Poveži se s nama

Vijesti

Za projekte svojih udruga Općina Pokupsko izdvojila 40 tisuća kuna

Sufinancirat će se programi projekti udruga namijenjenih zadovoljavanju javnih potreba u području društvenih skupina

Objavljeno

Općina Pokupsko raspisala je natječaj za financiranje programa i projekata udruga za 2017. godinu. Udruge će moći dobiti sredstva za projekte promicanja vrijednosti Domovinskog rata, zaštite i promicanja prava starijih i nemoćnih osoba, zaštite, brige i izobrazbe djece i mladih te njihovo aktivno sudjelovanje u društvu, promicanje i razvoj volonterstva, socijalnih usluga i humanitarne djelatnosti, razvoj te promicanje znanosti, obrazovanja i cjeloživotnog učenja, očuvanje tradicije i običaja kroz aktivnosti koje prezentiraju stare zanate, narodnu nošnju i narodnu glazbu, kulturnu i gastronomsku baštinu, oživljavanje značajnih povijesnih dijelova grada, te aktivnosti kojima se čuva kulturna baština i razvija svijest o kulturno – etnografskom blagu.

Predviđeni iznos ukupnih sredstava koji će biti na raspolaganju za sufinanciranje programa i projekata je 40 tisuća kuna. Prijaviti se mogu sve udruge sa sjedištem na području Općine čiji su ciljevi i djelatnost usmjereni ka zadovoljenju javnih potreba stanovnika u području društvenih skupina, te udruge koje su registrirane izvan područja Općine Pokupsko samo ako se njihovim programima i projektima potiče suradnja s udrugama Općine Pokupsko, odnosno ako su njihovi programi i projekti dio lokalne odnosno područne (regionalne) i međunarodne suradnje s udrugama s područja Općine Pokupsko

Udruge koje se javljaju na ovaj natječaj moraju biti upisane u Registar udruge, moraju biti upisane u Registar neprofitnih organizacija pri Ministarstvu financija, dostaviti dokaz da su svoje statute uskladile s odredbama Zakona o udrugama, te moraju ispunjavati sve druge uvjete propisane natječajem, odnosno Uputama za prijavitelje.
Natječaj je otvoren do 2. lipnja u 12 sati. Više informacija i prijavni obrazac možete pronaći ovdje.

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Crna kronika

Skinuo anlaser i alternator sa strojeva

Na meti lopova našla se i jedna ostava za alat u voćnjaku u Vukovini

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći s utorka na srijedu odlučio je ‘poslužiti’ se dijelovima s parkiranih strojeva u Obrezini. Pa je tako s utovarivača skinuo elektropokretač iliti anlaser, a s ‘finišera’ električni generator iliti alternator te ukrao 30-tak litara dizelskog goriva.

Lopov je tako 60-godišnjeg vlasnika oštetio za pet tisuća kuna.

Od 17. do 21. svibnja na meti lopova našla se jedna ostava za alat u ograđenom voćnjaku u Vukovini. Lopov je razbio staklo na ostavi te ušao u unutrašnjost.

– Otuđen je jedan akumulator, aparat za gašenje požara, kablovi za paljenje vozila, 40 litara dizelskog goriva te 20-tak drvenih greda. Sveukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 2000 kuna – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno