Poveži se s nama

CityLIGHTS

Uspjela edukacija nastavnika Ekonomske škole u Portugalu

Objavljeno

Dvoje nastavnika Ekonomske škole Velika Gorica, Anita Bilić Brdar i Igor Skupnjak, sudjelovalo je na stručnom usavršavanju u Portugalu (Grad Braga), od 10. do 14. listopada 2016. To je bila treća godina u nizu da su predstavnici Ekonomske škole bili sudionici u Erasmus plus KA1 projektima (godine 2014. odnosno 2015. stručna edukacija je održana u Njemačkoj, u Frankfurtu odnosno Leipzigu).

ekonomska-skola-u-portugalu-1
Stručna edukacija održana je pod nazivom ”Projektni menadžment u Portugalu”, a projekt su osmislili Ekonomska škola Velika Gorica kao prijavitelj i Braga Mobility Open kao partner. Nastavnici su u pet dana (40 sati) uz stručne trenere (licencirani eksperti) menadžmenta usvojili znanje i vještine koje će im omogućiti daljnje kvalitetnije razvijanje projekata u njihovoj školi. Uz to su se upoznali s kulturom i životom Portugala te posjetili brojne kulturne znamenitosti u Portu, Bragi i Viana do Castelou. Posebna vrijednost ovog projekta je daljnje razvijanje Erasmus plus projekata između Ekonomske škole Velika Gorica i Braga Mobility Open. Ovaj projekt za Ekonomsku školu Velika Gorica značio je jačanje njenih kapaciteta, internacionalizaciju i modernizaciju ustanove te nastavak međunarodnog djelovanja i suradnje. Troškove projekta snosi Europska unija.

 

ekonomska-skola-u-portugalu-6
U Ekonomskoj školi Velika Gorica jako su zadovoljni njihovim domaćinima u Bragi, jer su se pokazali kao jako brižljivi, zanimljivi i dobro organizirani. Uz mnoge impresije iz Portugala, nastavnici su izdvojili posjet crkvi Sameiro iznad Brage, Atlantskom oceanu u Viana do Castelo i knjižnici Lello u Portu, koja je zbog svoje arhitekture bila inspiracija za knjižnicu u serijalu o Harry Potteru.

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Naš turopoljski galeb otkriva nam na koji način osvaja žene te kojem se sve riziku pritom izlaže

Objavljeno

on

Što prvo pomislite kada kažete Petek na Gorice? Nekome je to prilika za dobru kupnju, drugima za prodaju, a trećima za pronaći svoju bolju polovicu. U videu doznajte što se to važno i povijesno za Goricu dogodilo upravo danas, kakvi su kesteni najbolji za kuhanje, a kakvi za pečenje te kakav specijalitet je za Petek pripremio naš poznati majstor bureka Zvonimir Šimić.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Gastro: DVD Kosnica pripremila je najbolju turopoljsku kotlovinu

Podijeljeno je više oko pet tisuća porcija hrane…

Objavljeno

on

I ove godine pokazalo se kako je hrana najbolji mamac za okupljanje velikog broja ljudi! Gastro Turopolja, 17-ti po redu ponovno je oduševio sve! Brojni građani u pratnji svojih najmilijih proveli su nedjelju u srcu Velike Gorice kako bi svi zajedno ručali na otvorenom. Dok su jedni uživali, drugi su kuhali i skuhali najbolju turopoljsku kotlovinu. Prema ocjeni žirija, najbolju kotlovinu pripremila je ekipa DVD-a Kosnica, na drugo mjesto zasjela je ekipa goričke Javne vatrogasne postrojbe dok je treća bila Udruga Žumberačke vile.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO Petek na Gorice, 12. listopada 2018.

Da je lako, kravicu bi imao svatko, kažu sirari i pohvališe se svojim delicijama s različitim vrstama začina

Objavljeno

on

Drago prodaje pravi lički med, a pčele i saće pronalazi u šumi. Više u video prilogu:

Nastavi čitati

Facebook

Izdvojeno