinale i dobiti Brazilku, ali ona je zaista igrala svjetski stolni tenis i za ovo se natjecanje pripremala osam godina, istaknula je Mirjana.

 
prijem-broncanog-sandora-i-lucic-u-zupaniji-2

I u ovim teškim gospodarskim vremenima Županija nije posustala u izdvajanju sredstava za svoje sportaše, napomenuo je župan Kožić.  Za postignut uspjeh Šandor je nagrađen s 10 tisuća kuna.  

Moja županija

“Zajedno za Zagreb” – u akciji i Zagrebačka županija

Objavljeno

on

Odlukom hrvatske Vlade otvoren je račun za donacije u akciji “Zajedno za Zagreb” kojima će se sanirati materijalna šteta nakon potresa u Gradu Zagrebu i okolici. Zagrebačka županija priključila se ovoj akciji i uplatila 100.000 kuna u državni proračun na poseban račun aktiviran za sanaciju. – Zagrebačku županiju i Grad Zagreb dijele administrativne granice, ali nas povezuju ljudi i humanost. Zagrebe, drži se! – poručuju iz Županije.

Potres 22. ožujka jačine 5,5 po Richterovoj ljestvici najjači je zabilježen u posljednjih 140 godina u Hrvatskoj.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Beba iz okolice Vrbovca rođena noćas u vozilu Hitne medicine!

Novorođenče je smješteno u rodilište a majka je, obzirom na febrilitet i kašalj kao suspektne simptome, najprije prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na COVID-19.

Objavljeno

on

Na poziv dispečera, tim hitne medicine Zagrebačke županije iz Ispostave Vrbovec noćas u 22:40 sati je upućen na intervenciju kod trudnice kojoj je pukao vodenjak. Ekipa hitne medicinske pomoći s doktoricom Kristinom Vučemilo i medicinskim tehničarom Goranom Tvorićem, doznali su kako trudnica već dva tjedna kašlje, a u trenutku pregleda imala je i povišenu temperaturu. Epidemiološki nije bila u bliskom socijalnom kontaktu s osobama sumnjivim na COVID-19, a zadnji izlazak iz kuće je bio redovna kontrola. Medicinski tim Zagrebačke županije krenuo je prema KB Merkur, uz najavu da je porod u tijeku. Bolnički tim spremno je dočekao vozilo ispred bolnice na čelu s dr.med. Miom Buršić, specijalizanticom ginekologije. Zdrava djevojčica  rođena je u 23:15 sati u vozilu hitne medicinske službe ispred same bolnice. Novorođenče je smješteno u rodilište a majka je, obzirom na febrilitet i kašalj kao suspektne simptome, najprije prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na COVID-19. S obzirom na hitnost intervencije ni tim Hitne medicine Zagrebačke županije nije bio obučen u zaštitna odijela te su nakon predaje majke i djeteta u KB Merkur u dogovoru s epidemiologom u izolaciji čekali rezultate brisa na COVID-19.

Nakon testiranja je utvrđeno da majka nije pozitivna na COVID-19, te se s bebom uspješno oporavlja u KB Merkur!

Nastavi čitati

Moja županija

60 pozitivnih na koronavirus u Zagrebačkoj županiji

Objavljeno

on

S današnjim danom je u evidenciji Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije 60 osoba pozitivno na virus COVID-19. Najveći broj oboljelih je u gradovima Velika Gorica, Sveta Nedelja i Zaprešić.

U Velikoj Gorici je broj zaraženih u posljednja 24 sata s 9 porastao na 15 osoba. U samom gradu je evidentirano 12 zaraženih, u općini Pokupsko dvoje te općini Kravarsko jedna osoba. Podsjećamo kako od sutra možete pratiti javljanja uživo iz velikogoričke Gradske uprave na kojoj će Stožer civilne zaštite grada Velike Gorice javnost izvještavati o svim relevantnim informacijama vezanim uz epidemiju i trenutnom stanju na području grada. Prijenos pratite putem Facebook stranice Gorica TV.

U Hrvatskoj je trenutno potvrđeno ukupno 657 osoba zaraženih ovim virusom, a 49 osoba je ozdravilo. Dosad je 5 osoba preminulo. 

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno