Poveži se s nama

Vijesti

U ljekarni besplatno savjetovanje o palijativnoj skrbi

Ljekarnici će pomoći smanjiti bol te druge neugodne simptome koji umanjuju kvalitetu života

Objavljeno

Ljekarne Zagrebačke županije organiziraju besplatno savjetovanje o palijativnoj skrbi s ciljem smanjivanja boli i drugih neugodnih simptoma koji umanjuju kvalitetu života. Prvi idući termin savjetovanja je 15. veljače u ljekarni u Ulici Matice hrvatske 5.

“Palijativna skrb je briga o bližnjima kojima treba pomoć, ali je namijenjena i onima koji se mogu brinuti sami o sebi i imaju želju postići bolju kvalitetu života. Nudimo potporu i savjetovanje s našim ljekarnicima u vezi medicinskih pomagala, dodataka prehrani, kontrole terapije, kontrole boli, fizičkih vježbi, održavanja higijene i kozmetičkih preparata za njegu kože”, kažu iz Ljekarni zagrebačke županije.

Zainteresirani na savjetovanje mogu doći svaki 2. i 3. četvrtak u mjesecu od 16 do 19 sati, ali termin je moguće i dogovoriti putem broja telefona 01/6256 526 ili Facebook stranice Ljekarne Zagrebačke županije Gorica 1.

Vijesti

Zagrebačka županija već 24. dan bez novooboljelih od COVID-19

Velika Gorica i susjedne općine i dalje nastavljaju pozitivan niz

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije izvijestili su kako na području županije nema novooboljelih od bolesti COVID-19. Dobar niz nastavlja se 24 dan zaredom, ali niti danas nema novih ozdravljenja.

Do sada je ozdravilo 116 osoba, a četiri su preminule.

 

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Bernardić u Velikoj Gorici

Čelnik SDP-a posjetio goričku tržnicu i obavio kupnju

Objavljeno

on

Predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić u posjetu je Velikoj Gorici. Jutros se družio s Goričankama i Goričanima, a usput je obavio i kupovinu na goričkoj tržnici.

– Stiglo je vrijeme za promjene i novi početak – poručio je Bernardić iz Velike Gorice.

Nastavi čitati

Crna kronika

Skinuo anlaser i alternator sa strojeva

Na meti lopova našla se i jedna ostava za alat u voćnjaku u Vukovini

Objavljeno

on

Nepoznati lopov u noći s utorka na srijedu odlučio je ‘poslužiti’ se dijelovima s parkiranih strojeva u Obrezini. Pa je tako s utovarivača skinuo elektropokretač iliti anlaser, a s ‘finišera’ električni generator iliti alternator te ukrao 30-tak litara dizelskog goriva.

Lopov je tako 60-godišnjeg vlasnika oštetio za pet tisuća kuna.

Od 17. do 21. svibnja na meti lopova našla se jedna ostava za alat u ograđenom voćnjaku u Vukovini. Lopov je razbio staklo na ostavi te ušao u unutrašnjost.

– Otuđen je jedan akumulator, aparat za gašenje požara, kablovi za paljenje vozila, 40 litara dizelskog goriva te 20-tak drvenih greda. Sveukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelom iznosi oko 2000 kuna – objasnio je inspektor Nikica Ljubanović.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno