Poveži se s nama

Crna kronika

U tjedan dana na meti provalnika četiri obiteljske kuće

Objavljeno

Gorička policija ovaj je tjedan imala najviše posla s provalnicima. Zabilježeno je čak četiri provale u obiteljske kuće. Dvije su bile u Donjoj Lomnici. S 18. na 19. listopada provaljeno je u kuću 71-godišnjeg Lomničana iz koje je lopov odnio nakit, računalo, zračnu pušku i novac u vrijednosti 20 tisuća kuna. A iz doma njegovog sumještanina lopov je ukrao 4 tisuće kuna. Na meti provalnika našla se i Gornja Lomnica. Lopov se u kući 60godišnjeg Zagrepčanina nije previše okoristio, pronašao je, naime, samo 200 kuna. Nakit i novac nestali su i iz kuće 52- godišnjeg Goričana u naselju Mala Gorica. Šteta je oko 20 tisuća kuna.

Prije tri dana provaljeno je u Tiskov kiosk u Pokupskom. Lopov je ukrao veću količinu cigareta u vrijednosti 6,5 tisuća kuna. Dolazi zima i vrijeme je za promjenu guma na vozilima. Naime, iz skladišta splitskog poduzeća Konstruktor, koje se nalazi u Vukomeričkoj ulici. Ukradeno je četiri para zimskih guma te jedan par guma s felgama. Poduzeće je oštećeno za 15 tisuća kuna.

Policija pronašla krivce za krađe na području Posavine

Provedenim istraživanjem policija je dokazala 25-godišnjem mladiću 9 kaznenih djela. Mladić je provaljivao i krao u vikendicama na području Posavine. Policija je provela istraživanje i nad dvojicom osumnjičenih s područja Velike Gorice kojima su dokazana četiri kaznena djela. To su dvije provale u ostave, vikend kuću i krađa skutera. Radi se o mladićima starima 20 i 18 godina.

Nakon tri godine, policija je pronašla ukradenu crvenu labudicu s registracijskim pločicama iz Velike Britanije. Kako doznajemo iz policije pronađena je na parkiralištu u Velikoj Kosnici, a ukradena je 2012. godine u Švicarskoj.

Porast korištenja opojnih droga kod goričke mladeži

Glavna večernja okupljališta mladeži su uglavnom mjesta oko velikogoričkih škola. Neosvijetljena i pomalo skrivena mjesta idealna su im za neobvezne razgovore koji se ponekad vode uz konzumaciju opojnih droga. Gorička policija je u posljednjih tjedan dana zaplijenila nekoliko grama marihuane i jointova.

S jointom, kod osnovne škole u Pucekovićevoj ulici, policija je zatekla 20 – godišnjeg mladića i oduzela mu tri smotuljka ove opojne droge. Prije tri dana, kod OŠ Jurja Hbdelića i Eugena Kvaternika policija je uhvatila dvojicu mladića kako puše joint. Jedan od njih je zaradio kaznenu prijavu, a drugi optužni prijedlog. I još jedna zapljena bila je kod Kumičića. Policajci su legitimirali 22-godišnju djevojku i njenog 25-godišnjeg prijatelja. Mladić je kod sebe imao pola grama marihuane, a

Podsjećamo, kako je nedavno donesen zakon o legalizaciji marihuane u medicinske svrhe, ali je još uvijek zakonski kažnjiva njena „rekreativna konzumacija“.

Crna kronika

Provalili u dva Golfa i ukrali razne dijelove

Automobili su u vlasništvu leasing kuće

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji provalili su u razdoblju od 29. svibnja do 1. lipnja u Šćitarjevu u dva osobna automobila marke VW Golf VII. Vozila su odjavljena te su bez registarskih oznaka, a vlasnik je leasing tvrtka. Iz automobila su provalnici ukrali razne dijelove. Šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Nastavi čitati

Crna kronika

(Pre)brzi gorički vikend: Čak 47 vozača zaradilo kaznu zbog brzine!

U policijskoj vikend akciji kontrole prometa utvrđen je velik broj slučajeva prekoračenja brzine, tri alkoholizirana vozača, ali i 27 drugih prometnih prekršaja

Objavljeno

on

I ovog je vikenda velikogorička policija provodila akciju pojačanog nadzora prometa, odnosno kontrole brzine i vožnje pod utjecajem alkohola. Nakon što je vikend završio, jasno je jedno – daleko više je prebrzih nego onih koji voze “pod gasom”. Točnije, 47 vozača zaslužilo je kazne zbog vožnje nepropisnom brzinom, a trojica su vozila pod utjecajem alkohola.

Iz policije nisu objavili tko je bio najbrži vozač među onima koji su bili prebrzi, ali zato se zna da je najveća koncentracija alkohola u organizmu zabilježena u petak, malo prije 21 sati, kad je 41-godišnjak iz Velike Gorice zaustavljen i alkotestiran, a “dreger” je pokazao 0,70 promila alkohola u krvi. Zaustavljen je na Zagrebačkoj ulici, a vozačka dozvola oduzeta mu je na licu mjesta.

Nastavi čitati

Crna kronika

Napravio veliku štetu kako bi ušao u kuću, a ukrao jedan televizor

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelj provalio je u noći na srijedu u kuću u Strmcu Bukevskom čiji je vlasnik 70-godišnjak, javlja gorička policija. Lopov je na provalio u kuću, ali i u podrum te potkrovni dio kuće. Na više mjesta je polomio brave na vratima, sve je ispremetao i na kraju ukrao jedan televizor.

 

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno