Poveži se s nama

Crna kronika

VIDEO I FOTO Krš i lom kod Zubaka

Objavljeno

Na raskrižju Zagrebačke i Vukomeričke ulice nešto prije 13 sati došlo je do prometne nesreće u kojoj je sudjelovalo tri vozila. U nesreći je ozlijeđen vozač Opela Astre na koji je naletjela Toyota rav4 i odbacila ga na stup javne rasvjete. Zatim je Toyota udarila i Golf 4 koji se nalazio na traci u smjeru Zagreba.

Kako doznajemo od policije, do nesreće je došlo dok se Toyota, koja je skretala iz Zagrebačke u Vukomeričku ulicu, iz nepoznatog razloga počela polukružno okretati. Pritom je i naletjela na Opel koji je iz smjera Gradića bio na traci za Pleso, a na kraju završio na desnom stupu javne rasvjete.

Ozlijeđenog vozača od sigurne smrti spasili su zračni jastuci. Hitna pomoć prebacila ga je u bolnicu.

 

Fotografije svjedoče o silini udarca. Prednji dio Opela potpuno je uništen, a dijelovi sva tri vozila bili su razbacani po prometnici. Promet je bio otežan, a nakratko i prekinut za vrijeme uklanjanja vozila.

 

Galerija fotografija:

 

Crna kronika

Skinuo anlaser i alternator sa strojeva

Na meti lopova našla se i jedna ostava za alat u voćnjaku u Vukovini

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći s utorka na srijedu odlučio je ‘poslužiti’ se dijelovima s parkiranih strojeva u Obrezini. Pa je tako s utovarivača skinuo elektropokretač iliti anlaser, a s ‘finišera’ električni generator iliti alternator te ukrao 30-tak litara dizelskog goriva.

Lopov je tako 60-godišnjeg vlasnika oštetio za pet tisuća kuna.

Od 17. do 21. svibnja na meti lopova našla se jedna ostava za alat u ograđenom voćnjaku u Vukovini. Lopov je razbio staklo na ostavi te ušao u unutrašnjost.

– Otuđen je jedan akumulator, aparat za gašenje požara, kablovi za paljenje vozila, 40 litara dizelskog goriva te 20-tak drvenih greda. Sveukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 2000 kuna – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Crna kronika

Nije lako provaliti u bankomat

Probušili rupe i stavili eksplozivno sredstvo, ali nije došlo do detonacije

Objavljeno

on

Na meti lopova protekle subote našao se bankomat Erste banke u Gradićima. Pokušaj provale dogodio se nešto prije tri sata ujutro.

– Nepoznati počinitelj prišao je bankomatu i izbušio rupe s namjerom da ubaci eksplozivno sredstvo unutar njega. No, nije došlo do njegovog aktiviranja. Razlog zašto nije došlo do toga utvrdit će istraga. Očevidom je utvrđeno da nije došlo do oštećenja sefa unutar samog bankomata rekao je inspektor Nikica Ljubanović.

Na bankomatu nije bilo veće štete, osim već spomenutih rupa.

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija jučer napisala 14 kazni zbog prekoračenja brzine

Prebrza vožnja glavni krivac za većinu prometnih nesreća s poginulima

Objavljeno

on

Na području Policijske postaje Velika Gorica jučer je provedena je preventivno – represivna akcija. Policija je pojačano nadzirala brzinu, a tom prilikom u prebrzoj vožnji uhvaćeno je 14 vozača.

– Ovim akcijama želimo kod vozača potaknuti pozitivna ponašanja u prometu, a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća s najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozila, kao i nepoštivanja prometnih propisa od strane vozača – poručili su iz PP Velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno