Poveži se s nama

Vijesti

Veliki jubilej Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica

Domaćini priredili bogat kulturno-umjetnički program

Objavljeno

Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica proslavio je svoj 79. rođendan. Riječ je o jednoj od najstarijih institucija ovog tipa u Republici Hrvatskoj.

„Osjećam se jako dobro i uzbuđeno. Ovo je naš 79. rođendan na koji smo jako ponosni. Iza nas je 79 godina kontinuiranog rada s djecom i mladima s mentalnim poteškoćama s našeg područja, ali i iz cijele Hrvatske. Dobro surađujemo s našim kolegama iz cijele Hrvatske i to se pozitivno odražava na naš rad“, rekla nam je ravnateljica Nikolina Vučković Barišić.

Na današnju proslavu došle su i njihove kolege iz drugih ustanova. Radna instruktorica iz Centra za rehabilitaciju Zagreb Senka Slišković dovela je dvoje bivših učenika goričkog Centra na proslavu u Pučko otvoreno učilište.

„Prema njihovoj priči bili su jako zadovoljni dok su bili u Velikoj Gorici te da im je tu bilo ugodno i interesantno. Hvale djelatnike i kažu da su imali njihovu podršku“, otkrila nam je naša sugovornica.

Povodom velikog jubileja domaćini su priredili bogat kulturno-umjetnički program, a pozitivna energija koju su odaslali izvođači ispunila je prepunu dvoranu.

„Davne 1939. godine osnovan je ovaj jedinstveni Centar kroz koji su prošli brojni korisnici. Koristim priliku zahvaliti svim djelatnicama i djelatnicima na predanom i humanom svakodnevnom radu s djecom i mladima. Izuzetno mi je drago što njihovi korisnici itekako sudjeluju u društvenom životu grada. Imaju našu punu podršku i vjerujem da ćemo i u godinama pred nama imati dobru suradnju, kao i do sada“, poručio je Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika.

Galerija fotografija

CityTV

VIDEO Pogledajte kakve su sve akrobacije izvodili piloti na nebu iznad Gorice

AIRVG 2018 mnogima je bio prilika iz prve ruke razgledati zrakoplove koje inače, tijekom godine, mogu samo promatrati na nebu

Objavljeno

on

Želja Mladena Križanića je da mu unuk postane pilot pa je dvogodišnjem Borni pokazivao u čemu će sve moći letjeti. Borna ga je, međutim, odabirom svog budućeg zanimanja više nego iznenadio. O čemu je riječ doznajte u video prilogu:

Nastavi čitati

Sport

FOTO Memorijalni kuglački turnir ”Željko Plepelić – Beli”

Objavljeno

on

Memorijalni kuglački turnir u spomen na Željka Plepelića – Belog, legendu turopoljskog nogometa i zaljubljenika u sport, održan je sinoć na kuglani KK Radnik, ŠRC Velika Gorica. Sjećanja na Belog evocirali su Ivica Šipušić – Šiljo i Josip Kozačinski, inicijatori pokretanja Memorijala te veliki štovatelji nogometnog velemajstora i čovjeka kojeg su krasile posebnost i korektnost. Elokventni Kozačinski zahvalio se Marici Stepanić, predstavnici ŠRC Velika Gorica, Nenadu Črnku, predsjedniku HNK Gorica i ‘aerodromcima’ iz Zračne luke za nesebičnu pomoć u organizaciji Memorijala.

Sudionika na kuglačkom nadmetanju bilo je manje nego na prošlogodišnjem Memorijalu, ali su ipak uspjeli odigrati turnir s četiri ekipe u konkurenciji. Prijateljsko druženje nastavljeno je u restoranu na prigodnoj večeri.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

HOTNEWS

Javna tribina u Velikoj Gorici okupila ustanove koje se bave vojnim i civilnim zrakoplovstvom

Brigadir Vladimir Superina sudionike je upoznao s raketnim sustavima protuzračne obrane i dronovima

Objavljeno

on

Veleučilište Velika Gorica organiziralo je prvu javnu tribinu Hrvatska i zrakoplovstvo jučer, danas, sutra na kojoj su se okupili predstavnici relevantnih ustanova koje djeluju u području civilnog i vojnog zrakoplovstva, uključujući i obrazovne ustanove koje u svojim programima imaju izobrazbu u spomenutom području.

Nakon uvodnih riječi dekana Veleučilišta Velika Gorica Ivan Totha i izaslanika gradonačelnika Velike Gorice Domagoja Ilečića, svoja su tematska izlaganja i prezentacije redom iznijeli svi sudionici tribine.

Posebno zanimljiva izlaganja imali su general Josip Štimac koji je govorio o Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu i protuzračnoj obrani iz perspektive jučer, danas, sutra, kao i brigadir Vladimir Superina koji je sudionike upoznao s raketnim sustavima protuzračne obrane i dronovima.

Pukovnik Željko Ninić, zapovjednik 91. zrakoplovne baze i natporučnica Magdalena Ištuk na vrlo su zanimljiv način približili ulogu HRZ-a i to kroz njegovo opremanje višenamjenskim borbenim avionom 4. generacije. Sudionici tribine imali su prilike bolje upoznati ulogu Hrvatske kontrole zračne plovidbe, koje su pojasnili Nino Karamatić i Želimir Trifunović, kao i načine rada u Zračnoj luci Zagreb o čemu je govorio član Uprave MZLZ-a David Gabelica. Ispred naše poznate aviokompanije Croatia Airlinesa bili su Darko Virovac i Krešimir Vlašić. O radu ali i o konkretnim problemima Zrakoplovno tehničkog centra na tribini je govorio Josip Milošević. Sudionici tribine bili su i Damir Bezik i Marina Fekonja Dragan iz Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Prvoj javnoj tribini veliki su doprinos dali i predstavnici obrazovnog sustava, Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina, čiji je rad prezentirao Stjepan Pripeljaš, kao i profesor s Prometnog fakulteta u Zagrebu Doris Novak koji je povezao ulogu zrakoplovstva i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj.

Nastavi čitati
MONOKL
SOLARIJ
ReporterIzdvojeno