Poveži se s nama

HOTNEWS

Veterani Bune nogometni kulturnjaci

Objavljeno

Nogometni veterani Bune osim sportskih sadržaja priredili neobičan kulturni događaj. U Zavičajnom muzeju Vukomeričkih gorica koji obiluje vrijednim povijesnim znamenitostima ovog kraja u Ključić Brdu organizirali su kulturno-umjetnički program prigodnim recitacijama Ivane Lučan i Dražena Bačurina uz pratnju Tamburaškog sastava FA Šiljakovina.

 

Što je bio motiv kulturnog okupljanja nogometaša upitali smo tajnika VNK Bune gospodina Zlatka Petraca?
“Prvenstveni motiv bio je zahvala našim dragim suprugama što trpe naše eskivacije u zadnjih dvadesetak godina otkad igramo veteranski nogomet. Puno puta dolazimo doma u subotu iako se utakmice igraju u petak poslije podne. Želimo da osjete da mi nismo “takvi gadi” koji misle samo na sebe pa smo im priuštili ono kaj još nisu imale na našim bregima” – rekao je uvodno Zlatko Petrac.

 

Za događaj ste zaista izabrali predivno mjesto ?
“Namjerno smo izabrali to mjesto jer smo svi dečki z bregov. Gdje bi se najbolje osjećali nego na mjestu svojih starina i gdje smo se svi osjećali ugodno. Moram zahvaliti FA Šiljakovini koja je fantastično odradila posao, seniorskoj tamburaškoj sekciji i naravno prezentatoricu predivnih stihova gospodični Ivani Lučan. Stihovi “Brežanski kmet” koje je recitirao Dražen Bačurin napisala je njegova gospođa Ksenija, ta pjesma je bila uglazbena i izvedena na VG festivalu” – izjavio je legendarni breški sportski, ali kako je počeli izgleda ubuduće kulturni djelatnik Vukomeričkih gorica.

Vesela atmosfera nastavila se i nakon završetka kulturnog zbivanja u druženju i pjesmi restorana Ključić Brdo.

 

galerija fotografija

 

 

 

HOTNEWS

Goričanki Snježani Dianežević titula prve pratilje najuzornije seoske žene još godinu dana

21. Izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu je otkazan, a titula prošlogodišnjim dobitnicama produžena je na još jednu godinu

Objavljeno

on

S obzirom na epidemiološku situaciju ovogodišnji 21. Izbor za najuzorniju hrvatsku seosku ženu koji se trebao održati u Pitomači je otkazan, a titula najuzornijoj i njenim pratiljama produžena je na još jednu godinu prošlogodišnjim pobjednicama, rečeno je na konferenciji za medije koju je organizirala udruga “Uzorne hrvatske seoske žene”. Tako Svetlana Bastalić iz Virovitičko-podravske županije ostaje Najuzornija hrvatska seoska žena, Snježana Dianežević iz Zagrebačke županije prva pratilja, a Marijana Podrug iz Šibensko-kninske županije ostaje druga pratilja.

– U različitim razgovorima i nastojanjima političara da naglase važnost seoske žene i njezinu ulogu u proizvodnji hrane i važnosti za razvoj sela i seoskog područja, odlučili su da se Svjetski dan seoskih žena obilježava 15. listopada svake godine, odnosno dan prije obilježavanja Svjetskog dana hrane. To samo po sebi govori koliko su žene važne kako za proizvodnju hrane, tako i za očuvanje ruralnog prostora. Mi smo to u Županiji prepoznali prije 20 godina i pokrenuli taj projekt, kojemu je cilj oduvijek bio, a i bit će, afirmirati hrvatsku seosku ženu, promicati njezine vrijednosti i važnosti, kvalitetu života na hrvatskom selu te sačuvati i promicati vrijednosti obitelji – rekao je Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije.

Foto: Zagrebačka županija

Nastavi čitati

HOTNEWS

Med, igračke, prirodna kozmetika, rukotvorine…domaće proizvode nabavite na Gospodarskom sajmu

Objavljeno

on

U sklopu 19. Gastro Turopolja u petak se otvara 2. Gospodarski sajam, koji će trajati do 11. listopada. Na njemu će se moći pronaći proizvodi i rukotvorine domaćih obrtnika. Na platou oko Muzeja Turopolje svoje će proizvode predstaviti 26 velikogoričkih obrtnika. U ponudi su proizvodi od meda, sirevi, domaći kolači, likeri, šamponi, kozmetika, te drugi suveniri, rukotvorine, nakit, ukrasi, dekoracije od umjetnog cvijeća, voće, povrće…

Nastavi čitati

HOTNEWS

Alkohol, droge, brzina… Policija najavila nove akcije

Objavljeno

on

Policija će tijekom vikenda, od 9. do 12. listopada, na području Policijske uprave zagrebačke provoditi akcije “Alkohol i droge” te “Brzina”. Alkotestirat će sve zaustavljene vozače te sankcionirati prekršaje nekorištenja sigurnosnog pojasa vozača i svih putnika u vozilima, nepropisnog prijevoza djece, nepropisno kretanje kolnikom, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, prekršaje vozača prema pješacima, nepropisnu uporabu mobitela u vožnji i druge prekršaje koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno