Poveži se s nama

Crna kronika

U naletu kombija teško ozlijeđena pješakinja

Policija traži svjedoke prometne nesreće u Zagrebačkoj

Objavljeno

Pješakinja je teško ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila danas oko 11 sati, javlja policija. Naime, teretni automobil marke Renault Master zagrebačkih registarskih oznaka naletio je na pješakinju u Zagrebačkoj ulici. Liječnička pomoć pružena joj je u KBC Zagreb.

– Kako bi se utvrdile točne okolnosti prometne nesreće molimo svjedoke da se jave na broj telefona 01/6221-144 ili 192 – poručili su iz goričke policije.

Crna kronika

Opljačkani kuće, aparat za tople napitke i Veterinarska stanica Velika Gorica

Objavljeno

on

U proteklom tjednu gorička policija zabilježila je veći broj kaznenih djela, a među njima se posebno ističu provale. Najveću štetu pretrpio je vlasnik kuće u Šenoinoj ulici kojemu je nepoznati počinitelj u razdoblju od 11. do 13. rujna iz kuće ukrao zlatni nakit vrijedan oko 10 tisuća kuna. Naime, lopov je ušao u dvorište i tamo našao stolac na koji se popeo kako bi prikladnim alatom obio prozor i ušao u kuću.

U noći na 14. rujna u Zagrebačkoj ulici 63 netko je provalio u samoposlužni aparat za tople napitke, koji se nalazio u ograđenom prostoru autopraonice. Nepoznati počinitelj je došao do parkirališta gdje se nalazi i automat klub, preskočio metalnu ogradu te odvijačem obio aparat. Ukrao je manju količinu kovanica.

Nova pljačka dogodila se tijekom večeri 16. rujna u vremenu od 22.30 do 22.50 sati. Lopov je provalio u Veterinarsku stanicu Velika Gorica u Sisačkoj ulici kroz djelomično otvoren prozor i od tamo ukrao polog novca. Šteta je oko 500 kuna.

Nekoliko tisuća kuna s kredenca plijen je lopova koji je u noći na 16. rujna u mjestu Zgurić Brdo ušao u otključanu kuću u vlasništvu 87-godišnjaka. Još jedan sličan slučaj, koji je možda mogao biti spriječen da je vlasnica zaključala kuću, dogodio se i dan ranije u jutarnjima satima, između 5 i 8 sati. Tamo je lopov došao do otključane kuće i ukrao novčanik s manjom svotom novca, ali i dokumentima.

Nastavi čitati

Crna kronika

Policija o nesreći u kojoj je ozlijeđen vozač traktora: Prebrzo je ušao u oštar zavoj

Traktor se prevrnuo i naletio na žičanu ogradu, a potom i na drveni stup javne rasvjete

Objavljeno

on

Policija je završila očevid prometne nesreće u kojoj je u ponedjeljak teško ozlijeđen traktorist. Naime, 82-godišnjak je vozio traktor marke IMT zagrebačkih registarski oznaka, kojem je istekla prometna dozvola, a kretao se Ulicom Stara gora u mjestu Barbarić Kravarski.

– U oštrom zavoju brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio stanju i osobinama ceste (zavoj, kolnik u padu). Zbog takvog propusta, izgubio je nadzor nad traktorom te u zanošenju sletio udesno, van kolnika, na meki teren sa zapadne strane kolnika. Tom prilikom je došlo do prevrtanja traktora pri čemu je naletio na žičanu ogradu, a potom i na drveni stup javne rasvjete – kažu iz policije i dodaju kako je muškarac prevezen u KBC Zagreb.

Nastavi čitati

Crna kronika

Opljačkani automobil, garaža i torba s kotačićima

Objavljeno

on

U proteklom tjednu policija je najviše posla imala s krađama. Ovoga puta, na meti lopova nisu bile obiteljske kuće, kako to najčešće biva. I dalje je na meti lopova bio novac i alat, no našli su druga mjesta s kojih će ih ukrasti. Jedan posebno ‘hrabar’ kradljivac opljačkao je 74-godišnjakinju i to tako da joj je iz torbe na kotače ukrao novčanik s dokumentima i 2.000 kuna. Lopov je, naime, iskoristio nepažnju 74-godišnje žene na platou ispred Poštanske banke na Trgu Petra Krešimira IV u srijedu ujutro oko 10 sati i u samo 10 minuta ukrao novac.

Nepoznati lopov provalio je u nedjelju između 13 i 16 sati u parkirani automobil na šljunčanom parkiralištu kod jezera Čiče. Razbio je staklo na vozačevim vratima, otvorio automobil te iz pretinca za rukavice ukrao kožni novčanik s dokumentima i novcem. Žena (51) tako je ostala bez 400 kuna.

S nedjelje na ponedjeljak, u vremenu od 20.05 do 00.30 sati u Šćitarjevu, dogodila se krađa iz garaže u vlasništvu 59-godišnjaka. Iz nje je kradljivac ukrao tri motorne pile i jednu flaksericu. Šteta je oko 8.000 kuna.

– Vrijedne stvari treba puno bolje čuvati i bolje osigurati prostore u kojima građani čuvaju alat, koji se lako proda na tržištu pa je čest plijen lopova – upozorili su iz policije.

Nastavi čitati

Reporter 396 - 27.08.2020.

Facebook

Izdvojeno