Poveži se s nama

Vijesti

Završile ljetne radionice u Centru za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica

Objavljeno

I ove godine Centar za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica tijekom ljetnih mjeseci  ponudio je brojne aktivnosti za velikogoričke predškolce i osnovnoškolce. Razne radionice na kojima su najmlađi sudjelovali, završile su, a u Centru su već puni planova za jesen.

„Negdje oko 250 djece, uključeno u 21 grupu pohađalo je radionice koje su se provodile dvaput, a neke i tri puta tjedno od kraja lipnja do kraja srpnja.“– rekla je u razgovoru za City radio, ravnateljica Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica, Sanda Puljiz Vidović, koja je pohvalila angažman djelatnika u osnovnim školama jer je broj djece koja su pohađala grupe ove godine znatno veći nego proteklih godina.

Ono što je kod djece pobudilo najveći interes je „kao i uvijek kreativna likovna radionica, ove godine smo pojačali „Hokus-pokus“ radionicu gdje su bile tri grupe, u odnosu na prošlogodišnju jednu, no nažalost ostalo je i neupisane djece, a ono novo što smo uveli bila je radionica „Mali  kuhari“ s kojom su djeca posebno oduševljena.“– istaknula je Puljiz Vidović, te nam otkrila i neke planove za jesen.

„Naše polaznike očekuju igraonice za predškolce, tu je i  „Topli kutak“  za djecu osnovnih škola „Jurja Habdelića“  i “ Eugena Kvaternika“ koja nemaju osiguran dnevni boravak, a koji će ove godine početi ranije no inače.Tu su i razne socijalizacijske grupe koje su u pripremi, a imat ćemo i pojačan program za roditelje jer smo dobili financijska sredstva od Zaklade  „Hrvatska za djecu“, gdje ćemo se prije svega obraćati roditeljima koji imaju malu djecu u programu  „ Rani razvoj i poticajno roditeljstvo“.

Sve informacije vezane uz rad Centra za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica potražite na www.centar-dmo-vg.hr

 

Vijesti

Grad pokrenuo anketu o javnom prijevozu

Cilj je poboljšati uslugu

Objavljeno

on

Grad Velika Gorica u suradnji s Fakultetom prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu pokrenuo je projekt “Analiza javnog lokalnog linijskog prijevoza putnika u cestovnom prometu Grada Velike Gorice”. U anketi koju su pripremili analizira se postojeće stanje te ispituju korisnički zahtjevi putnika u javnom prijevozu s ciljem poboljšanja postojeće usluge.

– Sukladno navedenoj analizi kreiran je anketni upitnik za kojeg Vas molimo da ga ispunite. Anketni upitnici su u potpunosti anonimni, a jedan anketni upitnik odnosi se na jednu osobu (koja je starija od 15 godina), te molimo da se anketni upitnik samo jednom – kazali su iz Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pijan prosio ispred trgovine. Nakon što je došla policija izvadio spolovilo i počeo mokriti po parkiralištu

Prošnjom je zaradio 78,20 kuna

Objavljeno

on

Mjesec dana zatvora s jednogodišnjim rokom kušnje dobio je Mladen U. (38) koji je 14. siječnja ispred velikogoričkog Kauflanda napravio popriličan kaos. Prema optužnici, Mladen U. je s 1,66 promila alkohola u organizmu prosio ispred trgovine. Na papiru koji je držao pisao je kako treba hranu za bebe, a od građana je uspio prikupiti 78,20 kuna. No, kada su pred Kaufland stigli policajci, Mladen U. je pred njima i ostalim građanima izvadio spolovilo te krenuo morkiti po ogradi. Tako je zaradio prijavu za prosjačenje, ali i vrijeđanje moralnih osjećaja građana, piše Jutarnji. Novac koji je 38-godišnjak dobio od građana za hrau za bebe bit će mu oduzet i uplaćen u državni proračun, a troškove prekršajnog postupka, po odluci Prekršajnog suda u Ivanić-Gradu, platit će građani.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Dvije ulice u Velikoj Buni dobit će novi asfalt

Objavljeno

on

Djelatnici VG Komunalca rade na asfaltiranju dviju ulica u naselju Velika Buna. Dva sloja novog asfalta u dužini 250 metara i tri metra širine tako će dobiti Ulica Tudina, dok će kolnik Ulice Franje Grđana rekronstruirati u dužini od 150 metara, potvrdili su nam iz VG Komunalca.

Foto: Krešimir Ačkar/Facebook.com

Osim toga, VG Komunalac trenutno radi i na izgradnji prometnice S2 u Vukovinskom polju te nogostupu u Rakarju.

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno