Poveži se s nama

HOTNEWS

Vrh Narodne koalicije u Gorici održao skup i podržao kandidate VI izborne jedinice

Objavljeno

Čelni ljudi Narodne koalicije, Zoran Milanović, Ivan Vrdoljak i Silvano Hrelja, danas su posjetili Veliku Goricu gdje su još jednom predstavili svoje kandidate za VI izbornu jedinicu.

 

“Bombardiraju nas plakatima o vjerodostojnosti. Pitam se gdje im je bila vjerodostojnost u Saboru kada su htjeli progurati Zakon o zdravstvenoj zaštiti koji bi ozakonio amerikanizaciju zdravstva u Hrvatskoj. Danas HDZ, pa i Most, kažu da nisu za to, a zaboravili su da su htjeli progurati Zakon zbog kojeg bi plaćali zdravstvenu zaštitu, plaćali bi hitnu pomoć, povećali bi doprinos za zdravstveno osiguranje. Građani Republike Hrvatske 11. rujna imat će dužnost, pravo, ali i obavezu da biraju siguran smjer, sigurnu budućnost, siguran rad, sigurno zapošljavanje”, rekao je nositelj liste za VI izbornu jedinicu Mirando Mrsić.

 

SDP (6)

 

Ivan Vrdoljak komentirao je i rast BDP-a od 2,8 posto koji je, kako je rekao, zasluga Milanovićeve vlade, a osvrnuo se i na HDZ: “Sva sreća da su prekratko sada trajali. Trajali su onoliko koliko zaslužuju i trajali su onoliko koliko su vjerodostojni. Da li vjerodostojni u modernom domoljublju? Da li to HDZ-u svaki puta znači da moraju pokrasti, da li to svaki put njihovim partnerima znači da moraju biti inertni na njihovo ponašanja i da li traže vjerodostojnost u tome da idemo treći put na izbore? Ne, nećemo ići treći put na izbore. Pobijedit ćemo.”

 

SDP (7)

 

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović pohvalio se gospodarskim rastom i socijalnim mjerama koje je provela njegova Vlada.

 

“Želimo stabilnost, kraj eksperimenta u koji su neki možda ušli i s dobrim namjerama, ali poslovica kaže da je katkad ‘put do pakla popločen dobrim namjerama‘. Pusti mi dobre namjere, pusti mi poštovanje u odnosima s drugim državama, ne treba mi ničije poštovanje kada su u pitanju hrvatski nacionalni interesi. Trebaju mi jasni ciljevi i kako da ih ostvarimo”, poručio je Milanović iz Gorice i dodao: “Mi nismo loši, konkurencija nažalost nije dobra. To nije alternativa, to nije vjerodostojno i to nije novi HDZ, to su stari likovi koji se već desetljećima vuku kroz politiku.”

 

SDP (4)

 

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno