Poveži se s nama

Vijesti

Veleučilište traži rješenje za migracijsku krizu

Objavljeno

Izbjeglička kriza zadnjih je mjeseci uzdrmala Europsku uniju. Nespremna za novu vrstu izazova, vodeći ljudi Unije nisu uspjeli pronaći adekvatne odgovore. Bez zajedničke politike prema izbjeglicama i migrantima, svaka članica Europske unije bila je prisiljena tražiti svoje vlastito rješenje.

Kako bi dobili odgovor može li se drugačije, iz Veleučilišta Velika Gorica odlučili su organizirati panel diskusiju na temu „Migracijska kriza“, a u sklopu šeste tematske cjeline međunarodne konferencije „Dani kriznog upravljanja“ 2016 godine.

„Želimo potaknuti raspravu o iskustvima u rješavanju migracijske krize u našem okruženju. Panel diskusija će se održati sutra u 11 sati u Veleučilištu Velika Gorica, Zagrebačka 5.“, najavili su iz Veleučilišta.

Na panel diskusiji će govoriti predstavnici Državne službe za zaštitu i spašavanje, Crvenog križa, UNHCR-a, Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu, Udruge kriznog menadžmenta i Veleučilišta Velika Gorica.

Program panel diskusije:

11:00 – 11:15 Otvaranje panel diskusije- prof. dr. sc. Siniša Tatalović
11:15 – 11:30 Uvodno izlaganje „Pogled s terena“ – dr. sc. Jadrana Perinić
11.30. – 13.00 Panel rasprava o iskustvima s terena

Vijesti

Gorički klub mladih u humanitarnoj akciji za beskućnike

Pozivaju sugrađane da im se pridruže: “Nije sve u kupovanju, ima nešto i u darivanju”

Objavljeno

on

Mladi Goričani odlučili su se uključiti u humanitarnu akciju Udruge Fajter kako bi u ovo blagdansko vrijeme pomogli beskućnicima, a u tome im se mogu pridružiti svi sugrađani. U Goričkom klubu mladih, u Domu kulture Galženica, tako će svaki radni dan od 17 do 21 sat prikupljati higijenske potrepštine i konzerviranu hranu koju će po završetku akcije dostaviti beskućnicima i socijalno ugroženim građanima.

“U svrhu božićnog antikomercijalizma, organiziramo još jedno prikupljanje kojim možete učiniti veliko djelo i pomoći onima kojima je to potrebno”, naglasili su iz Goričkog kluba mladih i dodali:”Nije sve u kupovanju, ima nešto i u darivanju”.

Nastavi čitati

Vijesti

Kreativci su izradili božićne ukrase i poklone, pronađite ih na sajmu u Vukovini

Posjetitelje će zabaviti pjevački, glazbeni i plesni nastupi

Objavljeno

on

“Nešto za bor, nešto za pod bor” naziv je četvrtog po redu božićnog sajma kreativaca koji organizira udruga Vukovina u srcu. Ove će godine svoje proizvode na sajmu prezentirati 27 izlagača, a posjetitelji će u Društvenom domu u Vukovini moći pronaći ukrase za bor, ali i razne kreativne poklone za svoju obitelj ili prijatelje. Sajam počinje danas u 17 sati, a što su sve pripremili obrtnici, udruge i djeca moći će se razgledati i kupiti i sutra od 9 do 21 sat.

Osim rukotvorina, organizatori su pripremili i zabavni program na kojem će sudjelovati KUD Čiče, dječji zbor Cvrkutavci, plesači iz Sunčice, osnovnoškolci iz Vukovine, akrobatski r’n’r klub Vega…

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Nacistička obilježja osvanula na objektu u Kučama

Objavljeno

on

Na Facebook stranici mjesta Kuče objavili su uznemirujuće fotografije. Netko je na objektu u kojemu se nekada nalazila pekara nacrtao nacističku zastavu. Administrator koji je i objavio fotografije napisao je: “Što se to događa u Kučama? Mjerodavne službe su obaviještene”.

Simbol najvećeg zločina 20. stoljeća nekome se, izgleda, činio kao dobar umjetnički motiv ili možda zezancija?

Foto: Facebook/Kuče

Nastavi čitati

Reporter 388 - 21.11.2019.

Facebook

Izdvojeno