Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Vatrogasci zaplesali u Starom Čiču, ali je u društvu netko nedostajao

Objavljeno

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Staro Čiče sinoć je održan vatrogasni bal. Bilo je to treće izdanje te vrste druženja vatrogasaca čiji je cilj oživiti nekad vrlo popularne vatrogasne zabave. Više od 150 sudionika uživalo je u raznovrsnom repertoaru žive muzike tamburaškog sastava Kristali iz Županje, plešući i zabavljajući se do ranih jutarnjih sati.

Kako je vatrogasni bal druženje otvorenog tipa, na zabavu su stigli i brojni njihovi prijatelji. Zajedno s domaćinom, predsjednikom Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice Daliborom Mrakovčićem, na balu su tako bili i saborski zastupnik Goran Beus Richembergh te načelnik velikogoričke policije Kristijan Suša. Zanimljivu šarolikost činila je isprepletenost vatrogasnih uniformi i ženskih kreacija.

Matejić žalostan što se nisu svi okupili

Predsjednik DVD-a Staro Čiče (od 2012.) Marijan Matejić, inicijator i pokretač vatrogasnog bala nije bio posve zadovoljan odzivom članova iz nekoliko većih DVD-a.

“Bila nam je želja oživjeti nekadašnje zabave vatrogasaca, jer kada smo na okupu u takvim prigodama onda nas to čini jedinstvenima i u teškim situacijama. Zbog toga me žalosti da na ovom balu nema vatrogasaca iz Kuča, Turopolja, Mraclina, Lukavca, Lomnice i da dalje ne nabrajam. Kako sam inače optimist, vjerujem da će se u budućnosti ovakva atmosfera prema balu i neveliki odziv promijeniti u pozitivniji trend. Mene veseli da u mojem DVD-u imamo brojno članstvo kao i sve veći broj mladeži, tako da će i balovi biti brojniji i popularniji.

Galerija fotografija:

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno