Poveži se s nama

Vijesti

Veleučilište Velika Gorica organizira tri konferencije u Splitu

Objavljeno

Veleučilište Velika Gorica u Splitu organizira međunarodne konferencije Dani kriznog upravljanja i 3. optometrijska konferencija srednje i jugoistočne Europe. Također, Veleučilište je i suorganizator konferencije posvećene EU projektu RECIPE.

 

“Znamo da pitanje kriznog upravljanja postaje naša svakodnevna potreba i nužnost. Krize ne poznaju granice, ni političke ni državne. Svjedoci smo imigracijske krize i konferencije na koje dolaze znanstvenici i stručnjaci donose iskustva za bolje upravljanje kriznim situacijama”, rekao je dekan Veleučilišta Velika Gorica Ivan Toth.

 

Tema ovogodišnje 9. međunarodne znanstveno-stručne konferencije Dani kriznog upravljanja je Europsko sigurnosno okruženje i izazovi. Konferencija 12. travnja bit će mjesto sastanka sudionika iz desetak europskih zemalja i SAD-a.

 

Veleučilište

 

Optometrija sprječava bolesti očnog sustava

 

Optometrijska konferencija srednje i jugoistočne Europe 14. travnja uključit će desetak radionica i predavanja iz pet tematskih područja očne optike, optometrije i oftalmologije.

 

“Ovom konferencijom širimo svijest o optometriji koja se bavi mjerenjem oštrine vida kako bi ljudima povećali komfor vida. Radi se o struci koja je relativno nova, ne samo u Hrvatskoj nego i u ovom dijelu Europe. Nažalost, to još nije regulirana profesija u Hrvatskoj, ali ni u drugim zemljama u okruženju”, objasnio je pomoćnik dekana za međunarodnu suradnju Alen Stranjik i dodao kako će na konferenciji sudjelovati 100-tinjak studenata s VVG-a.

 

VVG

 

Hrvatska, uz Sloveniju, lider u zaštiti kritične infrastrukture

 

U sklopu EU projekta RECIPE, koji Veleučilište provodi zajedno s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje te partnerima iz Srbije i Švedske, u Splitu će se održati Međunarodna znanstvena konferencija RECIPE2015.

 

“Jedan od ciljeva ovog projekta je uspostava Centra za zaštitu kritične infrastrukture. Kroz ovaj projekt smo izradili prijedlog modela na koji način bi se Centar ustrojio u Hrvatskoj”, objasnio je Stranjik, a dekan Toth je dodao:”Kritična infrastruktura je sve ono što je neophodno za redovito funkcioniranje zajednice. To su energija, financije, opskrba vodom i hranom i slično. Znači, napadom na bilo koji ili rušenjem jednog takvog sektora infrastrukture izazvala bi se kriza koja je dugotrajnija, duža od 15 dana.”

Vijesti

U Gradićima ulovljen 60-godišnjak s 2,16 promila

Na triježnjenju je bilo troje vozača, a dvije osobe policija je uhitila

Objavljeno

on

Čak 30 prometnih prekršaja zabilježila je gorička policija tijekom proteklog vikenda tijekom svojih najavljenih akcija “Alkohol i opojne droge” te “Brzina”. Najveći broj prekršaja odnosio se na vožnju pod utjecajem alkohola, a kaznu je zbog toga dobilo devet vozača. Neslavnu titulu vikend-rekordera na našem je području zaradio 60-godišnjak kojeg je policija zaustavila u subotu oko 21 sat u Ulici kralja Tomislava u Gradićima kod kućnog broja 103. U organizmu je imao 2,16 promila alkohola te mu je policija oduzela vozačku i odvela ga na triježnjenje u policijsku postaju.

– 60-godišnjak nije recidivist i protiv istog je podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu. Osim njega, još su dvije osobe tijekom trajanja akcija smještene u posebnu prostoriju do otriježnjenja, dok su dvije osobe uhićene i prepraćene dežurnom sucu na nadležni sud – kazali su iz policije.

Osim vožnje pod utjecajem alkohola, policija je ispisala i pet kazni zbog prebrze vožnje, jednu kaznu zbog vožnje bez položenog ispita, pet zbog nekorištenja pojasa, četiri zbog nepravilnog korištenja mobitela tijekom vožnje te još šest ostalih prekršaja iz domene prometa.

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Pao s četiri metra visine i teško se ozlijedio

Liječnička pomoć pružena mu je u Klinici za traumatologiju.

Objavljeno

on

Kako javlja Policijska uprava zagrebačka jučer oko 14 sati u Velikoj Gorici, dok je u poduzeću obavljao poslove na demontaži kontejnera, 64-godišnji zaposlenik je pao s visine od oko 4 metra i teško se ozlijedio.

Liječnička pomoć pružena mu je u Klinici za traumatologiju.

Nastavi čitati

Vijesti

Pavasović Visković: ‘Bit će zanimljivo vidjeti kako će USKOK dokazati da je Barišić uštedom javnog novca nanio štetu’

Tijekom sljedećeg tjedna razgovarat će se o mogućoj ostavci.

Objavljeno

on

U RTL-u Danas gostovao je odvjetnik Ljubo Pavasović Visković koji brani velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišića koji je uhićen u sklopu afere Janaf, prenosi rtl.hr.

Rekao je da će tijekom ovog tjedna s klijentom razgovarati o mogućoj ostavci na mjesto gradonačelnika. -Što ćemo odlučiti, vidjet ćemo. Ne žurimo nigdje jer je Barišiću određen određen istražni zatvor i zbog utjecaja na svjedoke, a ima 40-ak svjedoka. S tom  radnjom ne treba žuriti.- kazao je.

-Nisam ovdje da se bavim njegovim moralnim razlozima, ali u ovom trenutku njegova ostavka ne bi imala bitne pravne reperkusije.- kazao je.

Pavasović je objasnio za što se tereti Barišića.

-Njegova pozicija je interesantna. Njega se nigdje ne tereti da je sebi pribavio imovinsku korist niti mu je ona bila obećana niti je u budućspodinu koji je imao tvrtku, da dobije, odnosno da na natječaju da 30 milijuna kuna povoljniju ponudu od sljedećeg najboljeg ponuđača.- pojasnio je Pavasović Visković.

-To na prvu zvuči nelogično i to je nelogično jer je na taj način ušteđen određen javni novac. Bit će vrlo interesantno što će se događati u postupku i kako će USKOK dokazati da je tako što je uštedio neki novac nanio neku štetu i nekome nezakonito pogodovao.

Otkrio je da će Barišića posjetiti sutra ujutro te kazao da je uvijek opcija nadopuna obrane, ali da još ne znaju hoće li je iskoristiti.

 

 

Nastavi čitati

Reporter 396 - 27.08.2020.

Facebook

Izdvojeno