Poveži se s nama

HOTNEWS

Počinje veliko uništavanje komaraca na cijelom velikogoričkom području, evo kada će zaprašivati kod vas

Posebno upozorenje osjetljivijim ljudima, kao i pčelarima

Objavljeno

Tvrtka Eko-deratizacija u četvrtak kreće sa sedmodnevnom akcijom uništavanja komaraca. Akciju će provoditi u svim velikogoričkim naseljima od 5 do 7 ujutro, metodom hladnog ULV zamagljivanja.

Građane pozivaju da bez potrebe ne izlaze na ulicu u vrijeme zamagljivanja, osobito osjetljivije osobe kod kojih bi moglo doći do iritacije dišnih puteva, a pčelare da pčelama onemoguće izlaz iz košnica na dan suzbijanja komaraca.

Raspored zaprašivanja:

Četvrtak, 13. rujna: Velika Gorica, Velika Mlaka i Gradići.

Petak, 14. rujna: Mičevec, Velika Kosnica, Petina, Mala Kosnica, Selnica Ščitarjevska, Črnkovec, Bapče, Lekneno, Trnje, Strmec Bukevski, Zablatje Posavsko i Sop Bukevski Ščitarjevo – od Drenja Ščitarjevskog, Obrezine do Sasa i Novaka Ščitarjevskog.

Subota, 15. rujna: Kobilić, Lazina Čička

Ponedjeljak, 17. rujna: Ribnica, Novo Čiče i Poljana Čička.

Utorak, 18. rujna: Jagodno, Gornje Podotočje, Donje Podotočje, Staro Čiče, Vukovina, Kuče, Gornja Lomnica, Lukavec, Donja Lomnica, Petrovina Turopoljska, Šiljakovina, Gudci i Markuševec Turopoljski.

Srijeda, 19. rujna: Dubranec, Bukovčak, Vukomerić, Prvonožina, Jerebić, Cerovski Vrh, Cvetković Brdo, Gustelnica , Kozjača, Ključić Brdo.

Četvrtak, 20. rujna: Velika Buna, Mala Buna, Okuje, Mraclin, Lazi Turopoljski, Buševec, Ogulinec, Turopolje i Rakitovec.

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno