Poveži se s nama

Vijesti

Za 12 tona smeća iz jezera dobili 15.000 kuna nagrade

Akcija “Očistimo smeće s naših jezera”, u kojoj je prikupljeno 11.860 kilograma smeća, odnijela je uvjerljivu pobjedu na 10. susretu gradonačelnika i poduzetnika

Objavljeno

Velikogorička Športsko ribolovna udruga Odra, zajedno sa svojim partnerima – KUD-om Čiče, DVD-om Novo Čiče te zagrebačkom udrugom Agroeduki – ove je godine odradila velik ekološki posao, za što stižu i zaslužene nagrade. Nakon prvog mjesta u velikoj akciji Coca Cole nazvanoj “Od izvora do mora”, u četvrtak navečer stiglo je i novo priznanje. Na 10. Susretu gradonačelnika i poduzetnika u Splitu akcija društva iz Novog Čiča odnijela je uvjerljivu pobjedu, što je osim velike satisfakcije donijelo i nagradu od 15.000 kuna.

U svome projektu “Očistimo smeće s naših jezera” ŠRU Odra i partneri napravili su gotovo nevjerojatan posao – prikupili su gotovo 12 tona smeća i apsolutno zaslužili sve ovo što se događa. Točnije, prikupljeno je 11.860 kilograma smeća, što je brojka koja je toliko impresionirala žiri u Splitu da konkurencija zapravo nije ni imala pravu šansu.

Lijepo je ovo priznanje, dobro će našim vrijednim ekolozima doći i novčana pomoć, ali sve ovo prije svega bi trebao biti poticaj da možda u bliskoj budućnosti dočekamo još neku sličnu akciju.

Vijesti

U Pokupskom razmjena starih sorti sjemenja

Predstavit će i projekt “Društvena banka sjemena”

Objavljeno

on

Klub žena Pokupsko i Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) organiziraju razmjenu starih sorti sjemenja u Lovačkoj kući u Pokupskom. Svi koji imaju stare sorte sjemenja na razmjenu ih mogu donijeti u nedjelju, 1. ožujka, u 16 sati. Osim razmjene, održat će se i predstavljanje projekta “Društvena banka sjemena” udruge ZMAG iz Vukomerića.

Nastavi čitati

Vijesti

Knjižnica poziva građane treće životne dobi na edukaciju za rad na računalu

Za sudjelovanje se potrebno prijaviti telefonom ili osobno u knjižnici

Objavljeno

on

Gradska knjižnica Velika Gorica organizira edukaciju za rad na računalu za starije od 65 godina. Kako se služiti računalom Goričani starije životne dobi mogu naučiti 27. veljače, a edukacija će se održati od 13 do 15 sati u knjižnici Galženica na Trgu Stjepana Radića. Za sudjelovanje se potrebno prijaviti telefonom ili osobno u knjižnici.

Nastavi čitati

Vijesti

Ovo su nove lokacije Wi-Fi točaka za besplatan pristup internetu

Objavljeno

on

U sklopu projekta “WiFi 4 Smart Green Ring”, koji Grad Velika Gorica provodi u suradnji sa Zagrebačkom županijom, postavljeno je 10 novih Wi-Fi točaka za besplatan pristup internetu na sedam lokacija. Nove pristupne točke nalaze se na Društvenom domu Velika Mlaka, Društvenom domu Donja Lomnica, Osnovnoj školi Ščitarjevo, Društvenom domu Mala Buna, Društvenom domu Velika Buna, Društvenom domu Lukavec te Društvenom domu Selnica.

– Nastavljamo sa postavljanjem Wi-Fi točaka za besplatan pristup internetu na našim društvenim domovima. Mrežu Wi-Fi točaka tijekom ove godine proširit ćemo i na dodatne domove – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Foto: Dražen Barišić/Facebook.com

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno