Poveži se s nama

Gospodarstvo

Zaprešić napravio zadnji korak prema kvalitetnijoj odvodnji

Zagrebačka županija će do kraja ove godine imati ugovorenih projekata za vodnokomunalnu infrastrukturu u visini 3 milijarde kuna, što je najviše u cijeloj Hrvatskoj.

Objavljeno

Svečanim potpisivanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za „Projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Zaprešić“ Zaprešićanima i stanovnicima okolnih općina omogućit će se nova priključenja na vodovod, osigurati bolji uvjeti vodoopskrbe i odvodnje te smanjiti trenutni gubici. „Riječ je o projektu koji svojom visinom od 683 milijuna kuna s pdv-om spada u jedan u većih projekata vodnokomunalnih usluga. 70 posto sredstava dolazi iz Europske unije, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Hrvatske vode sudjeluju sa 116 milijuna kuna, a Zaprešić s pripadajućim općinama izdvojile su ukupno oko 40 milijuna kuna.“ – rekao je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

„Zaprešić će nakon završetka radova, koji su planirani sredinom 2023. godine, biti vodeći po pokrivenosti vodnokomunalnom infrastrukturom, no županija će do kraja ove godine imati  ugovorenih projekata za tu namjenu u visini 3 milijarde kuna, što je najviše u cijeloj Hrvatskoj.“ – kazao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

„Ovo je zaista veliki uspjeh jer lokalne jedinice samouprave u ovako značajnom projektu sudjeluju s manje od 10 posto, dok je velika većina bespovratnih sredstava. Dali smo dobar primjer kako se kvalitetno ulažu europska sredstva. – poručio je prilikom potpisivanja Ugovora gradonačelnik Zaprešića Željko Turk. Direktor gradske Vododopskrbe i odvodnje Željko Majcen je istaknuo kako će Zaprešić i okolica do 2023. godine biti pun iskopina, strojeva i radnika, no krajnji rezultat će svakako to i opravdati.

Gospodarstvo

Sastali se predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije

Razgovaralo se o potporama, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva

Objavljeno

on

U Zagrebačkoj županiji na poziv Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije jučer su se sastali predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije. Razgovaralo se o planiranim mjerama potpora, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva u ovoj godini. Predstavnici udruga informirani su tijeku priprema za 3. Reviju najboljih vina Zagrebačke županije, koja će se održati 12. ožujka u The Westin Zagreb hotelu u Kristalnoj dvorani od 13 do 19 sati.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Obrtnici se okupljaju u Gorici, raspravljat će o aktualnostima i tražiti rješenja problema

Organizirali su forum, a sastaju se u srijedu, 26. veljače

Objavljeno

on

Obrtnička komora Zagreb, u suradnji sa Zagrebačkom županijom, organizira 5. Obrtnički forum Zagrebačke županije – Obrtništvo 2020., a domaćin susreta bit će Velika Gorica. Cilj foruma, koji će se održati u srijedu u 12 sati u Hotelu Garden Hill, je raspraviti aktualne teme značajne za obrtnike i obrtništvo Zagrebačke županije te iznaći kvalitetna rješenja problema zajedničkom suradnjom s gradovima i općinama na području Zagrebačke županije.

– Pričat ćemo o tome kako najbolje surađivati s lokalnom samoupravom, a obrtnici će predstavnike lokalne vlasti i ministarstava moći i pitati sve što ih zanima. Na panel-raspravu su dobrodošli svi obrtnici i obrtnice – kazao je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić.

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno