Poveži se s nama

Vijesti

Turopoljski lovci pripremaju se za bal

Organizatori pripremili tombolu, a održat će se i tradicionalni „Ples srca”

Objavljeno

Velikogorički lovački bal okupit će lovce iz Turopolja, Posavine, Vukomeričkih Gorica, Pokuplja i Vrhovja. Organizatori 16. izdanja najvažnije godišnje lovačke veselice su članovi Lovačkog društva „Srna“ iz Velike Gorice.

„Pripremili smo veselicu uz ples i pjesmu. Trebamo malo zaboraviti svoje brige i problemima pokazati fige. Za naše goste pripremili smo tombolu i nagrade, a održat će se i „Ples srca“. Najbolji plesači bit će nagrađeni. Bal nije rezerviran samo za lovce, dobrodošli su svi ljudi dobre volje, željni plesa i dobre zabave“, rekao nam je Josip Jančić, predsjednik Lovačkog društva “Srna” Velika Gorica.

Hotel Phoenix u Starom Čiču 3. veljače ugostit će lovce i njihove goste, a za zabavu su zaduženi dečki iz Grupe Sjaj i voditelj Borivoj Zimonja. Za 150 kuna po osobi možete uživati u večeri u tri slijeda s neograničenom količinom crnog i bijelog vina. Druženje počinje u 20 sati.

Crna kronika

U dvije prometne nesreće ozlijeđene dvije osobe

Kišno vrijeme i klizave prometnice uzeli danak

Objavljeno

on

Kišno vrijeme i klizave prometnice uzeli su danas svoj danak. U dvije prometne nesreće ozlijeđene su dvije osobe. Prva se dogodila oko 11 sati  na raskrižju Rakarske ulice i Avenije Pape Ivana Pavla II. Sudarila su se dva osobna vozila. Jedna osoba prevezena je u KBC Zagreb kako bi joj se pružila pomoć.

Nešto kasnije, oko 11,50 sati, na raskrižju Poštanske ulice i Ulice Andrije Kačića Miošića dogodila se druga prometna nezgoda u kojoj je, također, ozlijeđena jedna osoba, koja je vozilom hitne pomoći prevezena u KBC Zagreb. U sudaru su sudjelovala dva vozila.

Nastavi čitati

HOTNEWS

‘Djeca imaju pravo sudjelovati u donošenju odluka koje ih se tiču’

Predsjednik Dječjeg vijeća Velike Gorice održao zanimljiv govor u kojem je prozvao odrasle

Objavljeno

on

Predsjednik Dječjeg gradskog vijeća VG Matija Dražetić održao govor u Hrvatskom saboru na svečanoj sjednici povodom obilježavanja 30-te obljetnice Konvencije o pravima djeteta.

Matija je iznio svoje iskustvo sudjelovanja u Dječjem vijeću kao i iskustvo u donošenju EU deklaracije o dječjoj participaciji. Prozvao je odrasle, posebno one koji donose odluke da slušaju, ali i čuju što djeca govore i poručuju te da ih odrasli uključe u donošenje odluka koje se tiču djece. Matija je sjajno predstavio sebe, Dječje gradsko vijeće i svoj grad.

Nastavi čitati

Vijesti

Zasadi hrast i spasi turopoljske šume

Pridruži se sadnji drveća uz prometnicu Lukavec – Gudci

Objavljeno

on

U sklopu akcije Zasadi drvo, ne budi panja ove subote sadit će se drveće uz prometnicu Lukavec-Gudci. Na tom prostoru prije 40 godina zasađeni su borovi, ali ova neautohtona vrsta nije se uspjela udomaćiti. Trulež koja ih je napala, ogolila je ovo područje. U subotu od 9 do 13 sati ovaj prostor pošumit će se  hrastom lužnjakom, koji doduše sporije raste, ali je otporna autohtona sorta.

Prijavite svoje sudjelovanje na mail danikolektivnesadnje.zagreb@gmail.com. Od opreme je potrebno ponijeti samo rukavice i čizme te dobru volju. Točna lokacija područja za pošumljavanje nalazi se ovdje.

 

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno