Poveži se s nama

Vijesti

U siječnju nezaposlenost porasla za 6,6 posto

Stanje ipak bolje u odnosu na isto razdoblje prošle godine

Objavljeno

Krajem siječnja u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na području Velike Gorice bilo je 1.077 nezaposlenih osoba, što je za 6,6 posto više u odnosu na prethodni mjesec. Situacija je puno bolja gledajući u odnosu na isti mjesec 2018. godine, jer je 26 posto manje nezaposlenih.

Tijekom proteklog mjeseca zaposlene su 92 osobe, a najčešća zanimanja u kojima su osobe zaposlene bila su prodavač/prodavačica, konobar/konobarica, čistač/čistačica i radnik/radnica na proizvodnoj liniji.

U sitom periodu poslodavci su Hrvatskom zavodu za zapošljavanje na području Ispostave Velika Gorica prijavili 192 slobodna radna mjesta.

Ovo je tablica najtraženijih zanimanja u siječnju:

domaćin/domaćica zrakoplova30
prodavač/prodavačica9
pomoćni radnik/pomoćna radnica primarne prerade drva8
odgojitelj/odgojiteljica predškolske djece7
vozač/vozačica lakog dostavnog vozila7
vozač/vozačica teretnog vozila7
čistač/čistačica7
radnik/radnica u visokogradnji7
automehaničar/automehaničarka6
alatničar/alatničarka5
blagajnik/blagajnica4
njegovatelj/njegovateljica starijih i nemoćnih osoba4

Vijesti

Jedan novi oboljeli, više od 200 Goričana u samoizolacij

Stožer je izdao 1.811 propusnica, a Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva dnevno zaprime oko 500 poziva za pomoć

Objavljeno

on

Velika Gorica s današnjim danom broji 13 zaraženih koronavirusom, dok je više od 200 građana u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice aktiviran je prije 18 dana, a od tada je donio niz mjera na koje je danas ponovno podsjetio načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

– Naša dobrovoljna vatrogasna društva po mjesnim odborima, osim što pomažu potrebitim sugrađanima, vrše i ophodnju. Ophodnju vršimo i u gradskim četvrtima kako bi vidjeli pridržavaju li se naši sugrađani preporučenih mjera. Ustrojili smo i odjel za izdavanje propusnica, a do danas smo ih izdali 1.811 – kazao je Kolarec.

Grad Velika Gorica osnovao je i Službu za nužnu pomoć koja starijim sugrađanima dostavlja namirnice i lijekove, a do danas je ta služba primila oko 4.000 poziva te ih, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, riješila.

– Zovite, dobit ćete što treba, ali molim vas ostanite doma – kazao je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i fond za poduzetnike, koji su zbog pandemije koronavirusa i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite morali zatvoriti poslovanje, a iz njega će biti isplaćeno dva milijuna kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno