Poveži se s nama

Vijesti

VG Vodoopskrba poništila sporni natječaj za pročistač otpadnih voda

Obrazloženje za ovaj potez je previsoka cijena oba ponuđača

Objavljeno

VG Vodoopskrba je poništila natječaj za pročistač otpadnih voda u sklopu projekta Aglomeracija Velike Gorice, a čija je vrijednost procijenjena na gotovo 100 milijuna kuna bez PDV-a, javljaju iz ove gradske tvrtke. Na temelju pristiglih ponuda, taj posao trebala je dobiti ivanićgradska tvrtka Kreše Petaka. Obrazloženje za ovaj potez je previsoka cijena oba ponuđača.

Podsjetimo, na natječaj za projektiranje i rekonstrukciju pročistača pristigle su dvije ponude, Strabagova od 139,9 milijuna kuna bez PDV-a te ona Elektrocentra Petek od od 118,9 milijuna kuna bez PDV-a. Prema tome, kako je Petekova ponuda bila povoljnija, najvjerojatnije bi upravo njegova tvrtka i dobila ovaj posao da, sada već bivši direktor VG Vodoopskrbe Tomislav Jelisavac, nije završio u istražnom zatvoru jer se našao u središtu afere Janaf. A upravo je ova javna nabava predmet istražitelja koji sumnjaju kako su gradonačelnik Dražen Barišić i Tomislav Jelisavac pogodovali Krešimiru Peteku kako bi njegova tvrtka dobila posao.

Novi postupak javne nabave trebao bi se pokrenuti za 10 dana, kada prođe zakonski rok za žalbu na koju imaju pravo dva ponuditelja. Također, Petekova tvrtka moći će se ponovno prijaviti na natječaj za pročistač otpadnih voda VG Vodoopskrbe jer vlasnik još nije pravomoćno osuđen za kazneno djelo.

Vijesti

Buš eko?! ide dalje, najavili i radionicu o prijavi projekata za financiranje iz sredstava EU

Objavljeno

on

Promjene koje ljudi žele kreću od njih samih. Znaju to i u Ogranku seljačke sloge Buševec te su pokrenuli svoj projekt Buš eko?! – Energetski, kulturni i održivi razvoj Buševca, koji financira Europski socijalni fond. Što su do sada napravili u sklopu ovoga projekta te koji su im planovi za dalje prezentirali su, uz podršku partnera Društva za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), u ponedjeljak na radionici o participativnom upravljanju i uključivanju lokalne zajednice s primjerima dobre prakse.

Na radionici je predavanje održala i aktivistica iz Estonije Kadri-Mai Kuldkepp, gdje je na svom primjeru opisala kako je počela i zašto je postala aktivistica. Poručila je kako pojedinci mogu jako puno toga učiniti u zajednici da bi svima život bio ugodniji i sretniji.

– Svi prisutni su mogli postavljati pitanja na koje im je odgovorila izvršna direktorica DOOR-a Slavica Robić te najavila novu radionicu u kojoj ćemo naučiti kako prijaviti projekt financiran iz sredstava EU što će sigurno pomoći svim našim udrugama i cijeloj zajednici – kažu iz OSS-a Buševec.

Foto: OSS Buševec

Foto: OSS Buševec

Nastavi čitati

Vijesti

Grad poziva: Sudjelujte u izradi proračuna za 2021. godinu

Svi građani mogu se uključiti ispunjavanjem online ankete

Objavljeno

on

U tijeku je izrada prijedloga proračuna Grada Velike Gorice za 2021. godinu. Iz Grada su odlučili ove godine svim građanima omogućiti da se uključe u izradu prijedloga proračuna ispunjavanjem online ankete.

U anketi za čije će ispunjavanje biti potrebno nekoliko minuta, građani mogu ocijeniti važnost proračunskih izdvajanja za određena područja, ocijeniti važnost pobrojanih projekata, a na kraju mogu i sami navesti projekte i programe za koje mislite da su bitni za Veliku Goricu.

Anketa se može popuniti do 8. studenoga 2020., dostupna je OVDJE, a za kako bi ju ispunili, građani se trebaju prijaviti putem svog Google (Gmail) računa.

Nastavi čitati

Vijesti

Od sutra dvije nove akcije prometne policije

Najavili su alkotestiranje za sve zaustavljene vozače

Objavljeno

on

Tijekom vikenda, od 30. listopada do 2. studenoga, na području Policijske uprave zagrebačke policija će provoditi akcije “Alkohol i droge” te “Brzina”.
Alkotestirat će sve zaustavljeni vozači te će se sankcionirati prekršaje nepropisnog kretanja vozila kolnikom, nepoštivanja prednosti prolaska, nepropisnog pretjecanja i prekršaje vozača prema pješacima.

– U sklopu akcija, sankcionirat ćemo i nekorištenje pojasa vozača i svih putnika, nepropisnu uporabu mobitela u vožnji i druge prekršaje koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – kažu iz policije.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno