Poveži se s nama

Gospodarstvo

Za stambene zgrade osigurano milijun eura donacija

Objavljeno

2015. godina čije posljednje dane upravo odbrojavamo, ostat će upisana zlatnim slovima u poslovnoj kronologiji i retrospektivi najvećeg i najstarijeg gradskog upravitelja stambenim zgradama, velikogoričkog Gradskog stambenog gospodarstva. Društvo koje je 1997. godine osnovano pod okriljem “novorođenog” Grada Velike Gorice, punih 18 godina skrbi o, kako mu to i samo ime govori, stambenom gospodarstvu na području turopoljske metropole. A stambeno gospodarstvo Grada koji je na dan svoje zaštitnice, Svete Lucije, upravo proslavio svoj 20.-ti rođendan, čini više od tristo stambenih i stambeno-poslovnih zgrada i ulaza smještenih u užem središtu Grada te njih dvadesetak na području Velike Mlake, Vukovine, Turopolja i Male Bune.
Od ukupnog postojećeg stambenog fonda, GSG Velika Gorica upravlja sa približno 95% objekata kolektivnog stanovanja. U samom društvu ne skrivaju zadovoljstvo zbog zadržavanja vodećeg i dominantnog statusa u području upravljanja stambenim zgradama, nadasve u situaciji kada se na otvorenom upravljačkom tržištu pojavljuje sve više konkurenata. U društvu isto tako vjeruju i nadaju se da će upravo rezultati ostvareni tijekom 2015. godine doprinjeti daljnjem zadržavanju pa i učvršćivanju ovakvog statusa. –To se prije svega odnosi na rezultate vezane uz područje energetske učinkovitosti zgrada koji su ostvareni pravovremenim i stručno elaboriranim prijavama na natječaje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Tako je za energetski pregled i ishođenje certifikata koji su oslikali i potvrdili trenutno energetsko stanje 11 zgrada, Fond izdvojio 37.710,00 kuna. Za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije završen je postupak za 14 zgrada za koje je odobreno 337.790,00 kuna, a u završnoj je fazi postupak za još tri zgrade. Najveća donacija od strane Fonda ostvarena je za potrebe izvođenja samih radova energetske obnove, koji će u 4 zgrade biti sufinancirani sa 4.524.483,41 kune. – rekao je direktor GSG-a Tomislav Landeka.

Respektabilna su svakako i sredstva odobrena za nabavu i ugradnju uređaja za mjerenje potrošnje toplinske energije u iznosu 2.594.982,08 kuna, a ista su u javnom pozivu na koji su prijavljene 24 zgrade, odobrena za sve njih 24. Osiguranjem ovih sredstava, sufinancirana je ugradnja navedenih uređaja u ukupno 2.200 stanova odnosno na ukupno 8.635 radijatora.
Iz navedenih činjenica proizlazi da je ukupni iznos nepovratno doniranih sredstava, dijelom već investiranih i ugrađenih, a dijelom namjenski osiguranih za potrebe suvlasnika stambenih zgrada na području našega Grada ukupno 7.494.965,22 kune. Nastavak ovakve priče, odnosno daljnje sudjelovanje na natječajima i javnim pozivima Fonda, sa istim ili sličnim rezultatima kako je to bilo ove, slijedi i u 2016. godini, najavljuju iz GSG-a Velika Gorica.

Gospodarstvo

Sastali se predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije

Razgovaralo se o potporama, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva

Objavljeno

on

U Zagrebačkoj županiji na poziv Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije jučer su se sastali predstavnici vinogradarsko-vinskih udruga Zagrebačke županije. Razgovaralo se o planiranim mjerama potpora, aktivnostima i projektima iz područja vinogradarstva i vinarstva u ovoj godini. Predstavnici udruga informirani su tijeku priprema za 3. Reviju najboljih vina Zagrebačke županije, koja će se održati 12. ožujka u The Westin Zagreb hotelu u Kristalnoj dvorani od 13 do 19 sati.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Obrtnici se okupljaju u Gorici, raspravljat će o aktualnostima i tražiti rješenja problema

Organizirali su forum, a sastaju se u srijedu, 26. veljače

Objavljeno

on

Obrtnička komora Zagreb, u suradnji sa Zagrebačkom županijom, organizira 5. Obrtnički forum Zagrebačke županije – Obrtništvo 2020., a domaćin susreta bit će Velika Gorica. Cilj foruma, koji će se održati u srijedu u 12 sati u Hotelu Garden Hill, je raspraviti aktualne teme značajne za obrtnike i obrtništvo Zagrebačke županije te iznaći kvalitetna rješenja problema zajedničkom suradnjom s gradovima i općinama na području Zagrebačke županije.

– Pričat ćemo o tome kako najbolje surađivati s lokalnom samoupravom, a obrtnici će predstavnike lokalne vlasti i ministarstava moći i pitati sve što ih zanima. Na panel-raspravu su dobrodošli svi obrtnici i obrtnice – kazao je predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić.

 

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno