Poveži se s nama

HOTNEWS

Velikogorički stadion dobiva rasvjetu?

Objavljeno

Danas je u Slavonskom brodu održana dražba na kojoj je općina Velika otkupila stadion Kamen Ingrada u stečaju za 2.140.000 Kn. Prije nego što je načelnik općine Velika Vlado Boban izlicitirao kupnju, našao se u svom uredu sa gradonačelnikom Velike Gorice Draženom Barišićem te predsjednikom Gorice Nenadom Črnkom koji su mu uručili jamstvo da će grad Velika Gorica i HNK Gorica otkupiti reflektore nakon što općina na licitaciji kupi stadion.

27.02.2017. Velika – Gorica izdala jamstvo općini Velika za kupnju reflektora nekad poznatog kluba. foto: cityportal.hr

Gradonačelnik Barišić je kratko izjavio: “Za nas je ovo pitanje koje rješavamo dugo godina i konačno smo pronašli rješenje da oplemenimo gradski stadion novom investicijom. Grad Velika Gorica je spreman na ovu investiciju, a odmah nakon što definiramo sve uvjete krenut ćemo potrebnim koracima kako bi se reflektori preselili u Veliku Goricu i do srpnja zasvijetlili na gradskom stadionu. Očekujem da ćemo se kroz koji dan vratiti u Veliku te zaključiti ono što smo ja i načelnik Boban dogovorili.”

Zasad nije poznata cijena po kojoj će Velika Gorica otkupiti reflektore, no sigurno je da će ona biti manja od iznosa po kojem je otkupljen stadion sa reflektorima.

“Ovo je veliki korak Gorice ka dobivanju licence za I HNL. Kao što smo najavili i ranije klub će u svim aktivnostima biti partner gradu i jedan dio troškova ćemo sami preuzeti. Osim reflektora potrebno je postaviti još i 2000 sjedalica na zapadnoj i istočnoj tribini i brojače na ulazima i sve aktivnosti su u tijeku kako bi se i ti radovi što prije pokrenuli. Naravno ovom prilikom želim zahvaliti gradu Velikoj Gorici i gradonačelniku Barišiću na promptnoj reakciji i pomoći koja će dugoročno biti neprocjenjiva za gradski nogomet, ali i sa ostala događanja na gradskom stadionu koja će sa rasvjetom dobiti neku novu dimenziju.” – rekao nam je predsjednik Črnko.

HOTNEWS

(Dis)funkcija glave gostuje na Festivalu glumca

Barbara Vicković, Ranko Zidarić, Alen Šalinović i Mladen Kovačić večeras nastupaju u Vukovaru

Objavljeno

on

Predstava Scene Gorica gostuje večeras u 21 sat u Hrvatskom domu Vukovar, gdje se od 5. do 13. rujna održava 27. Festival glumca. Na repertoar festivala izbornik Nedim Prohić uvrstio je, među 17 izabranih predstava, i (Dis)funkciju glave. U predstavi gledatelji prate posjete trojice muškaraca psihijatrici i njihovo suočavanje sa seksualnim disfunkcijama te pokušajima da pronađu rješenje.

– Lijepo je za istaknuti i pohvaliti se kako je naša Scena Gorica i ove godine na Festivalu glumca. (Dis)funkcija glave je komedija istaknutog makedonskog komediografa Bratislava Dimitrova, koja na suptilan i vrlo duhovit način tematizira seksualne probleme kod muškaraca. Komedija je napisana 2012. godine i u Makedoniji je stekla status kultnog hita, a sada će ju publici predstaviti naša glumačka ekipa – kažu iz Scene Gorica.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Iskustva iz poslovnica za otkup zlata: Kako do najveće isplate?

Najveći isplaćeni iznos za otkup zlata premašio je milijun kuna

Objavljeno

on

Autor

Otkup zlata stoljećima je prisutan u zlatarskoj branši. No tek pojavom tvrtke Auro Domus krajem prošlog desetljeća, ta se djelatnost „profesionalizirala“, uz djelatnike posebno educirane isključivo za procjenu i otkup zlatnih predmeta. Iz brojnih poslovnica za otkup zlata stižu i zanimljive priče. Usluge otkupa zlata tvrtke Auro Domus svakog mjeseca koristi nekoliko desetaka tisuća ljudi diljem Hrvatske, među kojima su i mnogi stanovnici Velike Gorice.

Iskustva koja su imali prilično su različita. S jedne je strane neskriveno oduševljenje kada im se nekoliko komada nakita procijeni na više tisuća kuna, daleko iznad očekivanja, a s druge razočaranje saznanjem da je „obiteljsko nasljeđe“ zapravo vješta imitacija zlata koja nema vrijednosti na tržištu.

Najveći isplaćeni iznos za otkup zlata premašio je milijun kuna. Ipak, tada se radilo o otkupu investicijskog zlata, a ne lom-zlata koje se najčešće otkupljuje u Auro Domusovim poslovnicama. Većina otkupljenog zlata otpada na stari nakit. Upravo se tu kriju i najveće isplate u gotovini, koje su dosezale i nekoliko desetaka tisuća kuna.

Tako su sa zaboravljenim predmetima iz ladica ili pospremljenih u kutije na tavanu i podrumu financirali nabavku novih kućanskih uređaja, platili troškove skijanja i ljetovanja, riješili financijske dubioze… Jedna klijentica iz Velike Gorice je isplatom od otkupa zlata čak uspjela i zatvoriti kredit za novi automobil. Djelatnici iz poslovnica za otkup zlata ističu kako su iskustva građana uglavnom pozitivna. Zadovoljni su jer im stari predmeti koje više ne trebaju mogu osigurati „ekstra“ mjesečnu plaću.

Kako ističu djelatnici, često se dogodi da klijenti dođu iskoristiti mogućnost besplatne procjene svojeg nakita, pa se – iznenađeni visokom otkupnom cijenom – na koncu odluče i na prodaju. Stoga je lako napraviti prvi korak: dovoljno je doći u poslovnicu u Veliku Goricu, na adresi Zagrebačka 15 i zatražiti besplatnu procjenu. Nakon nekoliko minuta saznat ćete isplati li se prodati zlato ili ćete ga zadržati.

Radno vrijeme poslovnice možete pronaći na poveznici, a za sve upite dostupan je i besplatan broj telefona 0800 73 72.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Sedam izliječenih i četiri novooboljela na goričkom području

U županiji 13 novooboljelih, 16 izliječenih.

Objavljeno

on

Na području Zagrebačke županije evidentirana je 421 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o trinaest osoba više, a šesnaest je osoba izliječeno.

Na području Zagrebačke županije trenutačno je aktivno 126 slučajeva. Do sada su ukupno izliječene 284 osobe, a 11 ih je preminulo.

Po četiri nova slučaja zabilježena su u ispostavama Zaprešić i Velika Gorica, po dva nova slučaja u ispostavama Sveti Ivan Zelina i Samobor od čega jedna osoba za područje Svete Nedelje te jedan novi slučaj u Ispostavi Dugo Selo.

Sedam izliječenih osoba je u Ispostavi Velika Gorica, pet izliječenih osoba u Ispostavi Dugo Selo, te po dvije izliječene osobe u ispostavama Jastrebarsko i Zaprešić.

Nastavi čitati

Reporter 396 - 27.08.2020.

Facebook

Izdvojeno