Poveži se s nama

HOTNEWS

‘U Helen Doronu se engleski uči kao da je našoj djeci materinji jezik’

Helen Doron English škola u Velikoj Gorici djeluje od 2013. godine, a od sad je, zbog velikog interesa roditelja i djece, u novouređenom prostoru na adresi Ulica Matice Hrvatske 3.

Objavljeno

Britanska jezikoslovka i edukatorica Helen Doron je prije 30 godina revolucionirala podučavanje engleskog kao stranog jezika. Osnovana je 1985. godine, a danas je Helen Doron English međunarodna franšizna mreža u preko 30 zemalja, koja podučava djecu svih uzrasta. Helen Doron English postoji na 30 lokacija u Hrvatskoj, od čega je 17 u različitim gradovima. Ove godine obilježava deset godina postojanja u Hrvatskoj.

– Riječ je o metodi koja imitira način na koji bebe uče materinji jezik, s naglaskom na poticanje kreativnosti i inovacija kroz učenje djece od tri mjeseca do 19 godina. Na satu se priča isključivo engleskim jezikom. Velika Gorica je šesti grad po veličini u Hrvatskoj, u kojem se puno ulaže u obrazovanje, stoga je bilo logično da i u našem gradu nađe svoje mjesto – istaknula je Marija Ilečić, franšizer za Veliku Goricu.

Helen Doron English škola u Velikoj Gorici djeluje od 2013. godine, a od danas je, zbog velikog interesa roditelja i djece, u novouređenom prostoru na adresi Ulica Matice Hrvatske 3. Na otvorenju su se okupili polaznici i njihovi roditelji, prostrani novi prostor bio je premalen za sve koji su došli vidjeti gdje će se to sad održavati nastava, a djeca su posebno uživala u nastupu Joze Boze.

Galerija fotografija

HOTNEWS

Još jedan dan bez novooboljelih u Velikoj Gorici i susjednim općinama

Nema novih ozdravljenja

Objavljeno

on

Iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije danas su izvijestili kako na području Velike Gorice i susjednih općina nema novooboljelih osoba od COVID-19. Situacija je ista i u ostatku županije, gdje već 22 dana zaredom nije zabilježen niti jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Na području Zagrebačke županije do sada je ozdravilo osoba, a četiri su preminule.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Otvoren Arheološki park Andautonija

Besplatno se prošetajte i zavirite u prošlost Ščitarjeva

Objavljeno

on

Arheološki park Andautonija otvorio je danas svoja vrata posjetiteljima. Dobra je to prilika da se malo prošetate i zavirite u antičku povijest ovog kraja.

– 16. i 17. svibnja nema organiziranih događanja, no pozivamo Vas da svoje slobodno vrijeme tijekom vikenda provedete u razgledu i šetnji parkom. U subotu 16. svibnja ulaz u Arheološki park Andautonija je besplatan – poručili su iz Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Ovo arheološko nalazište možete posjetiti vikendom od 12 do 18 sati, a radnim danom mogu doći samo najavljene grupe. Park je zatvoren u dane blagdana, a više o svim događanjima možete više doznati na web stranici Arheološkog muzeja u Zagrebu.

Nastavi čitati

HOTNEWS

Uručena nova vozila za patronažnu službu

Ključeve vozila ravnatelju županijskog Doma zdravlja Većeslavu Bergmanu uručio je u Samoboru župan Stjepan Kožić.

Objavljeno

on

Patronažna služba Doma zdravlja Zagrebačke županije, u čijim ispostavama radi 61 patronažna sestra, dobila je 11 novih vozila marke  Mitsubishi ukupne vrijednosti gotovo 860 tisuća kuna. Nova vozila uručena su ispred ispostave Doma zdravlja u Samoboru koji je dobio pet vozila, dok će po jedno vozilo koristiti patronažna služba u ispostavama Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina, Vrbovec, Zaprešić i Dugo Selo.  – U posljednje 3 godine nabavljena su 33 nova vozila, a uz ovaj novi vozni park je to ukupno 44 čija je ukupna vrijednost gotovo 3 milijuna kuna, što dokazuje da kontinuirano ulažemo u zdravstvo.- naglasio je prilikom predaje ključeva vozila župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Patronažna služba sa svojim timovima kućne njege i palijativne skrbi, važan je segment zdravstvene zaštite jer brine o korisnicima od najranije dobi, od kućnih posjeta rodiljama i bebama pa do održavanja zdravlja naših najstarijih stanovnika. Inače, Zagrebačka županija u zdravstvo ulaže i na druge načine, prije svega u energetsku obnovu, a rebalansom Proračuna koji je u pripremi zdravstvo Zagrebačke županije neće biti zakinuto. – Nastavljamo i dalje prema popisu prioriteta iz prošle godine nabavku neophodne opreme, dok su neke nabave uslijed epidemije stavljene na čekanje. – kazao je ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije Većeslav Bergman. Nova će vozila pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite na području Zagrebačke županije kako bi patronažne sestre sigurnije i brže stizale do svojih korisnika.

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno