Poveži se s nama

Vijesti

VIDEO Najavljeni novi vrtići u Maloj Buni, Lukavcu i Selnici

Vijećnici raspravljali o autobusnim linijama i novom kolodvoru, novim dječjim vrtićima i besplatnim udžbenicima za srednjoškolce

Objavljeno

Zadnji ovogodišnji aktualac obilovao je zanimljiv pitanjima, kako od strane opozicije tako i od članova vladajuće većine. Pitanja vezana uz podizanje kvalitete javnog prometa postavili su opozicijski vijećnici. Tako je SDP-ovu Katarinu Šeravić Lovrak zanimalo kad će se uvesti autobusna linija koja bi spajala dijelove grada sa željezničkom stanicom, a Damira Slojšeka iz MOST-a zanimalo što je s projektom izgradnje autobusnog kolodvora u Velikoj Gorici.

Vijećnici vladajuće većine izrazili su pak interes za teme vezane uz obrazovanje i predškolski odgoj. Darko Bekić iz HDZ-a upozorio je na problem nedostatka vrtića u ruralnim dijelovima, a njegovog stranačkog kolegu Mladena Arapovića zanimalo je hoće li se uvesti besplatni udžbenici i za goričke srednjoškolce.

Moja županija

Zagrebačka županija devet dana bez novooboljelih

Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do danas u 11 sati evidentirano je 130 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o istom broju što znači da na području Zagrebačke županije u posljednjih 9 dana nema novooboljelih. Do sada su ukupno izliječene 123 osobe, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

Crna kronika

Provalili u dva Golfa i ukrali razne dijelove

Automobili su u vlasništvu leasing kuće

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji provalili su u razdoblju od 29. svibnja do 1. lipnja u Šćitarjevu u dva osobna automobila marke VW Golf VII. Vozila su odjavljena te su bez registarskih oznaka, a vlasnik je leasing tvrtka. Iz automobila su provalnici ukrali razne dijelove. Šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Nastavi čitati

Kultura

Beletristika, dječje knjige i stručna izdanja za samo pet kuna

Izaberite svoje ljetno štivo

Objavljeno

on

Iz Gradske knjižnice Velika Gorica i ove su godine pripremili prodajni sajam knjiga Sve za pet! U ponudi će se naći veliki broj naslova iz otpisa knjižnice, a sve će koštati pet kuna. Kućica s knjigama bit će postavljena u Parku Franje Tuđmana, ispred knjižnice, od 5. do 10. lipnja.

– Omiljena proljetna akcija Gradske knjižnice ove godine održava se u sklopu manifestacije Goričke večeri. U petak i subotu 5. i 6. lipnja od 10 do 19 sati, te od 8. do 10. lipnja u radno vrijeme Središnjeg odjela za odrasle (ponedjeljak i srijeda od 8 do 14 te utorak od 14 do 19) potražite zabavne naslove popularne beletristike, dječje knjige ili vrijedna stručna izdanja uz koje ćete se moći zabaviti, naučiti nešto novo ili se jednostavno opustiti. A dobro znamo da nam je nakon ovakvog proljeća to itekako potrebno. Neka se knjiga još jednom dokaže kao mogući lijek za sve vaše tegobe – poručili su iz knjižnice.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno