Poveži se s nama

HOTNEWS

Za Udarnik proljeće počinje u Karlovcu

Objavljeno

Kurilovčani 16. kolom Međužupanijske lige središte (četvrti rang) otvaraju prvenstvenu proljetnu polusezonu u Karlovcu u subotu 5. ožujka od 15 sati protiv Karlovca 1919. Pripreme su odrađene a momčad trenera Dinka Livade odigrala je i 11 test utakmica (strijelci su bili Katanić (7), Lučić (4), Matanović (4), Brajko (4), Pralas (3), Marko Rus (2), Marković (2), Kalihar, Pejović i Šestok). Za momčad ozbiljnije konkuriraju Feljan, Fabečić, Strunje, Paradžik, Radoš, Sabljak, Katanić, Šestok, Marko Rus, Mihanović, Landeka, Dedić, Pralas, Brajko, Kelihar, Matanović, Lučić, Šarić te novopridošli LUka Pejović.

 

foto: mp

foto: mp

Mladi Filip Dianežević operirao je trbušni zid i u fazi je rehabilitacije. Dosadašnji kapetan četvrtoligaša Udarnika iz Kurilovca Ante Radoš (25) jedan je od malobrojnih iskusnijih igrača u vrlo mladoj momčadi trenera Dinka Livade (uz Sabljaka koji ima 38 i Marka Rusa deset godina mlađeg). Paralelno sa igranjem, Radoš si je nametnuo još jednu nogometnu zadaću. “Polaznik sam nogometne akademije Hrvatskog nogometnog saveza gdje učim za trenera. Nije lako uskladiti dvije spomenute aktivnosti, posebno u pripremnom periodu. Nisam sto posto odradio sve treninge i test utakmice ali mislim da ću biti spreman za prvenstvo a trener Livada će odlučiti o mojoj minutaži” otkrio je Radoš razlog(e) izostanka s dijela priprema.

 

Dobili smo informaciju da su već započele pripreme za Udarnikov veliki tradicionalni turmir limaća “Alpas kup” koji ide u lipnju. Uskoro više o jednom od največim nogometnih događaje te vrste u ovom dijelu Europe i poslu koji čeka vrijedne volontere iz Udarnika.

HOTNEWS

FOTO Dječji kulturni centar iz Albanije gostovao u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vijeće albanske nacionalne manjine Zagrebačke županije, predsjednik Memetali Zenuni Memy, i Zajednica Albanaca Zagrebačke županije ugostila je Dječji kulturni centar Grada Skadra, direktor Kujtim Alija, povodom obilježavanja Dana zastave (Dan državnosti) Republike Albanije. Svečani koncert održan je sinoć u dvorani Gorica Pučkog otvorenog učilišta.

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Program je vodila (i pjevala) Ketlin Pjalmi, suvoditelj je bio Memy kao i prevoditelj s albanskog na hrvatski jezik i obratno, pozivao je na pozornicu goste odnosno uzvanike koji su imali kraće pozdravne govore. Posjetitelje su pozdravili veleposlanici Albanije i Kosova, v.d. poslanika Sjeverne Makedonije, Hrvoje Frankić, zamjenik župana Zagrebačke županije i Kujtim Alija.

11.12.2019. Velika Gorica. Svečani koncert Dječjeg kulturnog centra Grada Skadra iz Albanije. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Izvođačka ekipa iz Albanije bila je mlada sa odličnim solistima i raznovrsnim koreografijama. Gost koncerta bilo je Kulturno umjetničko društvo Šćitarjevo sa svojom tamburaškom sekcijom, predsjednica Branka Tretinjak. Nakon dvosatnog programa druženje je nastavljeno uz bogati domjenak.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno