Poveži se s nama

HOTNEWS

Veterani Bune nogometni kulturnjaci

Objavljeno

Nogometni veterani Bune osim sportskih sadržaja priredili neobičan kulturni događaj. U Zavičajnom muzeju Vukomeričkih gorica koji obiluje vrijednim povijesnim znamenitostima ovog kraja u Ključić Brdu organizirali su kulturno-umjetnički program prigodnim recitacijama Ivane Lučan i Dražena Bačurina uz pratnju Tamburaškog sastava FA Šiljakovina.

 

Što je bio motiv kulturnog okupljanja nogometaša upitali smo tajnika VNK Bune gospodina Zlatka Petraca?
“Prvenstveni motiv bio je zahvala našim dragim suprugama što trpe naše eskivacije u zadnjih dvadesetak godina otkad igramo veteranski nogomet. Puno puta dolazimo doma u subotu iako se utakmice igraju u petak poslije podne. Želimo da osjete da mi nismo “takvi gadi” koji misle samo na sebe pa smo im priuštili ono kaj još nisu imale na našim bregima” – rekao je uvodno Zlatko Petrac.

 

Za događaj ste zaista izabrali predivno mjesto ?
“Namjerno smo izabrali to mjesto jer smo svi dečki z bregov. Gdje bi se najbolje osjećali nego na mjestu svojih starina i gdje smo se svi osjećali ugodno. Moram zahvaliti FA Šiljakovini koja je fantastično odradila posao, seniorskoj tamburaškoj sekciji i naravno prezentatoricu predivnih stihova gospodični Ivani Lučan. Stihovi “Brežanski kmet” koje je recitirao Dražen Bačurin napisala je njegova gospođa Ksenija, ta pjesma je bila uglazbena i izvedena na VG festivalu” – izjavio je legendarni breški sportski, ali kako je počeli izgleda ubuduće kulturni djelatnik Vukomeričkih gorica.

Vesela atmosfera nastavila se i nakon završetka kulturnog zbivanja u druženju i pjesmi restorana Ključić Brdo.

 

galerija fotografija

 

 

 

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno