Poveži se s nama

Crna kronika

U tjedan dana na meti provalnika četiri obiteljske kuće

Objavljeno

Gorička policija ovaj je tjedan imala najviše posla s provalnicima. Zabilježeno je čak četiri provale u obiteljske kuće. Dvije su bile u Donjoj Lomnici. S 18. na 19. listopada provaljeno je u kuću 71-godišnjeg Lomničana iz koje je lopov odnio nakit, računalo, zračnu pušku i novac u vrijednosti 20 tisuća kuna. A iz doma njegovog sumještanina lopov je ukrao 4 tisuće kuna. Na meti provalnika našla se i Gornja Lomnica. Lopov se u kući 60godišnjeg Zagrepčanina nije previše okoristio, pronašao je, naime, samo 200 kuna. Nakit i novac nestali su i iz kuće 52- godišnjeg Goričana u naselju Mala Gorica. Šteta je oko 20 tisuća kuna.

Prije tri dana provaljeno je u Tiskov kiosk u Pokupskom. Lopov je ukrao veću količinu cigareta u vrijednosti 6,5 tisuća kuna. Dolazi zima i vrijeme je za promjenu guma na vozilima. Naime, iz skladišta splitskog poduzeća Konstruktor, koje se nalazi u Vukomeričkoj ulici. Ukradeno je četiri para zimskih guma te jedan par guma s felgama. Poduzeće je oštećeno za 15 tisuća kuna.

Policija pronašla krivce za krađe na području Posavine

Provedenim istraživanjem policija je dokazala 25-godišnjem mladiću 9 kaznenih djela. Mladić je provaljivao i krao u vikendicama na području Posavine. Policija je provela istraživanje i nad dvojicom osumnjičenih s područja Velike Gorice kojima su dokazana četiri kaznena djela. To su dvije provale u ostave, vikend kuću i krađa skutera. Radi se o mladićima starima 20 i 18 godina.

Nakon tri godine, policija je pronašla ukradenu crvenu labudicu s registracijskim pločicama iz Velike Britanije. Kako doznajemo iz policije pronađena je na parkiralištu u Velikoj Kosnici, a ukradena je 2012. godine u Švicarskoj.

Porast korištenja opojnih droga kod goričke mladeži

Glavna večernja okupljališta mladeži su uglavnom mjesta oko velikogoričkih škola. Neosvijetljena i pomalo skrivena mjesta idealna su im za neobvezne razgovore koji se ponekad vode uz konzumaciju opojnih droga. Gorička policija je u posljednjih tjedan dana zaplijenila nekoliko grama marihuane i jointova.

S jointom, kod osnovne škole u Pucekovićevoj ulici, policija je zatekla 20 – godišnjeg mladića i oduzela mu tri smotuljka ove opojne droge. Prije tri dana, kod OŠ Jurja Hbdelića i Eugena Kvaternika policija je uhvatila dvojicu mladića kako puše joint. Jedan od njih je zaradio kaznenu prijavu, a drugi optužni prijedlog. I još jedna zapljena bila je kod Kumičića. Policajci su legitimirali 22-godišnju djevojku i njenog 25-godišnjeg prijatelja. Mladić je kod sebe imao pola grama marihuane, a

Podsjećamo, kako je nedavno donesen zakon o legalizaciji marihuane u medicinske svrhe, ali je još uvijek zakonski kažnjiva njena „rekreativna konzumacija“.

Crna kronika

Opljačkani kuće, aparat za tople napitke i Veterinarska stanica Velika Gorica

Objavljeno

on

U proteklom tjednu gorička policija zabilježila je veći broj kaznenih djela, a među njima se posebno ističu provale. Najveću štetu pretrpio je vlasnik kuće u Šenoinoj ulici kojemu je nepoznati počinitelj u razdoblju od 11. do 13. rujna iz kuće ukrao zlatni nakit vrijedan oko 10 tisuća kuna. Naime, lopov je ušao u dvorište i tamo našao stolac na koji se popeo kako bi prikladnim alatom obio prozor i ušao u kuću.

U noći na 14. rujna u Zagrebačkoj ulici 63 netko je provalio u samoposlužni aparat za tople napitke, koji se nalazio u ograđenom prostoru autopraonice. Nepoznati počinitelj je došao do parkirališta gdje se nalazi i automat klub, preskočio metalnu ogradu te odvijačem obio aparat. Ukrao je manju količinu kovanica.

Nova pljačka dogodila se tijekom večeri 16. rujna u vremenu od 22.30 do 22.50 sati. Lopov je provalio u Veterinarsku stanicu Velika Gorica u Sisačkoj ulici kroz djelomično otvoren prozor i od tamo ukrao polog novca. Šteta je oko 500 kuna.

Nekoliko tisuća kuna s kredenca plijen je lopova koji je u noći na 16. rujna u mjestu Zgurić Brdo ušao u otključanu kuću u vlasništvu 87-godišnjaka. Još jedan sličan slučaj, koji je možda mogao biti spriječen da je vlasnica zaključala kuću, dogodio se i dan ranije u jutarnjima satima, između 5 i 8 sati. Tamo je lopov došao do otključane kuće i ukrao novčanik s manjom svotom novca, ali i dokumentima.

Nastavi čitati

Crna kronika

U naletu kombija teško ozlijeđena pješakinja

Policija traži svjedoke prometne nesreće u Zagrebačkoj

Objavljeno

on

Pješakinja je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila danas oko 11 sati, javlja policija. Naime, teretni automobil marke Renault Master zagrebačkih registarskih oznaka naletio je na pješakinju u Zagrebačkoj ulici. Liječnička pomoć pružena joj je u KBC Zagreb.

– Kako bi se utvrdile točne okolnosti prometne nesreće molimo svjedoke da se jave na broj telefona 01/6221-144 ili 192 – poručili su iz goričke policije.

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija o nesreći u kojoj je ozlijeđen vozač traktora: Prebrzo je ušao u oštar zavoj

Traktor se prevrnuo i naletio na žičanu ogradu, a potom i na drveni stup javne rasvjete

Objavljeno

on

Policija je završila očevid prometne nesreće u kojoj je u ponedjeljak teško ozlijeđen traktorist. Naime, 82-godišnjak je vozio traktor marke IMT zagrebačkih registarski oznaka, kojem je istekla prometna dozvola, a kretao se Ulicom Stara gora u mjestu Barbarić Kravarski.

– U oštrom zavoju brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio stanju i osobinama ceste (zavoj, kolnik u padu). Zbog takvog propusta, izgubio je nadzor nad traktorom te u zanošenju sletio udesno, van kolnika, na meki teren sa zapadne strane kolnika. Tom prilikom je došlo do prevrtanja traktora pri čemu je naletio na žičanu ogradu, a potom i na drveni stup javne rasvjete – kažu iz policije i dodaju kako je muškarac prevezen u KBC Zagreb.

Nastavi čitati

Reporter 396 - 27.08.2020.

Facebook

Izdvojeno