Poveži se s nama

Vijesti

Za projekte svojih udruga Općina Pokupsko izdvojila 40 tisuća kuna

Sufinancirat će se programi projekti udruga namijenjenih zadovoljavanju javnih potreba u području društvenih skupina

Objavljeno

Općina Pokupsko raspisala je natječaj za financiranje programa i projekata udruga za 2017. godinu. Udruge će moći dobiti sredstva za projekte promicanja vrijednosti Domovinskog rata, zaštite i promicanja prava starijih i nemoćnih osoba, zaštite, brige i izobrazbe djece i mladih te njihovo aktivno sudjelovanje u društvu, promicanje i razvoj volonterstva, socijalnih usluga i humanitarne djelatnosti, razvoj te promicanje znanosti, obrazovanja i cjeloživotnog učenja, očuvanje tradicije i običaja kroz aktivnosti koje prezentiraju stare zanate, narodnu nošnju i narodnu glazbu, kulturnu i gastronomsku baštinu, oživljavanje značajnih povijesnih dijelova grada, te aktivnosti kojima se čuva kulturna baština i razvija svijest o kulturno – etnografskom blagu.

Predviđeni iznos ukupnih sredstava koji će biti na raspolaganju za sufinanciranje programa i projekata je 40 tisuća kuna. Prijaviti se mogu sve udruge sa sjedištem na području Općine čiji su ciljevi i djelatnost usmjereni ka zadovoljenju javnih potreba stanovnika u području društvenih skupina, te udruge koje su registrirane izvan područja Općine Pokupsko samo ako se njihovim programima i projektima potiče suradnja s udrugama Općine Pokupsko, odnosno ako su njihovi programi i projekti dio lokalne odnosno područne (regionalne) i međunarodne suradnje s udrugama s područja Općine Pokupsko

Udruge koje se javljaju na ovaj natječaj moraju biti upisane u Registar udruge, moraju biti upisane u Registar neprofitnih organizacija pri Ministarstvu financija, dostaviti dokaz da su svoje statute uskladile s odredbama Zakona o udrugama, te moraju ispunjavati sve druge uvjete propisane natječajem, odnosno Uputama za prijavitelje.
Natječaj je otvoren do 2. lipnja u 12 sati. Više informacija i prijavni obrazac možete pronaći ovdje.

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Naš turopoljski galeb otkriva nam na koji način osvaja žene te kojem se sve riziku pritom izlaže

Objavljeno

on

Što prvo pomislite kada kažete Petek na Gorice? Nekome je to prilika za dobru kupnju, drugima za prodaju, a trećima za pronaći svoju bolju polovicu. U videu doznajte što se to važno i povijesno za Goricu dogodilo upravo danas, kakvi su kesteni najbolji za kuhanje, a kakvi za pečenje te kakav specijalitet je za Petek pripremio naš poznati majstor bureka Zvonimir Šimić.

Nastavi čitati

Gospodarstvo

Dani hrane: umak od buče i pekmez od chillija privukli posjetitelje

Manifestacija traje danas do 19, a sutra od 8 do 18 sati…

Objavljeno

on

Domaća zimnica, džemovi, sezonsko povrće, domaći med, vino i brojne tradicijske proizvode, imate prilike kupiti na 16. po redu Danima hrane i tradicijskih proizvoda Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Nakon 15 godina, manifestacija se preselila u samo srce Zagreba – u šator na Trgu bana Josipa Jelačića, što se pokazalo kao puni pogodak. Kupci nisu krili oduševljenje, a proizvođači su zadovoljno trljali ruke. Jer sve ponuđeno bilo je svježe, prirodno i domaće, baš onakvo kakvo se sve više na tržištu traži. Zadovoljni su bili i organizatori, a zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Olivera Majić istaknula je kako je želja Zagreb pozicionirati kao grad koji vodi računa o razvoju poljoprivrede. “Poljoprivredna proizvodnja temelj je jednog prehrambenog suvereniteta i znamo da ćemo ulagajući u poljoprivrednike pridonjeti kvaliteti života i zdravlja naših sugrađana. A kupovanjem ovih proizvoda povećava se zapošljivost te na ovaj način ujendo i zadržavamo mlade poljoprivrednike da ostaju i da razvijaju poljoprivredna gospodarstva u svom kraju.

19.10.2018. – Zagreb – Dani hrane i tradicijskih proizvoda – foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

Župan Stjepan Kožić pak je istaknuo kako je ova manifestacija dio potpore i podrške poljoprivrednim proizvođačima. “Kada govorimo o tržištu i tradicijskim proizvodima Zagreb i Zagrebačka županija međusnobno su povezani jednom neraskidivom vezom. Zagrebčani svakodnevno imaju prilike kupiti svježe i domaće proizvode, a županijski proizvođači u neposrednoj blizini imaju veliko tržište, dodao je župan Kožić.

Stotinjak izlagača i proizvođača hrane i tradicijskih proizvoda, svoje će proizvode nuditi danas do 19 sati, i sutra od 8 do 18.

19.10.2018. – Zagreb – Dani hrane i tradicijskih proizvoda – foto:Petra Škrinjarić/cityportal.hr

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Gorički vatrogasci ispregovarali povećanje plaća

Potpisan aneks kolektivnog ugovora

Objavljeno

on

Potpisivanjem aneksa kolektivnog ugovora za zaposlene u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Velike Gorice, uspješno su završeni pregovori između Sindikata javnih profesionalnih vatrogasnih postrojbi Hrvatske i Grada Velike Gorice. Grad je odlučio povećati plaće goričkim vatrogascima na osnovu težih uvjeta rada. Kako su završenim pregovorima i potpisanim aneksom zadovoljne pregovaračke strane pogledajte u video prilogu.

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno