Poveži se s nama

HOTNEWS

Vrh Narodne koalicije u Gorici održao skup i podržao kandidate VI izborne jedinice

Objavljeno

Čelni ljudi Narodne koalicije, Zoran Milanović, Ivan Vrdoljak i Silvano Hrelja, danas su posjetili Veliku Goricu gdje su još jednom predstavili svoje kandidate za VI izbornu jedinicu.

 

“Bombardiraju nas plakatima o vjerodostojnosti. Pitam se gdje im je bila vjerodostojnost u Saboru kada su htjeli progurati Zakon o zdravstvenoj zaštiti koji bi ozakonio amerikanizaciju zdravstva u Hrvatskoj. Danas HDZ, pa i Most, kažu da nisu za to, a zaboravili su da su htjeli progurati Zakon zbog kojeg bi plaćali zdravstvenu zaštitu, plaćali bi hitnu pomoć, povećali bi doprinos za zdravstveno osiguranje. Građani Republike Hrvatske 11. rujna imat će dužnost, pravo, ali i obavezu da biraju siguran smjer, sigurnu budućnost, siguran rad, sigurno zapošljavanje”, rekao je nositelj liste za VI izbornu jedinicu Mirando Mrsić.

 

SDP (6)

 

Ivan Vrdoljak komentirao je i rast BDP-a od 2,8 posto koji je, kako je rekao, zasluga Milanovićeve vlade, a osvrnuo se i na HDZ: “Sva sreća da su prekratko sada trajali. Trajali su onoliko koliko zaslužuju i trajali su onoliko koliko su vjerodostojni. Da li vjerodostojni u modernom domoljublju? Da li to HDZ-u svaki puta znači da moraju pokrasti, da li to svaki put njihovim partnerima znači da moraju biti inertni na njihovo ponašanja i da li traže vjerodostojnost u tome da idemo treći put na izbore? Ne, nećemo ići treći put na izbore. Pobijedit ćemo.”

 

SDP (7)

 

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović pohvalio se gospodarskim rastom i socijalnim mjerama koje je provela njegova Vlada.

 

“Želimo stabilnost, kraj eksperimenta u koji su neki možda ušli i s dobrim namjerama, ali poslovica kaže da je katkad ‘put do pakla popločen dobrim namjerama‘. Pusti mi dobre namjere, pusti mi poštovanje u odnosima s drugim državama, ne treba mi ničije poštovanje kada su u pitanju hrvatski nacionalni interesi. Trebaju mi jasni ciljevi i kako da ih ostvarimo”, poručio je Milanović iz Gorice i dodao: “Mi nismo loši, konkurencija nažalost nije dobra. To nije alternativa, to nije vjerodostojno i to nije novi HDZ, to su stari likovi koji se već desetljećima vuku kroz politiku.”

 

SDP (4)

 

HOTNEWS

VIDEO CITY PULS: “Franjo Tuđman” dobio društvo – Viktorija šalje i razglednice!

Između ostalog, pogledajte kako funkcionira Pučka kuhinja u našem gradu i tko je ovogodišnji rekorder u darivanju krvi. Bili smo na Susretu pučkih kazališta u Buševcu, u novom autobusu HNK Gorice i na rundi košarke!

Objavljeno

on

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Smjena u Skupštini: Čičak na mjesto Mikuljana

Na 15. Sjednici većinom glasova članova županijske Skupštine dužnosti je razriješen dosadašnji predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Damir Mikuljan.

Objavljeno

on

U odsustvu župana Stjepana Kožića i zamjenice predsjednika Skupštine Ljubice Ambrušec zbog zdravstvenih razloga, članovi Skupštine Zagrebačke županije donijeli su odluku o razrješenju predsjednika Damira Mikuljana, koji je također svoju odsutnost opravdao putovanjem van Hrvatske. Skupštinu je vodio zamjenik predsjednika Skupštine Zvonko Kunić koji je nakon prisege, čestitao novom predsjedniku Mati Čičku. Naime, zajednički klub članova HDZ-a, HSU-a i HNS-a te Klub vijećnika “Stjepan Kožić-nezavisna lista” dogovorili su smjenu predsjednika, a kao kandidata predložili načelnika općine Rugvica Matu Čička, koji je na ovoj sjednici zamijenio HDZ-ovog člana županijske Skupštine Mladena Šestana. “Zahvaljujem se predsjedniku Damiru Mikuljanu na dosadašnjem angažmanu i uvjeren sam da ćemo uz još veće jedinstvo uspjeti dovršiti sve započete projekte do 2021. godine.”, rekao je Čičak.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Doznajte kako do poticaja za postavljanje sustava obnovljivih izvora energije

Natječaj za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva trebao biti raspisan početkom 2020. godine

Objavljeno

on

Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice u petak u suradnji s Velikogoričkom razvojnom agencijom VEGORA i udrugom Ekoregija Velika Gorica mini-konferenciju za poduzetnike, ali i sve ostale građane, o mogućnostima korištenja energije Sunca za proizvodnju električne energije. Konferencija će se održati u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a govorit će se o najavljenom natječaju za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u objektima sektora poduzetništva, koji bi trebao biti raspisan početkom 2020. godine.

Grad Velika Gorica od 2011. godine i pristupanju Sporazumu gradonačelnika teži ka smanjenju emisija stakleničkih plinova kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije.

U prvoj skupini aktivnosti postignuti su značajni rezultati obnovom stambenog fonda i zgrada javnog sektora, dok se druga skupina aktivnosti temelji na programu „Solarni grad Velika Gorica“ i obuhvaća poticanje korištenje energije sunca za proizvodnju topline i osobito električne energije.

Program konferencije možete preuzeti ovdje, a prijave za konferenciju obavezne su putem on-line obrasca koji se nalazi ovdje.

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno