Poveži se s nama

HOTNEWS

Zasjeda velikogoričko Gradsko vijeće

Objavljeno

Gradsko vijeće 03-12-2015 (3)Najzanimljivija točka današnje sjednice Gradskog vijeća Velike Gorice je rebalans proračuna kojim se planirana proračunska sredstva za 2015. godinu smanjuju za 2.8% odnosno nešto manje od 10 mil. Kn. Aktualni sat prošao je mirno a najzanimljivija pitanja bila su vezana uz dodjelu gradskih stanova (Luketa), rasvjeti uz gradski stadion odnosno na prometnici prema Plesu (Šeravić), te planovima uređenja ŠRC-a Velika Mlaka (Mihalj). Nakon aktualnog sata Vijeće je raspravljalo o izvješću gradonačelnika do 30.06., a istom se ne glasa već ga Vijeće isključivo prima na znanje.

U prijedlogu rebalansa proračuna grada gradonačelnik Barišić je u svojem obrazloženju naglasio kako je grad Velika Gorica dovršio sve svoje kapitalne objekte koji su bili i planirani u ovoj godini, a da će posljednji (sportska dvorana škole u Novom Čiču), biti dovršen i otvoren do kraja prosinca.

Gradsko vijeće 03-12-2015 (2)Vijećnik SDP-a Damir Šimunić, osvrnuo se na svibanjsku sjednicu vijeća u kojoj je u izmjenama proračuna najavljen ambiciozniji proračun. Šimunić je napomenuo kako se oko sadašnjeg smanjenja proračuna treba postaviti pitanje preglomazne gradske administracije. I ovaj puta je Šimunić dotaknuo problematiku održavanja nerazvrstanih cesta, a zbog umanjivanje stavke proračuna za održavanje istih. Šimunić je na kraju konstatirao kako ovakav prijedlog rebalansa klub SDP-a ne može prihvatiti.

U raspravi su sudjelovali i ostali vijećnici i dok je Darko Stanilović kritizirao kašnjenje rata sportašima koje se isplaćuju desetak dana kasnije od onoga što je bila dosadašnja praksa. Vijećnik HDZ-a Pavišić je spomenuo kako je u svim sredinama gdje su izgrađeni objekti povećan standard građana, a kritički se osvrnuo na pretjerana ulaganja u sportske objekte i potkrovlja nogometnih klubova spomenuvši primjer istog na Udarniku uz konstataciju kako takvi objekti u konačnici zjape prazni i da novac treba racionalnije trošiti.

Gradsko vijeće 03-12-2015 (5)Zamjenik gradonačelnika Kolarec replicirao je Staniloviću kako grad Velika Gorica uvijek vrši isplatu sredstava namijenjenih sportašima u prvih pet do šest dana tekućeg mjeseca unaprijed, na što je Stanilović replicirao kako je onda očito problem na Zajednici koja ne isplaćuje sredstva na vrijeme, sudeći po posljednjim reakcijama nogometnih klubova na posljednjem skupu unutar NS Velike Gorice.

Vijećnik HNS-a Pero Josipović u svojem izlaganju kritizirao je javnu upravu koja je po njemu neučinkovita, kao što je kritizirao ulaganje više od 50% sredstava navodno predviđenih za održavanje nerazvrstanih cesta u ovoj godini, a koja su preusmjerena u Gradiće.

Predsjednik vijeća Tomo Vidović u svojoj diskusiji osvrnuo se na novo prometno rješenje u Velikoj Gorici smatrajući kako ima nekoliko primjedbi unutar iste, na što se nadovezao vijećnik Josipović te spomenuo kako rotor kod Euroherca nije kvalitetno prometno rješenje za naš grad te da će uvođenje dvosmjernog prometa u ulici Ljudevita Posavskog napraviti više štete nego koristi gradskoj prometnoj infrastrukturi.

Prijedlog rebalansa je usvojen sa 19 glasova za, 7 protiv i 2 suzdržana glasa.

Velikogoričko gradsko vijeće usvojilo je prijedlog za dodjelu nagrada grada Velike Gorice.

HOTNEWS

Pao s četiri metra visine i teško se ozlijedio

Liječnička pomoć pružena mu je u Klinici za traumatologiju.

Objavljeno

on

Kako javlja Policijska uprava zagrebačka jučer oko 14 sati u Velikoj Gorici, dok je u poduzeću obavljao poslove na demontaži kontejnera, 64-godišnji zaposlenik je pao s visine od oko 4 metra i teško se ozlijedio.

Liječnička pomoć pružena mu je u Klinici za traumatologiju.

Nastavi čitati

HOTNEWS

(Dis)funkcija glave gostuje na Festivalu glumca

Barbara Vicković, Ranko Zidarić, Alen Šalinović i Mladen Kovačić večeras nastupaju u Vukovaru

Objavljeno

on

Predstava Scene Gorica gostuje večeras u 21 sat u Hrvatskom domu Vukovar, gdje se od 5. do 13. rujna održava 27. Festival glumca. Na repertoar festivala izbornik Nedim Prohić uvrstio je, među 17 izabranih predstava, i (Dis)funkciju glave. U predstavi gledatelji prate posjete trojice muškaraca psihijatrici i njihovo suočavanje sa seksualnim disfunkcijama te pokušajima da pronađu rješenje.

– Lijepo je za istaknuti i pohvaliti se kako je naša Scena Gorica i ove godine na Festivalu glumca. (Dis)funkcija glave je komedija istaknutog makedonskog komediografa Bratislava Dimitrova, koja na suptilan i vrlo duhovit način tematizira seksualne probleme kod muškaraca. Komedija je napisana 2012. godine i u Makedoniji je stekla status kultnog hita, a sada će ju publici predstaviti naša glumačka ekipa – kažu iz Scene Gorica.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Iskustva iz poslovnica za otkup zlata: Kako do najveće isplate?

Najveći isplaćeni iznos za otkup zlata premašio je milijun kuna

Objavljeno

on

Autor

Otkup zlata stoljećima je prisutan u zlatarskoj branši. No tek pojavom tvrtke Auro Domus krajem prošlog desetljeća, ta se djelatnost „profesionalizirala“, uz djelatnike posebno educirane isključivo za procjenu i otkup zlatnih predmeta. Iz brojnih poslovnica za otkup zlata stižu i zanimljive priče. Usluge otkupa zlata tvrtke Auro Domus svakog mjeseca koristi nekoliko desetaka tisuća ljudi diljem Hrvatske, među kojima su i mnogi stanovnici Velike Gorice.

Iskustva koja su imali prilično su različita. S jedne je strane neskriveno oduševljenje kada im se nekoliko komada nakita procijeni na više tisuća kuna, daleko iznad očekivanja, a s druge razočaranje saznanjem da je „obiteljsko nasljeđe“ zapravo vješta imitacija zlata koja nema vrijednosti na tržištu.

Najveći isplaćeni iznos za otkup zlata premašio je milijun kuna. Ipak, tada se radilo o otkupu investicijskog zlata, a ne lom-zlata koje se najčešće otkupljuje u Auro Domusovim poslovnicama. Većina otkupljenog zlata otpada na stari nakit. Upravo se tu kriju i najveće isplate u gotovini, koje su dosezale i nekoliko desetaka tisuća kuna.

Tako su sa zaboravljenim predmetima iz ladica ili pospremljenih u kutije na tavanu i podrumu financirali nabavku novih kućanskih uređaja, platili troškove skijanja i ljetovanja, riješili financijske dubioze… Jedna klijentica iz Velike Gorice je isplatom od otkupa zlata čak uspjela i zatvoriti kredit za novi automobil. Djelatnici iz poslovnica za otkup zlata ističu kako su iskustva građana uglavnom pozitivna. Zadovoljni su jer im stari predmeti koje više ne trebaju mogu osigurati „ekstra“ mjesečnu plaću.

Kako ističu djelatnici, često se dogodi da klijenti dođu iskoristiti mogućnost besplatne procjene svojeg nakita, pa se – iznenađeni visokom otkupnom cijenom – na koncu odluče i na prodaju. Stoga je lako napraviti prvi korak: dovoljno je doći u poslovnicu u Veliku Goricu, na adresi Zagrebačka 15 i zatražiti besplatnu procjenu. Nakon nekoliko minuta saznat ćete isplati li se prodati zlato ili ćete ga zadržati.

Radno vrijeme poslovnice možete pronaći na poveznici, a za sve upite dostupan je i besplatan broj telefona 0800 73 72.

Nastavi čitati

Reporter 396 - 27.08.2020.

Facebook

Izdvojeno