Poveži se s nama

HOTNEWS

Velikogorički rotaractovci skupljaju pomoć za siromašne

Objavljeno

Rotaract klub Velika Gorica, uz pomoć istoimenog rotary kluba, u suradnji s Caritasom i Kauflandom i ove godine organizira humanitarnu akciju Božićna košarica. Akcijom se prikupljaju dugotrajni prehrambeni proizvodi, higijenske potrepštine te proizvodi za djecu koji će uoči božićnih blagdana biti donirani socijalno najugroženijim obiteljima s područja Velike Gorice. Donacije se mogu ostaviti u posebno označenoj košari koja se nalazi kod blagajni u Kauflandu u Velikoj Gorici.

 

 

Akcija je tradicionalna, a mladi gorički rotaractovci (članovi podmladka rotarijanskog pokreta) pokrenuli su je 2013. godine uoči osnivanja njihovog kluba. Prošle godine je po uzoru na Veliku Goricu pomoć za najugroženije prikupljalo 13 hrvatskih rotary klubova. Time je Božićna košarica postala jedna od najznačajnijih predblagdanskih humanitarnih akcija u Hrvatskoj. U dosadašnje tri akcije procjenjuje se da su gorički rotaractovci, rotarijanci i Velikogoričani prikupili oko 10.000 kilograma pomoći, a otprilike ista količina ukupno je prikupljena i u lanjskoj akciji 13 rotary klubova u čitavoj Hrvatskoj. Ovogodišnja akcija u Velikoj Gorici traje do nedjelje, 18. prosinca.

 


Rotaract klub zajednica je prijatelja u dobi 18-30 godina koji uz potporu rotary klubova organiziraju projekte čiji je cilj pomoći lokalnoj zajednici. Ime i njegovo značenje dolazi od fraze „Rotary in Action.“ To je klub u kojem mladi ljudi imaju priliku razviti znanja i vještine bitne za njihov osobni razvoj, prepoznati potrebe lokalne zajednice i pridonijeti njenom životu, te družiti se sa svojim vršnjacima. Kroz humanitarne akcije, kao i privatna druženja, svaki član u Rotaractu ima priliku pružiti pomoć onima kojima je potrebna. No, Rotaract je i više od toga; on stvara poduzetnike, lidere, suradnike, i cjeloživotne prijatelje.
Rotaract klub Velika Gorica započeo je s djelovanjem krajem rujna 2013. godine, kada se na prvom, osnivačkom sastanku susrelo osam prijateljica, potaknutih od strane Rotary kluba Velika Gorica.

Nastavi čitati

HOTNEWS

FOTO Župnik i vinogradari u Kosnici svečano krstili mošt u vino

Objavljeno

on

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Blagdan Sv. Martina, Martinje, proslavljeno je tijekom vikenda diljem Turopolja i Vukomeričkih gorica ceremonijalom simboličnog prevođenja mošta u mlado vino (”krštenje vina”). U Kosnici su sinoć tradicionalnu manifestaciju organizirali župnik Stjepan Tenšek, Udruga vinogradara i vinara Grozd i DVD Kosnica. Nakon mise u Crkvi Svetog Martina u Šćitarjevu spomenuti ceremonijal, špelancija, izveden je u Vatrogasnom domu u Kosnici, koji je bio premali da primi sve pajdaše i pajdašice.

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Špelanciju je vodio meštar martinjskog ceremonijala i pučki pjesnik Stjepan Vitez, a kuma je bila Snježana Dijanežević, ovogodišnja prva pratilja najuzornije hrvatske seoske žene. Nakon podužeg podsjećanja na Svetog Martina, čitanja martinjskog statuta i litanija prešlo se na kušanje mladog vina.

10.11.2019. Kosnica. Blagdan Sv. Martina, Martinje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vojni kapelan Željko Savić vodio je zajedničku molitvu prije uživanja u bogatoj trpezi te zabavu uz odličnu živu svirku i pjesmu. Vrijedni članovi DVD Kosnica i djelatnice u kuhinji sve su besprijekorno pripremili i servirali posjetiteljima. Muzički program živom svirkom i pjesmom odradila je tročlana grupa Party Time.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

Tri gola Mraclina za tri boda u Obrezini

Objavljeno

on

1. ŽUPANIJSKA LIGA ISTOK , 13. kolo

U borbenoj i zanimljivoj utakmici u Obrezini Mraclin je poveo u prvom poluvremenu iz kaznenog udarca, precizan sa bijele točke bio je Ladislav Roginić. U drugoj polovici dvoboja neizvjesno je bilo na obje strane. U 78. minuti sijevnula je kontra Mraclina preko Ivana Kosa koji je uputio snažan udarac u vrata domaćih koji golman Dominik Treščec neutralizira odbijancem. Odbijena lopta dolazi do Brune Augustića najboljeg strijelca mraclinske momčadi, koji sa desetak metara ne griješi. Intenzitet utakmice tada je znatno pao, no Mraclin je uspio stići do još jednog gola. U 83. minuti Josip Jurić je sa lijeve strane odličnom asistencijom pronašao Petra Bartolića u blizini gola, koji se odlično snašao i pogodio za konačnih 0:3.

MLADOST (O) – MRACLIN 0:3

OBREZINA. ŠRC Obrezina. Gledatelja 100.
Sudac: Kokot (Vrbovec). Pomoćnici: Čerkez i Crnoja.

STRIJELCI: 0:1 – Roginić (35 – 11 m), 0:2 – Augustić (78), 0:3 – Bartolić (83).

MLADOST (O): Treščec, Martinić, Perić (od 81. Jelić), M. Tadić, Sejfović, Crepulja, Periša, Zrnčić (od 66. J. Tadić), Muslija (od 46. Kuhar), Šorša (od 76. S. Tadić), Smajić (od 46. Antolović). TRENER: Josip Tadić.

MRACLIN: Dražić, Petravić (od 89. A. Dolibašić), J. Domitrović, M. Kos, Desput, J. Dolibašić, Bartolić (od 85. J. Cvetnić), Jurić (od 89. Cota), Augustić (od 84. Guduraš), Roginić, I. Kos (od 89. Golubić). TRENER: Marko Pancirov.

Nastavi čitati

HOTNEWS

VIDEO City puls: Od zimnice a la Kurilovec do odbačenih stvari u muzeju!

Pogledajte što je u gradu zabilježila naša kamera!

Objavljeno

on

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno