Poveži se s nama

Vijesti

Velika Gorica dobiva e-punionice

Objavljeno

Grad Velika Gorica započeo je s projektom uvođenja pilotne javne infrastrukture za električna vozila na svom području. Svrha projekta je potaknuti elektro-mobilnost građana i općenito korištenje obnovljivih izvora energije u prometu. Partneri na projektu su Ekoregija Velika Gorica i Razvojna agencija VEGORA, a inicijativu Grada je podržao i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kroz sufinanciranje projekta u iznosu od 120 tisuća kuna. Projekt je inače vrijedan oko 450 tisuća kuna.

Osim direktne uštede u potrošnji goriva vozila prosječne godišnje kilometraže od 12 tisuća kilometara, zamjena konvencionalnog vozila električnim generira smanjenje emisije onečišćujućih tvari za 1 tonu tijekom godine dana. Nabavkom 5 punionica i njihovom instalacijom na najfrekventnijim i najdostupnijim gradskim točkama, Velika Gorica će se svrstati uz 17 hrvatskih gradova koji trenutno pružaju javno dostupnu uslugu punjenja. E-punionice omogućit će punjenje baterije tipičnog gradskog električnog vozila u trajanju do 60 min.

Osim toga, pozadinski ICT sustav osigurava vrhunsko korisničko iskustvo uz pomoć sustava za autorizaciju s mogućnošću pretraživanja, rezervacije i korištenja punionica u realnom vremenu putem aplikacije za pametne telefone i SMS platforme. Mrežom punionica upravljat će VG Komunalac, a tijekom prve dvije godine građanima će se omogućiti punjenje i parkiranje električnih vozila u centru grada bez naknade. Pozitivne učinke projekta najviše će osjetiti građani koji stanuju u stambenim blokovima i nemaju vlastito parkirno mjesto ili garažu te samim time nisu u mogućnosti koristiti uslugu punjenja. Javna mreža e-punionica također će biti na raspolaganju svim posjetiteljima Velike Gorice.

E-punionice bit će smještene na parkiralištu kod Vatrogasnog doma, Pučkog otvorenog učilišta, parkiralište Goričanka, na Trgu Stjepana Radića i kraj zelene tržnice.

Vijesti

FOTO Novi Kučki most još nije posve završen

Objavljeno

on

31.03.2020. Kuče. Novi Kučki most. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prije točno dva tjedna izvođači završnih radova na novom Kučkom mostu iz tvrtke Ciglenica (Zaprešić) bili su u konačnoj fazi izgradnje novog betonskog mosta preko odteretnog kanala Sava-Odra u Kučama.

31.03.2020. Kuče. Novi Kučki most. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Tada je voditelj radova Marjan Benković, potvrdno odgovorio na pitanje da li dinamika radova znači skori završetak radova, odnosno puštanje mosta u promet: ”Ovo što danas vidite je finale završnih radova i vjerujemo da će sve biti završeno za desetak dana. Upravo radimo na uklopljenosti mosta na obje prometnice, prema Kučama odnosno Rakitovcu…”

31.03.2020. Kuče. Novi Kučki most. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U međuvremenu došlo je do velike promjene vremenskih prilika (zahlađenje i snijeg), potresa u Zagrebu i dodatnih mjera za prevenciju širenja epidemije koronavirusa te su radovi obustavljeni. Mehanizacija je povučena i završni radovi će sačekati povoljniju priliku. Svejedno, novi most sjajno izgleda.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

VIDEO Informacije gradskog Stožera civilne zaštite

Velikogorički komunalni sustav funkcionira normalno, a iz Stožera ponovili još neke informacije važne za građane

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije s današnjim danom na području Velike Gorice evidentirano je 17 oboljelih od korona virusa te još troje iz susjednih općina.

Iz goričkog Stožera civilne zaštite poručili su kako Dom zdravlja radi u svom gotovo punom kapacitetu, a sve što je potrebno možete obaviti telefonskim pozivom svom liječniku opće medicine. Kako kažu, velikogorički komunalni sustav funkcionira normalno, a ponovili su i još neke informacije važne za građane.

 

Nastavi čitati

Vijesti

Preminula prva osoba (84) zaražena koronavirusom u Gorici

Zaraženo je 17ljudi u Gorici, u općinama još tri

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo u Gorici je  17 oboljelih od bolesti COVID-19, dok je još troje zaraženih koronavirusom u susjednim općinama.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice izvijestio je kako je preminuo 84-godišnjak zaražen koronavirusuom, inače onkološki bolesnik.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno