Poveži se s nama

Vijesti

U 11 ujutro imao 3,18 promila, sjeo za volan i razbio automobil na parkingu!

Neimenovani 59-godišnjak sjeo je za volan, krenuo s parkinga, razbio parkirani automobil i pričekao policiju. Koja mu je izmjerila, ni manje ni više, 3,18 promila alkohola u krvi. U 10.50 sati…

Objavljeno

Zagrijavanje za novogodišnju noć očito je počelo, barem ako je suditi po izvješću velikogoričke policije o vikenda uoči dočeka. Naši policajci kontrolirali su brzinu i alkohol, pri čemu su zatekli četiri vozača pod utjecajem alkohola i njih 13 koji su prebrzo vozili. Tu je i 19 prekršaja koji idu u rubriku “ostalo”, a posebna priča je ona kojoj je vrijeme radnje bila subota prijepodne, a mjesto radnje parkiralište Lidla.

Dakle, bilo je 10.50 sati, dobar dio grada tek se budio, razbuđivao i pripremao za vikend, a jedan 59-godišnjak već je debelo bio “u akciji”. Toliko da je pripremio solidan kaos na parkirališu trgovačkog centra. Oštetio je parkirano vozilo, bila je to teška borba između čovjeka i volana, a kad je na teren izašla policija, postalo je i jasno o čemu je riječ. Čovjek je uzeo “liziku” i napuhao, ni manje ni više, 3.18 promila, zbog čega su ga odveli na otrežnjenje u prostorije goričke policijske postaje. Inače se za takve situacije kaže “prenoćio u policiji”, ali ovo je bilo toliko daleko od noći da takva kvalifikacija nije dolazila u obzir…

U policijskoj terminologiji razina alkohola viša od 2,5 promila, što je naš junak debelo premašio, svrstava se pod “jako pijanstvo”. Kod svakoga to ide drukčije, ali službeni izračuni kažu da je za ta 2,5 promila potrebno popiti dvije litre vina ili pola litre žestokog pića. Dakle, “junak” naše priče toga jutra je rano krenuo i nije dopuštao da ga obuzme žeđ. Nažalost.

Zabilježeno je i da je u noći na nedjelju 38-godišnjak napuhao 0.97, dok su preostala dvojica vozača pod utjecajem alkohola bili i ispod toga. Dakle, neimenovani majstor s Lidlova parkinga nedodirljivi je rekorder vikenda, ali i šire… Ostaje samo za nadati se da sličnih priča neće biti u noći s ponedjeljka na utorak, da će naši sugrađani u jednoj ovakvoj noći posebno paziti na sebe, ali i na sve oko sebe. U četiri prometne nesreće ovog vikenda imamo tri s materijalnom štetu, ali i jednu s ozlijeđenom osobom.

Ljudi, čuvajte se, pazite se…

Kultura

FOTO: eTwining projekt ‘Uskrs u mojem zavičaju’ u izvedbi učenika Srednje strukovne škole

Objavljeno

on

26.02.2021. Velika Gorica. eTwining projekt Uskrs u mojem zavičaju u izvedbi učenika Srednje strukovne škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Učenici Srednje strukovne škole i njihovi nastavnici predstavili su danas u holu srednjoškolskog centra ‘eTwining projekt Uskrs u mojem zavičaju’. Prikaz uskrsnih turopoljskih običaja, uglavnom vezanih uz pripremu hrane i prezentaciju blagdanskog stola pripremila je Sanja Gršetić, nastavnica Praktične obuke konobara. Osmislila je i skeč na autohtonom turopoljskom narječju. Drugi dio skeča na engleskom jeziku osmislila je Sanja Cmrečnjak, nastavnica Hrvatskog jezika.

26.02.2021. Velika Gorica. eTwining projekt Uskrs u mojem zavičaju u izvedbi učenika Srednje strukovne škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U pripremi hrane sudjelovala je i Katica Birek, nastavnica Praktične nastave pomoćnih kuhara i slastičara. Prigodne korizmene plakate uradila je Dragica Marković, nastavnica Vjeronauka. Za digitalnu obradu aktivnosti pobrinula se Nataša Sirković, nastavnica elektrotehničke grupe predmeta.

26.02.2021. Velika Gorica. eTwining projekt Uskrs u mojem zavičaju u izvedbi učenika Srednje strukovne škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Scenski prikaz turopoljskih običaja predstavili su sljedeći učenici: Katarina Pavunčec, Stjepan Zgurić, Kristijan Popovčić (svi 3.d), Aleksandra Kos (1.h) i Sanja Čibarić (3.d). Pisanice su uradili Anamarija Šitum i Jurica Antolović, a uskrsnu košaricu uradila je Elma Mašić (svi 3.d). Posebnu pohvalu za pripremu hrane zaslužio je Bernard Kancir (3.d) za samostalnu izradu figura od kruha (uskrsni zec, medo i križ). Predstavu su snimali: Lovro Lipovšćak, Danijel Božurić (oba 3.f), Kristijan Fiket, Elma Mašić (oboje 3.d), Nikola Šurina (2.f), Antonio Puljak (1.f) i Matija Antolić (1.j). Za izradu GIF čestitke zadužen je Mihael Vražić (3.f), a za montažu video snimke Matej Božurić (3.f).

26.02.2021. Velika Gorica. eTwining projekt Uskrs u mojem zavičaju u izvedbi učenika Srednje strukovne škole. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Autorice projekta ‘eTwining projekt Uskrs u mojem zavičaju’ su učiteljice Jasminka Podlejan (Osnovna škola Pokupsko) i Ivana Gazdić-Dubovečak (Osnovna škola Eugena Kvaternika). Predviđeno trajanje projekta je od početka veljače do kraja travnja 2021. godine. Partneri projekta su nekoliko osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Vijesti

Željeznička stanica dobiva rasvjetu i asfaltirano parkiralište

Dogovoreno je tako s predsjednikom Uprave HŽ Infrastrukture

Objavljeno

on

Uskoro će započeti uređivanje željezničke stanice na kraju Kolodvorske ulice, objavio je to v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.
– Postojeća željeznička stanica u Velikoj Gorici neprimjerena je za grad naše veličine. Na radnom sastanku s predsjednikom Uprave HŽ Infrastrukture Ivanom Kršićem dogovoreno je uređenje stanice. U prvoj fazi asfaltirat će se parkiralište i postaviti javna rasvjeta – kazao je Ačkar.
Ovime su zasigurno zadovoljni građani koji kao prijevozno sredstvo do Zagreba koriste vlak jer je dosad taj dio Gorice bio mračan i djelovao nesigurno.

Nastavi čitati

Vijesti

U tri godine više puta vozio bez položenog vozačkog, završio u pritvoru i dobio kaznu

Platit će 2.000 kuna

Objavljeno

on

Policija je u utorak u Ulici Slavka Kolara zaustavila 32-godišnjaka koji je bez položenog vozačkog ispita vozio osobni automobil zagrebačkih registarstracija. Provjeravajući ga, policija je utvrdila kako je 32-godišnjak ujedno i recidivist koji unatrag tri godine ima više od tri presude za isti prekršaj. Na Općinskom prekršajnom sudu u Velikoj Gorici određeno mu je zadržavanje u trajanju od 15 dana i novčana kazna od 2.000 kuna.

Nastavi čitati

Reporter 401 - 18.02.2021.

Facebook

Izdvojeno