Poveži se s nama

Vijesti

Za vikend linija 268 prometuje izmijenjenom trasom

Auto utrka mijenja trasu i linija 310, 311 i 313

Objavljeno

Autoslalom utrka ’17. nagrada Grada Zagreba – 7. memorijal Mire Nikolić’ izmijenit će trase autobusnim linijama koje kreću s terminala Glavni kolodvor. Linija 268 s terminala Glavni kolodvor skretat će lijevo u Ulicu grada Vukovara, zatim desno u Aveniju Marina Držića te nastaviti vožnju preko Mosta mladosti. Autobusi će zatim skretati desno u Aveniju Dubrovnik, a zatim lijevo u Aveniju Većeslava Holjevca te dalje uobičajenim trasama do krajnjih odredišta.
Autobusi će u smjeru Glavnog kolodvora koristiti stajalište na jugoistočnoj strani raskrižja Avenije Dubrovnik i Avenije Većeslava Holjevca. Stajališta Lisinski, NSK i Bundek neće biti u funkciji.

U subotu od 8 do 24 sata, autobusne linije 310, 311 i 313 će s terminala Glavni kolodvor skrenuti lijevo u Ulicu grada Vukovara, zatim desno u Aveniju Marina Držića te nastaviti vožnju preko Mosta mladosti. Autobusi će zatim skretati desno u Aveniju Dubrovnik, a zatim lijevo u Aveniju Većeslava Holjevca te dalje uobičajenim trasama. U povratku će voziti istom, izmijenjenom trasom.

Za vrijeme posebne organizacije prometa, stajališta Lisinski, NSK i Bundek neće biti u funkciji.

Vijesti

Od sutra su obvezna dnevna ili kratka svjetla na motornim vozilima

Dnevna ili kratka svjetla na motornim vozilima obvezna su danju u razdoblju od 1. studenog do 31. ožujka.

Objavljeno

on

Zimsko računanje vremena započelo je u nedjelju, u noći s 24. na 25. listopada 2020. godine i od 2018. godine početak korištenja dnevnih ili kratkih svjetala na motornim vozilima danju bio je vezan upravo uz navedeno računanje vremena.

Izmijenjenom odredbom članka 102. Zakona o sigurnosti prometa na cestama („NN“ 70/2019.), datumski je određenoobavezno korištenje dnevnih ili kratkih svjetala na motornim vozilima danju i to od 1. studenog do 31. ožujka.

Pored navedenog, vozači mopeda i motocikala dužni su tijekom cijele godine danju imati upaljena kratka svjetla na vozilu. U slučaju nepoštivanja navedenih zakonskih odredbi, vozač će se kazniti novčanom kaznom od 300,00 kuna.

Također ivozači bicikala, od prvog sumraka do potpunog svanuća (noću) te u slučaju smanjene vidljivosti, na biciklu moraju imati upaljeno jedno svjetlo bijele boje na prednjoj strani i jedno crveno svjetlo na stražnjoj strani bicikla. U slučaju nepoštivanja te zakonske odredbe, vozač bicikla kaznit će se novčanom kaznom od 500,00 kuna.

-Stoga, dragi vozači motornih vozila, oprez uvijek i svugdje! Neka vam svjetla uvijek budu upaljena radi bolje vidljivosti, a obavezno od nedjelje 1. studenog do 31. ožujka. – poručuju iz Policijske uprave zagrebačke.

Nastavi čitati

Vijesti

Gorički Crveni križ najavio nove akcije dobrovoljnog darivanja krvi

Akcija će se održavati od ponedjeljka do srijede.

Objavljeno

on

Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica organizira nove akcije dobrovoljnog darivanja krvi u svojim prostorijama u Cvjetnom naselju. Svi koji to žele, krv mogu darovati u ponedjeljak od 9 do 13,50 sati, u utorak od 12 do 17,50 (pauza od 14,00 do 14,30 sati) te u srijedu od 13 do 18,50 sati (pauza od 15,00 do 15,30 sati).

Prije darivanja svakako pojedite nešto lagano i pijte dosta tekućine, a sa sobom ponesite osobnu iskaznicu i knjižicu dobrovoljnog darivatelja ukoliko ju imate. I ne zaboravite ponijeti masku!

Nastavi čitati

Vijesti

Evo kako rade trgovine na blagdan Svih svetih

Najduže radi Europsin, dok KTC na taj dan uopće neće raditi

Objavljeno

on

U nedjelju je blagdan Svih svetih, no velike trgovine u Velikoj Gorici ipak će raditi. Svi koji na taj dan odluče obaviti kupovinu to će moći učiniti, ali trebaju imati na umu kako će trgovine raditi skraćeno.

Najduže će na blagdan Svih svetih raditi Eurospin, od 7 do 20 sati. Kaufland će 1. studenog biti otvoren od 8 do 20 sati, Super Konzum u Ulici Marina Getaldića će raditi od 7 do 15 sati, a oni u ulicama Slavka Kolara i Nikole Tesle od 8 do 13 sati. Iz Lidla su priopćili kako će raditi po uobičajenom nedjeljnom rasporedu, što znači od 8 do 18 sati. SPAR supermarket na Autobusnom kolodvoru u nedjelju će biti otvoren od 8 do 14 sati, a onaj kod Doma zdravlja od 8 do 18 sati.

Jedini koji na blagdan Svih svetih neće raditi je KTC.

 

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno