Poveži se s nama

Vijesti

Veleučilište traži rješenje za migracijsku krizu

Objavljeno

Izbjeglička kriza zadnjih je mjeseci uzdrmala Europsku uniju. Nespremna za novu vrstu izazova, vodeći ljudi Unije nisu uspjeli pronaći adekvatne odgovore. Bez zajedničke politike prema izbjeglicama i migrantima, svaka članica Europske unije bila je prisiljena tražiti svoje vlastito rješenje.

Kako bi dobili odgovor može li se drugačije, iz Veleučilišta Velika Gorica odlučili su organizirati panel diskusiju na temu „Migracijska kriza“, a u sklopu šeste tematske cjeline međunarodne konferencije „Dani kriznog upravljanja“ 2016 godine.

„Želimo potaknuti raspravu o iskustvima u rješavanju migracijske krize u našem okruženju. Panel diskusija će se održati sutra u 11 sati u Veleučilištu Velika Gorica, Zagrebačka 5.“, najavili su iz Veleučilišta.

Na panel diskusiji će govoriti predstavnici Državne službe za zaštitu i spašavanje, Crvenog križa, UNHCR-a, Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu, Udruge kriznog menadžmenta i Veleučilišta Velika Gorica.

Program panel diskusije:

11:00 – 11:15 Otvaranje panel diskusije- prof. dr. sc. Siniša Tatalović
11:15 – 11:30 Uvodno izlaganje „Pogled s terena“ – dr. sc. Jadrana Perinić
11.30. – 13.00 Panel rasprava o iskustvima s terena

Vijesti

FOTO Ritam proljetnog dana u Gradu

Objavljeno

on

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Lijep proljetni dan bio je veliki mamac za Goričane da iziđu iz svoji kuća odnosno stanova na otvoreni prostor, ali su ipak othrvali kušnji i nije ih bilo u većem broju u parkovima odnosno na ulicama. Najčešće ih se moglo vidjeti na biciklima, uglavnom parovi te roditelji s djecom.

28.03.2020. Velika Gorica. Ritam proljetnog dana u Gradu. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon 20 sati na ulicama se rijetko moglo zamijetiti prolaznika, koji je žurio doma i kućnog ljubimca u kratkoj šetnji. Nije bilo ni prometa, poneki taxi.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Opet morala reagirati ophodnja Civilne zaštite?!

Nekima među nama stalna upozorenja nisu dovoljna…

Objavljeno

on

Upozorenja su stalna, molbe i preporuke, a restrikcije na trenutke vrlo rigorozna. Međutim, neki među nama kao da odbijaju čuti i shvatiti… Ophodnja Civilne zaštite tako je i večeras morala intervenirati u Velikoj Gorici zbog nepoštivanja odluka Nacionalnog stožera od strane neodgovornih pojedinaca. Prevedeno, radi se o, naravno, okupljanju većeg broja pojedinaca, društva koje očito misli kako “neće baš nas”. Pa ponovimo još jednom… Ostani doma, izbjegavaj okupljanja!

Nastavi čitati

Vijesti

U Gorici 12 oboljelih, prvi slučaj zaraze u općini Kravarsko

Objavljeno

on

Velika Gorica krajem dana bilježi 12, a općine 3 oboljela od COVID-19. U općini Pokupsko, podsjetimo, dvije su osobe zaražene kornavirusom, dok je prvi slučaj zaraze zabilježen i u općini Kravarsko.

– U zbirnim podacima Zagrebačke županije, podaci općina zbrajaju se u podatke gradova kojima gravitiraju. Iz tog razloga u tablici Zagrebačke županije za Veliku Goricu stoji broj od 15 zaraženih osoba – objasnili su iz Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno