Poveži se s nama

Vijesti

Veleučilište Velika Gorica organizira tri konferencije u Splitu

Objavljeno

Veleučilište Velika Gorica u Splitu organizira međunarodne konferencije Dani kriznog upravljanja i 3. optometrijska konferencija srednje i jugoistočne Europe. Također, Veleučilište je i suorganizator konferencije posvećene EU projektu RECIPE.

 

“Znamo da pitanje kriznog upravljanja postaje naša svakodnevna potreba i nužnost. Krize ne poznaju granice, ni političke ni državne. Svjedoci smo imigracijske krize i konferencije na koje dolaze znanstvenici i stručnjaci donose iskustva za bolje upravljanje kriznim situacijama”, rekao je dekan Veleučilišta Velika Gorica Ivan Toth.

 

Tema ovogodišnje 9. međunarodne znanstveno-stručne konferencije Dani kriznog upravljanja je Europsko sigurnosno okruženje i izazovi. Konferencija 12. travnja bit će mjesto sastanka sudionika iz desetak europskih zemalja i SAD-a.

 

Veleučilište

 

Optometrija sprječava bolesti očnog sustava

 

Optometrijska konferencija srednje i jugoistočne Europe 14. travnja uključit će desetak radionica i predavanja iz pet tematskih područja očne optike, optometrije i oftalmologije.

 

“Ovom konferencijom širimo svijest o optometriji koja se bavi mjerenjem oštrine vida kako bi ljudima povećali komfor vida. Radi se o struci koja je relativno nova, ne samo u Hrvatskoj nego i u ovom dijelu Europe. Nažalost, to još nije regulirana profesija u Hrvatskoj, ali ni u drugim zemljama u okruženju”, objasnio je pomoćnik dekana za međunarodnu suradnju Alen Stranjik i dodao kako će na konferenciji sudjelovati 100-tinjak studenata s VVG-a.

 

VVG

 

Hrvatska, uz Sloveniju, lider u zaštiti kritične infrastrukture

 

U sklopu EU projekta RECIPE, koji Veleučilište provodi zajedno s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje te partnerima iz Srbije i Švedske, u Splitu će se održati Međunarodna znanstvena konferencija RECIPE2015.

 

“Jedan od ciljeva ovog projekta je uspostava Centra za zaštitu kritične infrastrukture. Kroz ovaj projekt smo izradili prijedlog modela na koji način bi se Centar ustrojio u Hrvatskoj”, objasnio je Stranjik, a dekan Toth je dodao:”Kritična infrastruktura je sve ono što je neophodno za redovito funkcioniranje zajednice. To su energija, financije, opskrba vodom i hranom i slično. Znači, napadom na bilo koji ili rušenjem jednog takvog sektora infrastrukture izazvala bi se kriza koja je dugotrajnija, duža od 15 dana.”

Vijesti

FOTO Sajmište se vraća u normalu, opet nudi sve

Objavljeno

on

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prošlog petka (15. svibnja) kada je sajmište bilo ponovo otvoreno ublažavanjem epidemioloških mjera uvedenih zbog epidemije koronavirusa, prometnica od Fabijačićeve do Reciklažnog dvorišta bila je prijepodne ispunjena vozilima, kako parkiranim tako i onima u pokretu.

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Danas (22. svibnja) spomenuta je prometnica u nekim trenucima bila totalno zakrčena, vozila su bila parkirana na sve strane, slobodnog mjesta ni za lijek. To je bio znak da su se na sajmište vratili prodavači odjeće i obuće, tehničke robe i svega onoga što karakterizira sliku sajmišta svakog petka. Kada tome dodate kupce i znatiželjnike, onda stječete dojam da sve vrije kao u košnici.

22.05.2020. Velika Gorica. Sajmište se vraća u normalu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Istina, ima još slobodnog prostora za štandove, ali nema sumnje, sajmište se vraća u normalu i opet nudi sve. Ipak, još uvijek dominira velika ponuda flanci povrća i cvijeća te velike količine voća i povrća.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno