Poveži se s nama

Moja županija

U Mariji Gorici otvorena sportska dvorana

Objavljeno

Nakon gotovo pet godina učenici Osnovne škole Ante Kovačić u Mariji Gorici dobili su školsku sportsku dvoranu, a jučer je upriličeno i njeno svečano otvorenje. Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Sabora Republike Hrvatske akademik Željko Reiner koji je zajedno sa županom Stjepanom Kožićem, općinskom načelnicom Maricom Jančić i pomoćnicom ministra sporta Janicom Kostelić, dvoranu i otvorio.

 

otvorenje-sportske-dvorane-u-mariji-gorici-3

„Ovo je za naše učenike veliko olakšanje jer su dosada za tjelesni koristili malo veću učionicu, a za lijepog vremena sat su odradili na školskom dvorištu ili obližnjim livadama, ispričala nam je v.d. ravnateljica Ankica Rajčić.

Presretna su djeca, roditelji, ali i svi mještani Marije Gorice. „Nakon dugo godina cijeli marijagorički kraj je živnuo, dodala je načelnica Općine Marica Jančić.

 

otvorenje-sportske-dvorane-u-mariji-gorici-5

Školu trenutno pohađa 137 učenik koji će svoje tjelesne i zdravstvene aktivnosti provoditi u novoj i modernoj dvodijelnoj dvorani, a koju će za svoje potrebe moći koristiti sportske, kulturne i društvene udruge tog kraja.

„Djeci smo stvorili kvalitetnije uvjete za tjelovježbu koju dosad nisu imali, ali siguran sam da će ovdje i brojne druge udruge naći prostora da realiziraju svoje programe, zadovoljno će župan Stjepan Kožić dodavši kako je Zagrebačka županija u ovaj projekt uložila nešto više od 6 milijuna kuna.

 

otvorenje-sportske-dvorane-u-mariji-gorici-2

Projekt sportske dvorane vrijedan je oko 14,5 milijuna kuna, a uz županiju u izgradnji su sudjelovali još i Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i sama Općina dok je nabavu visokokvalitetne opreme za dvoranu financiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

 

HOTNEWS

COVID-19: 46 pozitivnih osoba na području Zagrebačke županije

Grad Sveta Nedelja ima najveći broj zaraženih.

Objavljeno

on

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije u petak 27.ožujka evidentirano je 46 osoba kojima je dokazana bolest uzrokovana novim koronavirusom, njih oko 1.200 se nalazi u samoizolaciji, a jedna osoba je izliječena.

 Broj oboljelih prema ispostavama Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije:

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve stanovnike da poštuju upute Nacionalnog Stožera civilne zaštite jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze virusom COVID-19. Podsjećamo također da zbog velike preopterećenosti broja 112:

  1. Ukoliko zovete hitnu pomoć s FIKSNOG telefona nazovite 194 ili 6223 045
  2. Ukoliko zovete hitnu pomoć s MOBILNOG telefona nazovite 6223 045

Nastavi čitati

Moja županija

Božinović donio odluku o uvođenju izvanrednog međugradskog prometa

Putnici su obavezni poštovati mjere Stožera uz obaveznu propusnicu i osobnu iskaznicu!

Objavljeno

on

Načelnik Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Davor Božinović uveo je izvanredni međugradski prijevoz za zdravstveno osoblje i policijske službenike. Kako bi sustav zdravstva i sigurnosti za vrijeme proglašenja epidemije COVID-19 mogao i dalje funkcionirati uz sve raspoložive djelatnike, tvrtke Čazmatrans, Meštrović prijevoz, Presečki prijevoz  i posebni linijski prijevoznici svakodnevno voze ovim posebnim linijama:

Putnici su obavezni poštovati mjere Stožera uz obaveznu propusnicu i osobnu iskaznicu!

Nastavi čitati

Moja županija

Do hitne pomoći i na alternativnim brojevima telefona

Zbog preopterećenosti broja 112 pomoć dostupna i na druga dva broja

Objavljeno

on

Zbog velike preopterećenosti broja 112, građani Zagrebačke županije hitnu pomoć mogu zatražiti i na broju 01 6223 045, a za korisnike fiksne linije tu je i broj 194.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno