Poveži se s nama

Vijesti

Veliki jubilej Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica

Domaćini priredili bogat kulturno-umjetnički program

Objavljeno

Centar za odgoj i obrazovanje Velika Gorica proslavio je svoj 79. rođendan. Riječ je o jednoj od najstarijih institucija ovog tipa u Republici Hrvatskoj.

„Osjećam se jako dobro i uzbuđeno. Ovo je naš 79. rođendan na koji smo jako ponosni. Iza nas je 79 godina kontinuiranog rada s djecom i mladima s mentalnim poteškoćama s našeg područja, ali i iz cijele Hrvatske. Dobro surađujemo s našim kolegama iz cijele Hrvatske i to se pozitivno odražava na naš rad“, rekla nam je ravnateljica Nikolina Vučković Barišić.

Na današnju proslavu došle su i njihove kolege iz drugih ustanova. Radna instruktorica iz Centra za rehabilitaciju Zagreb Senka Slišković dovela je dvoje bivših učenika goričkog Centra na proslavu u Pučko otvoreno učilište.

„Prema njihovoj priči bili su jako zadovoljni dok su bili u Velikoj Gorici te da im je tu bilo ugodno i interesantno. Hvale djelatnike i kažu da su imali njihovu podršku“, otkrila nam je naša sugovornica.

Povodom velikog jubileja domaćini su priredili bogat kulturno-umjetnički program, a pozitivna energija koju su odaslali izvođači ispunila je prepunu dvoranu.

„Davne 1939. godine osnovan je ovaj jedinstveni Centar kroz koji su prošli brojni korisnici. Koristim priliku zahvaliti svim djelatnicama i djelatnicima na predanom i humanom svakodnevnom radu s djecom i mladima. Izuzetno mi je drago što njihovi korisnici itekako sudjeluju u društvenom životu grada. Imaju našu punu podršku i vjerujem da ćemo i u godinama pred nama imati dobru suradnju, kao i do sada“, poručio je Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika.

Galerija fotografija

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Crna kronika

Skinuo anlaser i alternator sa strojeva

Na meti lopova našla se i jedna ostava za alat u voćnjaku u Vukovini

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći s utorka na srijedu odlučio je ‘poslužiti’ se dijelovima s parkiranih strojeva u Obrezini. Pa je tako s utovarivača skinuo elektropokretač iliti anlaser, a s ‘finišera’ električni generator iliti alternator te ukrao 30-tak litara dizelskog goriva.

Lopov je tako 60-godišnjeg vlasnika oštetio za pet tisuća kuna.

Od 17. do 21. svibnja na meti lopova našla se jedna ostava za alat u ograđenom voćnjaku u Vukovini. Lopov je razbio staklo na ostavi te ušao u unutrašnjost.

– Otuđen je jedan akumulator, aparat za gašenje požara, kablovi za paljenje vozila, 40 litara dizelskog goriva te 20-tak drvenih greda. Sveukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 2000 kuna – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno