Poveži se s nama

HOTNEWS

Vrh Narodne koalicije u Gorici održao skup i podržao kandidate VI izborne jedinice

Objavljeno

Čelni ljudi Narodne koalicije, Zoran Milanović, Ivan Vrdoljak i Silvano Hrelja, danas su posjetili Veliku Goricu gdje su još jednom predstavili svoje kandidate za VI izbornu jedinicu.

 

“Bombardiraju nas plakatima o vjerodostojnosti. Pitam se gdje im je bila vjerodostojnost u Saboru kada su htjeli progurati Zakon o zdravstvenoj zaštiti koji bi ozakonio amerikanizaciju zdravstva u Hrvatskoj. Danas HDZ, pa i Most, kažu da nisu za to, a zaboravili su da su htjeli progurati Zakon zbog kojeg bi plaćali zdravstvenu zaštitu, plaćali bi hitnu pomoć, povećali bi doprinos za zdravstveno osiguranje. Građani Republike Hrvatske 11. rujna imat će dužnost, pravo, ali i obavezu da biraju siguran smjer, sigurnu budućnost, siguran rad, sigurno zapošljavanje”, rekao je nositelj liste za VI izbornu jedinicu Mirando Mrsić.

 

SDP (6)

 

Ivan Vrdoljak komentirao je i rast BDP-a od 2,8 posto koji je, kako je rekao, zasluga Milanovićeve vlade, a osvrnuo se i na HDZ: “Sva sreća da su prekratko sada trajali. Trajali su onoliko koliko zaslužuju i trajali su onoliko koliko su vjerodostojni. Da li vjerodostojni u modernom domoljublju? Da li to HDZ-u svaki puta znači da moraju pokrasti, da li to svaki put njihovim partnerima znači da moraju biti inertni na njihovo ponašanja i da li traže vjerodostojnost u tome da idemo treći put na izbore? Ne, nećemo ići treći put na izbore. Pobijedit ćemo.”

 

SDP (7)

 

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović pohvalio se gospodarskim rastom i socijalnim mjerama koje je provela njegova Vlada.

 

“Želimo stabilnost, kraj eksperimenta u koji su neki možda ušli i s dobrim namjerama, ali poslovica kaže da je katkad ‘put do pakla popločen dobrim namjerama‘. Pusti mi dobre namjere, pusti mi poštovanje u odnosima s drugim državama, ne treba mi ničije poštovanje kada su u pitanju hrvatski nacionalni interesi. Trebaju mi jasni ciljevi i kako da ih ostvarimo”, poručio je Milanović iz Gorice i dodao: “Mi nismo loši, konkurencija nažalost nije dobra. To nije alternativa, to nije vjerodostojno i to nije novi HDZ, to su stari likovi koji se već desetljećima vuku kroz politiku.”

 

SDP (4)

 

HOTNEWS

Počinje ljetni kamp za djecu: Osim kupanja na bazenu, isprobat će i sportove u dvorani

Za aktivan početak ljeta pobrinuo se Gradski bazen Velika Gorica, a na kamp se mogu prijaviti i plivači i neplivači

Objavljeno

on

Zadovoljni prošlogodišnjim odazivom i reakcijama djece, iz Gradskog bazena Velika Gorica odlučili su i ove godine organizirati ljetni kamp za djecu od 7 do 12 godina. Sve počinje 29. lipnja, a trajat će do 17. srpnja, u tri smjene po pet dana. Dio aktivnosti u sklopu ljetnog kampa održava se u Gradskoj sportskoj dvorani. Djeca će u ljetnom kampu imati malu školu plivanja, moći će se slobodno kupati u bazenu, ponudit će im brojne sportske aktivnosti u dvorani, a u svemu će ih  pratiti kineziolozi. Tako će djeca moći isprobati sve sportove koje požele, od graničara do streličarstva.

– Smjena traje pet dana i to smo stavili u period dok roditelji još rade, a prije nego što svi odu na more. Ovo je dobar način da popune vrijeme jer škola će biti gotova, a dosta roditelja ne zna kuda sa svojim mališanima tako da im je ovo idealna prilika. Uz to se djeca bave sportom i zdravo žive, dok roditelji rade ili imaju druge obveze u tom jutarnjem terminu od 8 do 16 sati – objasnio je Darko Ćopić, voditelj Gradskog bazena, i dodao kako prijave traju do 24. lipnja, a prijaviti se mogu i plivači i neplivači.

Ćopić je napomenuo i kako će se pridržavati svih protuepidemioloških mjera koje je propisao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

 

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno