Poveži se s nama

Vijesti

Uživajte još malo u “proljeću”, već od petka vraća nam se prava zima

Već u petak temperature će pasti za sedam, osam stupnjeva, sljedeći tjedan i ispod nule, a u sljedeći četvrtak i petak očekuje se i snijeg

Objavljeno

Posljednjih dana zima se zamaskirala u proljeće, temperature su otišle u dvoznamenkaste sfere, a sunce se ponašalo kao da je ovo njegovo vrijeme. Na zadovoljstvo svih onih koji su u imaginarnom klubu obožavatelja ljeta i mrzitelja zime… Međutim, i njihovi se sretni dani bliže kraju, ovo lažno proljeće na svom je izmaku, a zima se vraća na velika vrata.

Još u četvrtak živa u termometru ići će i preko desetak stupnjava, i dalje će biti sunčano i lijepo, pogodno čak i za popiti kavu na otvorenom, a onda će krenuti prema dolje. Već u petak dnevni “maksimalac” bit će svega četiri stupnja, malo iznad nule kretat će se i sljedećih dana, za vikend i početkom sljedećeg tjedna, a novi val minusa stiže u sljedeći četvrtak. Od tad pa na dalje temperature će se spustiti ispod nule, a moguće je da padne i snijeg.

Dakle, uživajte dok još možete, zimsko proljeće je u fazi “još malo pa nestalo…”

Kultura

FOTO Zimska škola informatike završena podjelom diploma

Objavljeno

on

18.01.2020. Velika Gorica. Završetak 19. Zimske škole informatike. Foto: ZŠI

Preko sedamdeset učenika velikogoričkih osnovnih škola u protekla dva tjedna (07. do 18. siječnja 2020. godine) s velikim je entuzijazmom i veseljem pohađalo 19. Zimsku školu informatike u organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture i informatike Velika Gorica. Učenici su usvajali znanja kako samostalno, svrhovito i učinkovito koristiti digitalnu tehnologiju te odabrati najprikladnije tehnike ovisno o zadatku ili problemu koji su rješavali. Razvijali su računalno razmišljanje, sposobnost rješavanja problema i vještinu programiranja. Mnogi od njih će novostečena znanja moći pokazati i na natjecanjima znanja koja su uskoro pred njima u drugom polugodištu ove školske godine.

18.01.2020. Velika Gorica. Završetak 19. Zimske škole informatike. Foto: ZŠI

Nastava je za učenike bila besplatna, a odvijala se u četiri velikogoričke škole: OŠ Nikole Hribara, OŠ Eugena Kvaternika, OŠ Velika Mlaka i OŠ Novo Čiče. Učenici su bili raspoređeni u četiri skupine – programski jezik LOGO, programski jezik Python (u dvije škole) i Micro:bit. Predavači su im bili učitelji informatike i tehničke kulture velikogoričkih osnovnih škola Emina Gudelj, Kristina Panižić, Dalia Kager i Milan Omrčen.

18.01.2020. Velika Gorica. Završetak 19. Zimske škole informatike. Foto: ZŠI

Po završetku 19. Zimske škole informatike, predsjednik Društva Vinko Lujić i predsjednik Zajednice tehničke kulture Grada Velike Gorice Nikica Repač učenicima su za uspješno pohađanje dodijelili prigodne diplome. Polaznike je pozdravio i Neven Topolnjak, pročelnik Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport Grada Velike Gorice.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Kultura

VIDEO VIJEST Doznajte što je Muzej Turopolja pripremio za Noć Muzeja

Radionice, izložbe i koncerti

Objavljeno

on

Muzej Turopolja već godinama sudjeluje u Noći muzeja, a što su pripremili ove godine pogledajte u video prilogu.

Nastavi čitati

Vijesti

Država će dovršetak autoceste Zagreb–Sisak pokušati sufinancirati europskim novcem

Vijaduktom preko ranžirnog kolodvora spojit će Sarajevsku ulicu i velikogoričku obilaznicu

Objavljeno

on

Hrvatske autoceste raspisale su javni natječaj za nadopunu studije izvodljivosti neizgrađenog dijela autoceste Zagreb-Sisak u dionici koja će povezivati Novi Zagreb s velikogoričkom zaobilaznicom i u koju će biti investirano 75 milijuna eura, piše Novac.hr.

Oko 48 milijuna eura iskoristilo bi se za spajanje vijadukta na A11 sa Sarajevskom ulicom, 13, 3 milijuna za rekonstrukciju i proširenje Sarajevske ulice, a šest milijuna i 700 tisuća eura za izgradnju tramvajske pruge.

Hrvatske autoceste namjeravaju prijaviti projekt ‘Vijadukt preko ranžirnog kolodvora i spoj na Sarajevsku cestu, te rekonstrukcija Sarajevske ceste’ za sufinanciranje iz EU fondova. Duljina vijadukta, kao najzahtjevnijeg dijela investicije koji će omogućiti promet iznad ranžirnog kolodvora u Jakuševcu, je 715 metara. Sastojat će se od dvije mosne konstrukcije s dva traka i po jednim zaustavnim trakom u oba smjera.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno