Poveži se s nama

HOTNEWS

Vrh Narodne koalicije u Gorici održao skup i podržao kandidate VI izborne jedinice

Objavljeno

Čelni ljudi Narodne koalicije, Zoran Milanović, Ivan Vrdoljak i Silvano Hrelja, danas su posjetili Veliku Goricu gdje su još jednom predstavili svoje kandidate za VI izbornu jedinicu.

 

“Bombardiraju nas plakatima o vjerodostojnosti. Pitam se gdje im je bila vjerodostojnost u Saboru kada su htjeli progurati Zakon o zdravstvenoj zaštiti koji bi ozakonio amerikanizaciju zdravstva u Hrvatskoj. Danas HDZ, pa i Most, kažu da nisu za to, a zaboravili su da su htjeli progurati Zakon zbog kojeg bi plaćali zdravstvenu zaštitu, plaćali bi hitnu pomoć, povećali bi doprinos za zdravstveno osiguranje. Građani Republike Hrvatske 11. rujna imat će dužnost, pravo, ali i obavezu da biraju siguran smjer, sigurnu budućnost, siguran rad, sigurno zapošljavanje”, rekao je nositelj liste za VI izbornu jedinicu Mirando Mrsić.

 

SDP (6)

 

Ivan Vrdoljak komentirao je i rast BDP-a od 2,8 posto koji je, kako je rekao, zasluga Milanovićeve vlade, a osvrnuo se i na HDZ: “Sva sreća da su prekratko sada trajali. Trajali su onoliko koliko zaslužuju i trajali su onoliko koliko su vjerodostojni. Da li vjerodostojni u modernom domoljublju? Da li to HDZ-u svaki puta znači da moraju pokrasti, da li to svaki put njihovim partnerima znači da moraju biti inertni na njihovo ponašanja i da li traže vjerodostojnost u tome da idemo treći put na izbore? Ne, nećemo ići treći put na izbore. Pobijedit ćemo.”

 

SDP (7)

 

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović pohvalio se gospodarskim rastom i socijalnim mjerama koje je provela njegova Vlada.

 

“Želimo stabilnost, kraj eksperimenta u koji su neki možda ušli i s dobrim namjerama, ali poslovica kaže da je katkad ‘put do pakla popločen dobrim namjerama‘. Pusti mi dobre namjere, pusti mi poštovanje u odnosima s drugim državama, ne treba mi ničije poštovanje kada su u pitanju hrvatski nacionalni interesi. Trebaju mi jasni ciljevi i kako da ih ostvarimo”, poručio je Milanović iz Gorice i dodao: “Mi nismo loši, konkurencija nažalost nije dobra. To nije alternativa, to nije vjerodostojno i to nije novi HDZ, to su stari likovi koji se već desetljećima vuku kroz politiku.”

 

SDP (4)

 

HOTNEWS

Polet bolji od Turopoljca

Objavljeno

on

JEDINSTVENA ŽUPANIJSKA LIGA , 14. kolo

U turopoljskom derbiju Jedinstvene županijske lige domaći nogometaši Poleta uvjerljivom prezentacijom na Zvrniku riješili su pobjednika protiv Turopoljca iz Kuča. Kod vodećeg gola domaćih kapetanu Ivici Sučiću uveliko je pomogao Ivan Balenović od kojeg se lopta odbila u mrežu. Mladi domaći igrač Matej Robić podebljao je rezultat iz gužve u šesnaestercu krajem prve dionice dvoboja. Ipak kad je iskusni Sučić okomito proigrao Ivana Zagorca pred gol gostiju u 53. minuti, najbolji buševski strijelac loptu je majstorski poslao iza leđa vratara Turopoljca, kako se kasnije pokazalo za nedostižnih 3:0.

POLET (B) – TUROPOLJAC 3:0

BUŠEVEC. SRC Zvrnik. Gledatelja 100.
Sudac: Hrgović (Zagreb). Pomoćnici: Vuković i Geller.

STRIJELCI: 1:0 – Sučić (24), 2:0 – Robić (43), 3:0 – Zagorec (53).

POLET (B): Bradić, Brajković, Tičarić, Sovina, Skrbin (od 68. Kovačević), Stuparić, Šestak (od 56. Milanović), Pejak, Zagorec (od 70. Mikulić), Sučić, Robić. TRENER: Mario Paviša.

TUROPOLJAC: I. Zagorac, Cavrić (od 46. Đuksi), Bušić, Balenović, Radilović, Matasić, Šestok, Milatović, Čaić (od 67. Filep), Lučić, Sesar (od 73. Žugaj). TRENER: Vlado Horvat.

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: Uspješni i naglavačke te kako biti brži od gripe!

Pogledajte i naše ostale teme – Kako će se u Novom Čiću prerađivati lan, čime je Snježana Dianežević očarala žiri na Izboru za najuzorniju seosku ženu i udomiteljstvo – plemenitost za ljepše odrastanje!

Objavljeno

on

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Župnik i vinogradari u Kosnici svečano krstili mošt u vino

Objavljeno

on

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Blagdan Sv. Martina, Martinje, proslavljeno je tijekom vikenda diljem Turopolja i Vukomeričkih gorica ceremonijalom simboličnog prevođenja mošta u mlado vino (”krštenje vina”). U Kosnici su sinoć tradicionalnu manifestaciju organizirali župnik Stjepan Tenšek, Udruga vinogradara i vinara Grozd i DVD Kosnica. Nakon mise u Crkvi Svetog Martina u Šćitarjevu spomenuti ceremonijal, špelancija, izveden je u Vatrogasnom domu u Kosnici, koji je bio premali da primi sve pajdaše i pajdašice.

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Špelanciju je vodio meštar martinjskog ceremonijala i pučki pjesnik Stjepan Vitez, a kuma je bila Snježana Dijanežević, ovogodišnja prva pratilja najuzornije hrvatske seoske žene. Nakon podužeg podsjećanja na Svetog Martina, čitanja martinjskog statuta i litanija prešlo se na kušanje mladog vina.

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vojni kapelan Željko Savić vodio je zajedničku molitvu prije uživanja u bogatoj trpezi te zabavu uz odličnu živu svirku i pjesmu. Vrijedni članovi DVD Kosnica i djelatnice u kuhinji sve su besprijekorno pripremili i servirali posjetiteljima. Muzički program živom svirkom i pjesmom odradila je tročlana grupa Party Time.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno