Poveži se s nama

CityLIGHTS

Veliki jubilej ‘Turopoljska zvona’ obilježavaju koncertom s gostima

Objavljeno

Pjevački zbor ‘Turopoljska zvona’ ove godine slavi 20 godina djelovanja. Svoj veliki jubilej zbor će obilježiti koncertom u Domu kulture Galženica u četvrtak, 19. svibnja, u 19,30 sati.

 

“U proteklim godinama uz brojne nastupe u Gradu i okolici, od obilježavanja značajnih datuma do samostalnih koncerata, od festivala do koncertnih dvorana, gostovanja i mini turneja, zbor s ponosom predstavlja Grad i Turopolje na svim prigodnim događanjima”, rekla je tajnica ‘Turopoljskih zvona’ Katica Modrušan.

 

U proslavu jubileja pozvali su i goste – ‘Njemački pjevački zbor‘ iz Zagreba te Vokalni ansambl ‘Zlatne godine’.

 

‘Turopoljska zvona’ imaju 30-tak stalnih članova, a vodi ih profesorica Snježana Špehar.

 

CityLIGHTS

VIDEO Na 5. Obrtničkom forumu predstavljene izmjene i dopune Zakona o obrtu

Početkom 2019. godine u Zagrebačkoj županiji bilo je 5.042 obrta, a početkom ove godine ta se brojka povećala na 5.526. Je li to znak laganog oporavka obrtništva? Odgovor smo dobili na Obrtničkom forumu u Velikoj Gorici – gradu s najvećim brojem obrtnika u Zagrebačkoj županiji.

Objavljeno

on

obrtnički forum

Domagoj Ilečić, pročelnik za poduzetništvo, investicije i EU fondove grada Velike Gorice: “Obrtnici su oduvijek bili pokretač gospodarstva u Velikoj Gorici, i naša snaga, i motor razvoja.”

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Dva dana ‘norenja’ u Fašničkoj Republici

U Donjoj Lomnici izmislili lijek za koronavirus, Gali i Rimljani odlučili riješiti stare razmirice sred Turopolja, Istrijani ‘pasali’ Učku kako bi upozorili na stanje u Uljaniku….

Objavljeno

on

Turopoljski fašnik i ove godine privukao je veliki broj sudionika, ali isto tako i posjetitelja. Lijepo vrijeme zasigurno je pridonijelo tome. Goričanima i njihovim gostima jučer se u velikoj povorci središtem grada predstavilo 20-tak skupina i preko 600 sudionika. Danas su na red došli naši mladi sugrađani koji su svojim maskama i koreografijama oduševili publiku. Kako je sve to izgledalo u protekla dva dana pogledajte u našem video prilogu.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO VIJEST Fašničko ludilo ovog vikenda prodrmat će Turopolje

Fašnička povorka u subotu će u 14 sati krenuti iz Školske ulice, zatim proći Zagrebačkom ulicom do velikog šatora u Parku dr. Franje Tuđmana

Objavljeno

on

U fašničkoj povorci gradom će ove subote prodefilirati 20 grupa i više od 600 sudionika. Direktorica Turističke zajednice Milada Mesarić pozvala je Goričane da se pridruže fašničkom ludilu.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno