Poveži se s nama

Moja županija

Zaprešić dobio dom za starije osobe kapaciteta 34 kreveta

Trenutno se u ovome gradu grade još dva doma, jedan za stotinjak i jedan za tridesetak ljudi

Objavljeno

U Velikom Vrhu u Zaprešiću otvoren je Dom za starije osobe Zaprešić, podružnica Doma za starije osobe Bistra. Kapacitet doma je 34 kreveta, a njegova infrastruktura omogućava smještaj pokretnih i nepokretnih osoba iako je primarno namijenjen osobama prvog stupnja zdravstvene njege.

“I u trećoj životnoj dobi život može biti aktivan, zanimljiv i bogat. Želimo omogućiti našim korisnicima da uživaju u zlatnim godinama svojega života“, poručila je Snježana Filipović, ravnateljica ustanove.

U preuređenje postojeće građevine u moderan dom, na tri etaže, uloženo je oko 11 milijuna kuna.

Foto: Zagrebačka županija

“S obzirom na potražnju za ovakvim vidom smještaja, ovo je hvalevrijedna investicija. Dapače, osim što je njome osiguran smještaj za starije osobe, ona je otvorila i nova radna mjesta, pa je ovo i poduzetnička priča”, rekla je zamjenica župana Nadica Žužak, dok je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk istaknuo da se trenutno u ovome gradu grade još dva doma, jedan za stotinjak i jedan za tridesetak osoba. Najavio je da će tijekom ove godine doći do premještanja Nadcestarije, koja se nalazi ispred Doma za starije osobe Zaprešić, pa će ovaj prostor, sadnjom zelenila, postati još ugodnijim za život.

HOTNEWS

COVID-19: 46 pozitivnih osoba na području Zagrebačke županije

Grad Sveta Nedelja ima najveći broj zaraženih.

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u petak 27.ožujka evidentirano je 46 osoba kojima je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom, njih oko 1.200 se nalazi u samoizolaciji, a jedna osoba je izliječena.

 Broj oboljelih prema ispostavama Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve stanovnike da poštuju upute Nacionalnog Stožera civilne zaštite jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze virusom COVID-19. Podsjećamo također da zbog velike preopterećenosti broja 112:

  1. Ukoliko zovete hitnu pomoć s FIKSNOG telefona nazovite 194 ili 6223 045
  2. Ukoliko zovete hitnu pomoć s MOBILNOG telefona nazovite 6223 045

Nastavi čitati

Moja županija

Božinović donio odluku o uvođenju izvanrednog međugradskog prometa

Putnici su obavezni poštovati mjere Stožera uz obaveznu propusnicu i osobnu iskaznicu!

Objavljeno

on

Načelnik Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Davor Božinović uveo je izvanredni međugradski prijevoz za zdravstveno osoblje i policijske službenike. Kako bi sustav zdravstva i sigurnosti za vrijeme proglašenja epidemije COVID-19 mogao i dalje funkcionirati uz sve raspoložive djelatnike, tvrtke Čazmatrans, Meštrović prijevoz, Presečki prijevoz  i posebni linijski prijevoznici svakodnevno voze ovim posebnim linijama:

Putnici su obavezni poštovati mjere Stožera uz obaveznu propusnicu i osobnu iskaznicu!

Nastavi čitati

Moja županija

Do hitne pomoći i na alternativnim brojevima telefona

Zbog preopterećenosti broja 112 pomoć dostupna i na druga dva broja

Objavljeno

on

Zbog velike preopterećenosti broja 112, građani Zagrebačke županije hitnu pomoć mogu zatražiti i na broju 01 6223 045, a za korisnike fiksne linije tu je i broj 194.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno