Poveži se s nama

Vijesti

Zagrebačka policija obznanila kapitalce akcije, najviše su ‘napuhali’ 33-godišnjak i 32-godišnjakinja, dok je jedna osoba bila drogirana

Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano šest osoba, od kojih je jedna osoba imala pozitivan test

Objavljeno

Tijekom vikenda, od 27. do 30. srpnja 2018., od 19 do 7 sati, na području PU zagrebačke provedene su akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga. U dane provođenja akcija utvrđeno je ukupno 646 prometnih prekršaja, od čega je 80 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzete su 73 vozačke dozvole, a iz prometa je isključeno 80 vozača. Kod 25 vozača (31,2%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje. Najviše zabilježene koncentracije alkohola kod vozača i vozačica su:

– u nedjelju, 29. srpnja u 1.30 sati u Sv. Ivanu Zelini, 33-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Zagrebačke ulice u smjeru sjevera, a zaustavljen je u nadzoru prometa kod kućnog broja 30. Alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od  2,35 g/kg.

– u subotu, 28. srpnja u 1.30 sati, 32-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Hrvatske bratske zajednice u smjeru juga. Alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,32 g/kg.

Inače, za vrijeme akcije evidentirano je šest vozačica (7,5%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Prilikom provođenja akcije sedam osoba je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja alkohola. Tijekom provedbe akcije Nadzora zlouporabe droga, preliminarno je testirano šest osoba, od kojih je jedna osoba imala pozitivan test. Od 80 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentirano je 12 mladih vozača (15%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

U nadzoru je kontrolirano 977 vozila i vozača.

Vijesti

Jedan novi oboljeli, više od 200 Goričana u samoizolacij

Stožer je izdao 1.811 propusnica, a Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva dnevno zaprime oko 500 poziva za pomoć

Objavljeno

on

Velika Gorica s današnjim danom broji 13 zaraženih koronavirusom, dok je više od 200 građana u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice aktiviran je prije 18 dana, a od tada je donio niz mjera na koje je danas ponovno podsjetio načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

– Naša dobrovoljna vatrogasna društva po mjesnim odborima, osim što pomažu potrebitim sugrađanima, vrše i ophodnju. Ophodnju vršimo i u gradskim četvrtima kako bi vidjeli pridržavaju li se naši sugrađani preporučenih mjera. Ustrojili smo i odjel za izdavanje propusnica, a do danas smo ih izdali 1.811 – kazao je Kolarec.

Grad Velika Gorica osnovao je i Službu za nužnu pomoć koja starijim sugrađanima dostavlja namirnice i lijekove, a do danas je ta služba primila oko 4.000 poziva te ih, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, riješila.

– Zovite, dobit ćete što treba, ali molim vas ostanite doma – kazao je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i fond za poduzetnike, koji su zbog pandemije koronavirusa i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite morali zatvoriti poslovanje, a iz njega će biti isplaćeno dva milijuna kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno