Poveži se s nama

Vijesti

Vatrogasni spektakl u dvorani Srednjoškolskog centra

Turan: Ovo natjecanje je otvorenog tipa i na njemu mogu sudjelovati svi koji žele doći u Veliku Goricu natjecati se

Objavljeno

U tijeku su prijave za šesto izdanje Kupa svete Lucije koje će se održati 8. prosinca u dvorani Srednjoškolskog centra. Riječ je o već tradicionalnom natjecanju kojeg organizira Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice povodom obilježavanja Dana grada. Vatrogasci će odmjeriti snage u vježbi spajanja usisnog voda.

– Riječ je o vježbi spajanja usisnog voda, odnosno prvog dijela vježbe 31A, koja se radi na natjecanjima. Prijaviti se mogu ekipe vatrogasne mladeži te ženske i muške A i B ekipe. Ovo natjecanje je otvorenog tipa i na njemu mogu sudjelovati svi koji žele doći u Veliku Goricu natjecati se – rekao nam je zapovjednik VZGVG-a Borislav Turan.

Ova vrsta natjecanja izuzetno je atraktivna i za gledatelje. Pojedina vježba traje oko 20-tak sekundi, a gledatelji mogu na toplom bodriti svoje ekipe.

Prijave su otvorene do 6. prosinca.

Crna kronika

U dvije prometne nesreće ozlijeđene dvije osobe

Kišno vrijeme i klizave prometnice uzeli danak

Objavljeno

on

Kišno vrijeme i klizave prometnice uzeli su danas svoj danak. U dvije prometne nesreće ozlijeđene su dvije osobe. Prva se dogodila oko 11 sati  na raskrižju Rakarske ulice i Avenije Pape Ivana Pavla II. Sudarila su se dva osobna vozila. Jedna osoba prevezena je u KBC Zagreb kako bi joj se pružila pomoć.

Nešto kasnije, oko 11,50 sati, na raskrižju Poštanske ulice i Ulice Andrije Kačića Miošića dogodila se druga prometna nezgoda u kojoj je, također, ozlijeđena jedna osoba, koja je vozilom hitne pomoći prevezena u KBC Zagreb. U sudaru su sudjelovala dva vozila.

Nastavi čitati

HOTNEWS

‘Djeca imaju pravo sudjelovati u donošenju odluka koje ih se tiču’

Predsjednik Dječjeg vijeća Velike Gorice održao zanimljiv govor u kojem je prozvao odrasle

Objavljeno

on

Predsjednik Dječjeg gradskog vijeća VG Matija Dražetić održao govor u Hrvatskom saboru na svečanoj sjednici povodom obilježavanja 30-te obljetnice Konvencije o pravima djeteta.

Matija je iznio svoje iskustvo sudjelovanja u Dječjem vijeću kao i iskustvo u donošenju EU deklaracije o dječjoj participaciji. Prozvao je odrasle, posebno one koji donose odluke da slušaju, ali i čuju što djeca govore i poručuju te da ih odrasli uključe u donošenje odluka koje se tiču djece. Matija je sjajno predstavio sebe, Dječje gradsko vijeće i svoj grad.

Nastavi čitati

Vijesti

Zasadi hrast i spasi turopoljske šume

Pridruži se sadnji drveća uz prometnicu Lukavec – Gudci

Objavljeno

on

U sklopu akcije Zasadi drvo, ne budi panja ove subote sadit će se drveće uz prometnicu Lukavec-Gudci. Na tom prostoru prije 40 godina zasađeni su borovi, ali ova neautohtona vrsta nije se uspjela udomaćiti. Trulež koja ih je napala, ogolila je ovo područje. U subotu od 9 do 13 sati ovaj prostor pošumit će se  hrastom lužnjakom, koji doduše sporije raste, ali je otporna autohtona sorta.

Prijavite svoje sudjelovanje na mail danikolektivnesadnje.zagreb@gmail.com. Od opreme je potrebno ponijeti samo rukavice i čizme te dobru volju. Točna lokacija područja za pošumljavanje nalazi se ovdje.

 

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno