Poveži se s nama

Kultura

Završna produkcija plesnog odjela Umjetničke škole

Objavljeno

Školsku godinu 2016./2017. Plesni odjel Umjetničke škole Franje Lučića okončao je Završnom produkcijom u kojoj su sudjelovala sva razredna odjeljenja jučer u dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta. Redoslijed izvođenja koreografija: ”Put na mjesec” (učenice 1. raz. srednje A i B), ”Planeti” (učenice 2. raz. srednje A i B), ”Live – Love – Kung Fu” (predškolci, svi razredi), ”Prostorni put i emocije” (maturalni rad učenice Elene Beganović, mentorica Ana Vesel Križaj), ”Pasivna težina i gravitacija” (maturalni rad učenice Lucije Vlahović, mentorica Ana Vesel Križaj), ”Čovjek i ritam” (maturalni rad učenice Jurje Johman, mentorica Ana Vesel Križaj), ”Ice” (izvele Ines Borić, Anja Klarić i Hana Kršek), ”Jedan sa dvije” (izveli Mia Bošnjak, Ana Kljujev i Domagoj Sertić), ”Jazz i step = nerazdvojni” (izvele učenice 3. raz. srednje A i B), ”Alisa” (izvele učenice 3. raz. srednje A i B) i ”Solosekstet” (koreografija: Katarina Rilović i Rina Kotur, izvele učenice 4. raz. srednje).

Produkcija je u skoro četverosatnom terminu imala u prvoj polovici izvedbe mlađih učenika, dok su u drugoj polovici svoje plesno umijeće pokazale učenice završnih razreda. Impresivan je bio način kako su maturantice izvodile svoje maturalne radove, po završetku svojih kreacija bile su ”mokre kao čep”, od glave do pete. Ipak, nastupile su bez vidljivog napora i u skupnim (zaključnim) koreografijama zahvaljujući odličnoj tjelesnoj pripremljenosti, kao i sve trenirane sportašice. Treba istaći i Domagoja Sertića koji je u nekoliko koreografija ‘letio’ na plesnom podiju.

Kultura

Kazalište preselili na internet: ‘Priču o oblaku’ pogledajte sa svog kauča

Za malene Goričane koji vole kazalište…

Objavljeno

on

S obzirom preporuke Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kazalište Mala scena svoje će predstave prenositi uživo. U subotu, 14. ožujka u 17 sati, izravno će prenositi izvedbu predstave „Priča o oblaku“ koja je namijenjena djeci od 1,5 do 5 godina.

– Čak i ako ne možete doći k nama, možete predstavu gledati iz prvog reda na vašem kauču po cijeni od 35 kuna. Cijena vrijedi za jedan uređaj tako da cijela obitelj može uživati u kazališnom iskustvu za cijenu jedne ulaznice. Ovim započinjemo novu eru u hrvatskoj kulturi, a streamove predstava možete očekivati barem dvaput tjedno za sve uzraste – kažu iz Male scene te dodaju kako link nakon kupnje možete podijeliti i s prijateljima te će oni dobiti 10 posto popusta na kupovinu.

– Kazalište postaje još važnije u vrijeme krize. Ne samo da ćemo uspjeti dočarati čaroliju kazališta, želimo u danima koji slijede unijeti radost kazališta u vaš dom – dodali su iz kazališta.

Nastavi čitati

Kultura

I kultura se odgađa do daljnjega…

Objavljeno

on

Prema preporuci Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije, svi kulturni programi u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica odgađaju se do daljnjega. Zbog opasnosti od širenja koronavirusa, odlučili su na kolektivnom sastanku zaposlenika u POUVG, neće prikazivati predstave i filmove, a neće se održavati niti koncerti, kao ni predavanja.

Nastavi čitati

Kultura

OtpisaNE najslađa predstava VIRKAS-a

Komedija suočava gledatelje s tabu temama hrvatskog društva

Objavljeno

on

Na 16. Virovitičkim kazališnim susretima ovogodišnju titulu najslađe predstave odnijela je upravo komedija ‘OtpisaNE’ GK Scena “Gorica” i Kazališta Moruzgva. Nakon 11 predstava u virovitičkom kazalištu i tri gostujuće u Slatini i Suhopolju, na ovom poznatom kazališnom festivalu sudjelovala su kazališta iz cijele Hrvatske, kao i susjednih država.

U predstavi ‘OtpisaNE’, čiju režiju potpisuje Nikola Zavišić, a tekst Renato Baretić, glume Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički. Migranti, iskorištavanje bolovanja, braniteljskih mirovina i pobačaja te druge “tabu” teme o kojima predstava govori, obrađene su na vrlo jednostavan i komičan način, što je publika na kraju nagradila velikim aplauzom i odličnom ocjenom 4,91.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno