Poveži se s nama

Crna kronika

Zaključavajte garaže

U Kravarskom i Velikoj Buni ukradeni motorni trimeri i pile

Objavljeno

U posljednjih tjedan dana na području Vukomeričkih gorica dogodile su se dvije krađe iz nezaključanih garaža. Prva se dogodila u Kravarskom u noći 13. na 14. kolovoza od 20 do 6,50 sati. Nepoznati lopov iz garaže je ukrao motorni trimer marke Husqvarna i motornu pilu marke Stihl. Šteta je procijenjena na nekoliko tisuća kuna.

Drugi slučaj dogodio se u Velikoj Buni. U periodu od 13. do 15. kolovoza nepoznati lopov, također iz nezaključane garaže, ukrao je motornu pilu marke Husqvarna i motorni trimer marke Stihl. I ovdje se radilo o šteti od nekoliko tisuća kuna.

„Upozoravamo građane da zaključavaju prostorije u kojim drže alate. Molimo ih da obrate pozornost na nepoznata vozila i osobe koje se kreću po naseljima te nam dojave informacije. Upozorenje se naročito odnosi na ruralne dijelove našeg postajnog područja, odnosno općine Kravarsko, Pokupsko i Orle“, rekao nam je Kristijan Suša, načelnik PP Velika Gorica.

Crna kronika

Provalili u dva Golfa i ukrali razne dijelove

Automobili su u vlasništvu leasing kuće

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji provalili su u razdoblju od 29. svibnja do 1. lipnja u Šćitarjevu u dva osobna automobila marke VW Golf VII. Vozila su odjavljena te su bez registarskih oznaka, a vlasnik je leasing tvrtka. Iz automobila su provalnici ukrali razne dijelove. Šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Nastavi čitati

Crna kronika

(Pre)brzi gorički vikend: Čak 47 vozača zaradilo kaznu zbog brzine!

U policijskoj vikend akciji kontrole prometa utvrđen je velik broj slučajeva prekoračenja brzine, tri alkoholizirana vozača, ali i 27 drugih prometnih prekršaja

Objavljeno

on

I ovog je vikenda velikogorička policija provodila akciju pojačanog nadzora prometa, odnosno kontrole brzine i vožnje pod utjecajem alkohola. Nakon što je vikend završio, jasno je jedno – daleko više je prebrzih nego onih koji voze “pod gasom”. Točnije, 47 vozača zaslužilo je kazne zbog vožnje nepropisnom brzinom, a trojica su vozila pod utjecajem alkohola.

Iz policije nisu objavili tko je bio najbrži vozač među onima koji su bili prebrzi, ali zato se zna da je najveća koncentracija alkohola u organizmu zabilježena u petak, malo prije 21 sati, kad je 41-godišnjak iz Velike Gorice zaustavljen i alkotestiran, a “dreger” je pokazao 0,70 promila alkohola u krvi. Zaustavljen je na Zagrebačkoj ulici, a vozačka dozvola oduzeta mu je na licu mjesta.

Nastavi čitati

Crna kronika

Napravio veliku štetu kako bi ušao u kuću, a ukrao jedan televizor

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelj provalio je u noći na srijedu u kuću u Strmcu Bukevskom čiji je vlasnik 70-godišnjak, javlja gorička policija. Lopov je na provalio u kuću, ali i u podrum te potkrovni dio kuće. Na više mjesta je polomio brave na vratima, sve je ispremetao i na kraju ukrao jedan televizor.

 

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno