Poveži se s nama

Vijesti

VIDEO City puls: Nogometni savez i Crveni križ uselili u nove prostore

Pogledajte i kako je obilježen Dan branitelja Zagrebačke županije i detalje s predstavljanja Društveno edukativnog centra Novo Čiče

Objavljeno

Vijesti

Lakša prometna nezgoda u Sisačkoj

Objavljeno

on

U poslijepodnevnim satima, u Sisačkoj ulici (kod “Spajića”) dogodila se prometna nezgoda u kojoj su sudjelovala dva osobna automobila.

Više detalja bit će poznato nakon očevida.

Nastavi čitati

Vijesti

Niste se cijepili protiv gripe? Ne brinite, ni u prosincu neće biti kasno!

Pravo na besplatno cjepivo imaju stariji od 65 godina, kronični bolesnici, zdravstveni radnici i trudnice.

Objavljeno

on

Prošlog tjedna započelo cijepljenje protiv gripe. Prvog dana u goričkom Domu zdravlja bilo je pravo opsadno stanje, doslovno se tražilo cjepivo više, telefonske linije liječnika bile su zakrčene pozivima, ali razloga za paniku zapravo nije trebalo biti.  Oni koji se još nisu uspjeli cijepiti, ne moraju brinuti, svi će doći na red, a potvrdila nam je to i voditeljica goričke Ispostave Doma zdravlja, Ljubica Zrno.

– Prvi dan smo doista imali opsadno stanje jer su obiteljski liječnici dobili jako malu količinu cjepiva protiv gripe u odnosu na onu koju su naručili, no već za par dana stigla je nova količina cjepiva tako da su mogli zadovoljiti potrebe koje smo na početku planirali. Očekujemo da će u prvom tjednu studenog doći još jedna doza, a važno je reći da se neće biti kasno cijepiti ni u prosincu, te da ako se i tada građani cijepe, zdravlje im neće biti ugroženo i ne moraju brinuti da je to prekasno.- pojasnila je Zrno.

Pravo na besplatno cjepivo imaju stariji od 65 godina, kronični bolesnici, zdravstveni radnici i trudnice. Svi drugi platit će ga 96 kuna. Također, oni koji nemaju pravo na besplatno cijepljenje, a žele se cijepiti protiv gripe, mogu to učiniti kod izabranih liječnika ukoliko sami nabave cjepivo na temelju recepta. 

Nastavi čitati

Vijesti

Bogata ponuda cvijeća na goričkoj tržnici povodom blagdana Svih svetih

Krizanteme možete kupiti za 30 kuna.

Objavljeno

on

Bliži se blagdan Svih svetih, a samim time pojačani su odlasci na groblja kako bi uredili posljednja počivališta svojih najmilijih. Na goričkoj tržnici u Školskoj ulici izbor cvijeća je doista bogat, uz pristupačne cijene.

-U ponudi imam sve ono što je prigodno za blagdan Svih svetih. Viole, maćuhice, razne vrste vrijeska, zimzelenog raslinja, krizanteme… Cijene su vrlo pristojne, maćuhice su zadnjih dvadeset godina  po 3 kune, krizanteme su od 30 kuna nadalje, a upravo njih ljudi najčešće i kupuju.-rekla nam je Vesna Smajić iz Lazine Čičke koja dugi niz godina prodaje cvijeće upravo na goričkoj tržnici.

Galerija fotografija:

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno