Poveži se s nama

HOTNEWS

Vodosprema Dubranec krenula s radom

Objavljeno

Projekt dovoda vode u Vukomeričke gorice ide prema planu. Vodosprema Dubranec je napokon gotova i u potpunoj je funkciji, a njen zadatak je pumpanje i slanje vode do Cvetković brda.

Ovo je projekt od velikog značaja, osobito za ljude koji ovdje žive. „Na bregima nema života bez vode, a sad konačno imaju mogućnost da se priključe i da našu goričku vodu dobe u svojim domovima.“ – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

U naselju Matoške nalazi se i prvi korisnik koji se priključio na vodovodnu mrežu, Ivan Hren. Kako ističe, voda je bila veliki problem. Događalo se da obavezno jednom godišnje ostanu bez nje, pa se priključak na vodu činio logičnim izborom, a i cijena je prihvatljiva.
„Razgovarao sam sa svim susjedima i svi su podnijeli zahtjev za priključak. Vjerujem da će ovo puno značiti čak i za gospodarski razvoj, jer uzgoj će biti puno lakši.“ – istaknuto je g. Hren.

Samo naselje Dubranec trenutno nema mogućnost priključka na vodu, no kako ističe gradonačelnik Dražen Barišić, sljedeće godine će im biti to omogućeno, kao i naseljima iza Dubranca.

Magistralni cjevovod dugačak je 21 km, te je dosad uloženo 13 milijuna kuna. Njegov početak je od Lukavca u kojem se nalazi također jedna stanica, te nekoliko njih na putu do Dubranca. Vodosprema Dubranec je najveća, a njen kapacitet je 1000 kubika. Vrijednost izgradnje je 2 milijuna i 300 tisuća kuna i u potpunosti je najmoderniji objekt na mreži.
U budućnosti se planira, preko Pokupskog Cerja, spojiti prsten na Pokupsko i time zatvoriti tzv. „vodni prsten“. Izgrađen je magistralni cjevovod koji povezuje Malu Bunu od Šiljakovine na Gudce, kao i vodovodna mreža u Markuševcu.

Svi zainteresirani mještani koji se žele priključiti na vodovodnu mrežu trebaju podnijeti zahtjev u VG Vodoopskrbu, a jedan od glavnih uvjeta je i građevinska dozvola za kuću, tj. vikendicu.
Kako je objasnio direktor VG Vodoopskrbe, Stjepan Rak, cijena priključka varira ovisno s koje se strane kuća nalazi. Ako je na strani kojom se proteže cjevovod, onda će cijena biti niža, a ako je na suprotnoj strani, cijena će biti viša. Dobra je vijest što vam VG Vodoopskrba omogućava kupnju priključka na 10 rata bez kamata i jamaca.

Galerija fotografija:

Gospodarstvo

Goričanka odmjerila snage s najboljim svjetskim frizerima

Naša mlada sugrađanka u naš grad unijela dašak svjetskog glamura

Objavljeno

on

Frizerka Matea Mesić i ove godine predstavljala je Udruženje obrtnika Velika Gorica i Ceh frizera, kozmetičara i pedikera na OMC Svjetskom prvenstvu održanom u Parizu. Mladoj Goričanki ovaj put nije pošlo za rukom ostvariti prošlogodišnji rezultat, kada je u konkurenciji 40 natjecatelja osvojila treće mjesto za izradu vjenčane frizure – prestige bridal style.

Matea je položila i majstorski ispit, a konstanto se usavršava na brojnim stručnim seminarima i edukacijama. S pravom možemo reći kako je naša mlada sugrađanka u naš grad unijela dašak svjetskog glamura.

Za doprinos i iznimna dostignuća u profesionalnoj uslužnoj gospodarskoj djelatnosti, kao i promicanju Velike Gorice na međunarodnim natjecanjima nagrađena je i Nagradom grada Velike Gorice Krčka vrata.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Rakitovčani rekorderi u sakupljanju starog papira

Učenici iz područne škole Rakitovec na reciklažu su poslali više od 25 tona starog papira!

Objavljeno

on

U područnoj školi u Pojatnom održana je svečanost dodjele nagrada školama koje su u prošloj školskoj godini sakupile najviše starog papira. U akciji je sudjelovalo 59 matičnih i područnih škola s područja Zagrebačke županije a kao i prethodnih godina najbolji sakupljači bili su Rakitovčani. Učenici iz područne škole Rakitovec na reciklažu su poslali više od 25 tona starog papira. “Zaista nas je teško nadmašiti, svake školske godine osim samih učenika u akciju se priključe i roditelji, gradska knjižnica, cijelo mjesto.” – kaže učiteljica Tatjana Mikulin. Po učeniku je to bilo 527,50 kilograma. U PŠ PŠ Pojatno koja je bila domaćin današnje dodjele nagrada, prikupljeno je 214,55 kilograma po učeniku, u PŠ Donja Kupčina u Pisarovini 189,06 kilograma, u PŠ Buševec u Vukovini 170,74 kilograma, u PŠ Donja Lomnica 149,64 kilograma, u PŠ Dubranec 143,55 kilograma, a u PŠ Velševec 123,08 kilograma papira po učeniku.

Osim što spašavaju šumu od nepotrebne sječe za proizvodnju papira, učenici ujedno osvojenim nagradama opremaju svoje učionice modernom opremom koju osigurava Zagrebačka županija. Treću godinu za redom oprema stiže iz tvrtke Opstanak, a ove je godine to pametna dokument kamera i projektor s nosačem. Župan Kožić je ponosan na ovaj projekt koji na području županije u suradnji s Unijapapirom kontinuirano traje 7 godina. Ove godine, u odnosu na protekle, sakupljena je najveća količina starog papira. “Riječ je o 217.600 kilograma starog papira čime su učenici od sječe spasili 4.352 stabla.” – potvrdio je župan Stjepan Kožić.

U svih sedam godina učenici s područja županije ukupno su skupili više od milijun kilograma starog papira za recikliranje.

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Gorica i Zadar u finalu slavljeničkog turnira

Objavljeno

on

Proslava obljetnice 50. godina košarke u Velikoj Gorici započela je jučer turnirom u Gradskoj sportskoj dvorani na kojem sudjeluju KK Cibona, KK Zadar, Temp-Sumz Revda i domaćin KK Gorica. U prvoj utakmici vječnih rivala Cibone i Zadra pobijedili su nešto agresivniji Zadrani, koji su imali vodstvo tijekom cijele utakmice. Rezultat u korist Zadra prelomljen je u posljednjoj četvrtini, kada je napravljena velika razlika 87:74 dovoljna za konačni trijumf.

13.09.2019. Velika Gorica. KK Gorica – 50. godina košarke u Velikoj Gorici. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U drugoj utakmici sastali su se Gorica i Temp-Sumz Revda, klub koji je u prošloj sezoni u ruskoj Super ligi u regularnoj sezoni od 30 utakmica (21/9) osvojio 3. mjesto. Rusi su otvorili utakmicu s 5 trica i završili poluvrijeme s vodstvom 29:36. Vidno iznervirani trener Gorice Josip Sesar bio je vrlo žestok u poluvremenu prigodom obraćanja svojim igračima i to je imalo očekivani učinak. U trećoj dionici zaostatak je smanjen na minus 6 (52:58), posljednju četvrtinu Gorica je dobila 18:10, dovoljno za pobjedu 82:80 u vrlo uzbudljivoj završnici!

13.09.2019. Velika Gorica. KK Gorica – 50. godina košarke u Velikoj Gorici. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Danas u Gradskoj sportskoj dvorani za 3. mjesto u 15 sati igraju Cibona i Temp-Sumz Revda, finalni susret Gorice i Zadra na programu je u 17 sati. U 11 sati je svečana akademija u dvorani Pučkog otvorenog učilišta.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 385 - 29.08.2019.

Facebook

Izdvojeno