Poveži se s nama

HOTNEWS

VIDEO U Veliku Goricu stiglo 3 760 doza cjepiva protiv gripe

Besplatno se mogu cijepiti osobe koje boluju od kroničnih bolesti, osobe starije od 65 godina i zdravstveni radnici

Objavljeno

Počela je akcija besplatnog cijepljena protiv gripe. Pravo na besplatno cijepljenje imaju osobe koje boluju od kroničnih bolesti bez obzira na dob, osobe starije od 65 godina i zdravstveni radnici. Zagrebačka županija dobila je 21 960 doza cjepiva, a za goričko područje osigurano je 3 760 doza.

Gripa se od obične prehlade razlikuje po tome što se pojavljuje naglo i jačeg je intenziteta pa oboljeli vrlo brzo završi u bolesničkoj postelji.

– To je bolest koju morate preležati i morate mirovati. Takvu osobu treba izolirati od okoline, jer se na takav način sprječava širenje bolesti. Samo jedan oboljeli od gripe može zaraziti 12 zdravih ljudi. To se relativno brzo širi i gripa je vrlo infektivna bolest – rekla nam je Gordana Pajan Lehpaner iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije

Kakva je interes građana za cijepljenje, provjerili smo u ambulanti doktora Stjepana Zagorca u Črnkovcu.

– Koliko ja primjećujem manji je odziv. Pretpostavljam da je to zbog negativne kampanje koja se vodila protiv cijepljenja. Statistika pokazuje da se puno bolje cijepiti, nego čekati gripu. Ovdje prije svega mislim na kronične bolesnike ili one starije, kod kojih je imunološki sustav već oslabljen i kod kojih takva bolest kao što je gripa može izazvati ozbiljne komplikacije – istaknuo je naš sugovornik.

Crna kronika

Uhvaćeni u prekršaju

Izvukli se samo s pisanim upozorenjem

Objavljeno

on

Proteklog petka policija je uhvatila sedam pješaka pri prelasku ceste izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Prekršitelji su ovaj put imali sreće i izvukli su se samo uz pisana upozorenja.

Akcija je provedena kako bi se kod pješaka  osvijestila važnost poštivanja prometnih propisa jer su oni najugroženija skupina u prometu.

Nastavi čitati

Crna kronika

Vozio s 1,86 promila u krvi pa prespavao u policijskoj postaji

Policija ga zaustavila na ulazu u Turopolje

Objavljeno

on

Tijekom proteklog vikenda policija je pojačano nadzirala alkohol i brzinu,  a tijekom akcije zabilježeno je 26 prometnih prekršaja. Najveća koncentracija alkohola u krvi izmjerena je 62-godišnjem muškarcu, zaustavljenom u subotu na D-30.

– Muškarcu starom 62 godine utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 1,86 g/kg. Zaustavljen je na Državnoj cesti D-30, između mjesta Vukovina i Buševec, kod skretanja za mjesto Turopolje. Ova PP na mjestu događaja izdala mu je Prekršajni nalog, oduzeta mu je vozačka dozvola na 12 sati, smješten u posebnu prostoriju ove PP do otrežnjenja – poručili su iz PP Velika Gorica.

Policija je napisala i šest kazni zbog prebrze vožnje, dvije za upravljanje neregistriranim vozilom i jednu za nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje.

Nastavi čitati

Crna kronika

Razbijena kriminalna grupa maloljetnika iz Velike Gorice i Novog Zagreba

Uspješan tjedan za goričku policiju

Objavljeno

on

Tijekom ovog tjedna gorička policija uspješno je riješila tri slučaja. U suradnji s kolegama iz Zagreba, proveli su kriminalističko istraživanje nad grupom maloljetnika s područja Zagreba i Velike Gorice. Tom prilikom mladićima je dokazano da su počinili više kaznenih djela, među kojim i jednu drsku krađu i krađu bicikla na području Velike Gorice. Protiv njih je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu.

Jučer je provedeno kriminalističko istraživanje vezano uz slučaj provale u obiteljsku kuću, koji se dogodio prošle godine. Policija je utvrdila da su to kazneno djelo počinile 28-godišnjakinja i 15-godišnjakinja iz Velike Gorice. Uhićene su i predane zatvorskom nadzorniku, a protiv njih je podneseno posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno