Poveži se s nama

Vijesti

Županija i ove godine sufinancira nabavu udžbenika i radnih bilježnica

Ačkar: ‘U Velikoj Gorici djeca će besplatno dobiti udžbenike, radne bilježnice, radne materijale, kao i sve što im je potrebno za izborne predmete’

Objavljeno

Župan Stjepan Kožić popisao je s predstavnicima gradova i općina sporazum o sufinanciranju nabave udžbenika i drugih obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola Zagrebačke županije. Besplatne udžbenike, radne bilježnice i druge obrazovne materijal dobit će 25 364 učenika. Županija će osigurati 300 kuna po učeniku, a gradovi i općine će osigurati ostatak do 350 kuna, koliko u prosjeku koštaju radne bilježnice i drugi obrazovni materijali.

– Ovime pokazujemo da Županija vodi računa o tome da se smanji financijsko opterećenje na roditelje, pogotovo u ovim osnovnim kompletima udžbenika, radnih bilježnica i radnih materijala. Nadam se da će naša djeca i njihovi roditelji biti zadovoljni. Ove godine u proračunu smo izdvojili i 2,4 milijuna kuna za kupnju pametnih ploča, tako da će svaka osnovna škola u Zagrebačkoj županiji dobiti jednu – rekao je župan Stjepan Kožić.

U ime Grada Velike Gorice sporazum je potpisao zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar. Iskoristio je priliku i istaknuo kako Grad Velika Gorica od 2016. godine provodi projekt besplatnih školskih udžbenika, a od 2017. uvedene su i besplatne radne bilježnice za goričke učenike.

– Ulaganje u obrazovanje, naročito osnovnoškolsko je odraz demografske politike. Drago nam je da je i Županija prepoznala važnost ulaganja u našu djecu. Ovo je dobra i hvalevrijedna inicijativa, koja će naići na pozitivan odjek među roditeljima. Svjesni smo koliko su na početku svake školske godine troškovi veliki. U Velikoj Gorici djeca će besplatno dobiti udžbenike, radne bilježnice, radne materijale, kao i sve što im je potrebno za izborne predmete. Roditelji će morati kupiti jedino bilježnice i olovke – poručio je zamjenik gradonačelnika.

Vijesti

Niste se cijepili protiv gripe? Ne brinite, ni u prosincu neće biti kasno!

Pravo na besplatno cjepivo imaju stariji od 65 godina, kronični bolesnici, zdravstveni radnici i trudnice.

Objavljeno

on

Prošlog tjedna započelo cijepljenje protiv gripe. Prvog dana u goričkom Domu zdravlja bilo je pravo opsadno stanje, doslovno se tražilo cjepivo više, telefonske linije liječnika bile su zakrčene pozivima, ali razloga za paniku zapravo nije trebalo biti.  Oni koji se još nisu uspjeli cijepiti, ne moraju brinuti, svi će doći na red, a potvrdila nam je to i voditeljica goričke Ispostave Doma zdravlja, Ljubica Zrno.

– Prvi dan smo doista imali opsadno stanje jer su obiteljski liječnici dobili jako malu količinu cjepiva protiv gripe u odnosu na onu koju su naručili, no već za par dana stigla je nova količina cjepiva tako da su mogli zadovoljiti potrebe koje smo na početku planirali. Očekujemo da će u prvom tjednu studenog doći još jedna doza, a važno je reći da se neće biti kasno cijepiti ni u prosincu, te da ako se i tada građani cijepe, zdravlje im neće biti ugroženo i ne moraju brinuti da je to prekasno.- pojasnila je Zrno.

Pravo na besplatno cjepivo imaju stariji od 65 godina, kronični bolesnici, zdravstveni radnici i trudnice. Svi drugi platit će ga 96 kuna. Također, oni koji nemaju pravo na besplatno cijepljenje, a žele se cijepiti protiv gripe, mogu to učiniti kod izabranih liječnika ukoliko sami nabave cjepivo na temelju recepta. 

Nastavi čitati

Vijesti

Bogata ponuda cvijeća na goričkoj tržnici povodom blagdana Svih svetih

Krizanteme možete kupiti za 30 kuna.

Objavljeno

on

Bliži se blagdan Svih svetih, a samim time pojačani su odlasci na groblja kako bi uredili posljednja počivališta svojih najmilijih. Na goričkoj tržnici u Školskoj ulici izbor cvijeća je doista bogat, uz pristupačne cijene.

-U ponudi imam sve ono što je prigodno za blagdan Svih svetih. Viole, maćuhice, razne vrste vrijeska, zimzelenog raslinja, krizanteme… Cijene su vrlo pristojne, maćuhice su zadnjih dvadeset godina  po 3 kune, krizanteme su od 30 kuna nadalje, a upravo njih ljudi najčešće i kupuju.-rekla nam je Vesna Smajić iz Lazine Čičke koja dugi niz godina prodaje cvijeće upravo na goričkoj tržnici.

Galerija fotografija:

Nastavi čitati

Vijesti

Prošli samo s upozorenjem: Prelazili cestu dok je na semaforu bilo crveno

Policija je evidentirala 14 prekršaja pješaka

Objavljeno

on

U dvodnevnoj akciji “Zaštita pješaka” koju je u utorak i srijedu provela, gorička prometna policija evidentirala je 14 prekršaja. Najveći broj prekršaja napravili su pješaci koji su prelazili cestu dok je na semaforu crveno svjetlo. Zbog toga je policija ispisala 12 upozorenja. Još dvije osobe  prelazile su cestu van obilježenog pješačkog prijelaza, a i njih je ovoga puta policija samo upozorila.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno