Poveži se s nama

Vijesti

Trostruko više oboljelih od gripe, među “žrtvama” je i jedna beba…

Među stotinjak novih oboljelih ovog tjedna je i petero djece do četiri godine, ali i jedna beba. Sezona gripe očito je u punom naletu…

Objavljeno

Osvrnemo li se oko sebe ovih dana, teško je pronaći nekoga tko se uspio izvući od neke vrste prehlade, hunjavice, kašlja, temperature… Takvo je doba godine, ne pomaže previše ni varljivo vrijeme, a u svemu tome najgore su prošli oni koje je “dohvatila” gripa. Tjedan ranije zabilježeno je nešto više od 30 slučajeva gripe na velikogoričkom području, a u proteklih tjedana dana ta brojka prelazi stotinu. Lako je izračunati, riječ je o gotovo trostrukom porastu, što jasno govori da je sezona gripe u punom naletu.

Prema izvještajima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, najlošija je situacija u Dugom Selu, gdje se u posljednjih tjedana dana razboljelo čak 144 ljudi, a Velika Gorica u toj je kategoriji na drugome mjestu. Kao i inače, najviše su na udaru odrasli, skupina od 30 do 64 godine, koji se lakše i nose s ovom boleštinom, puno je nezgodnije kad se razbole djeca. Konkretno, u proteklih tjedan dana gripu je dobilo petero djece do četiri godine, ali i jedna beba.

Što se županije tiče, najbolje su prošli Ivanić Grad i Jastrebarsko, a odmah iza Gorice je Samobor, u kojem se razboljelo novih 95 pacijenata.

Vijesti

Izabran Savjet mladih Općine Orle

Oni su budućnost svoga kraja

Objavljeno

on

Mladi u Općini Orle dobili su svoje nove predstavnike. U Savjet mladih izabrano je pet članova i isto toliko njihovih zamjenika. Iduće tri godine u Savjetu će sjediti Marija Rumenčić, Maja Musa, Lejla Pokas, Ivan Davutović i Antonijo Vrban te njihovi zamjenici Ivan Ozimin, Ivan Mihordin, Ivana Ozimin, Marija Šestok i Danijel Starešinčić.

Savjet mladih je savjetodavno tijelo Općinskog vijeća Općine Orle. Uloga mu je aktivno uključiti mlade u javni život Općine Orle, te promicati i zagovarati prava, potrebe i interese mladih na lokalnoj razini.

Nastavi čitati

Obrazovanje

FOTO VIJEST Svatko nacrta svoju kravatu, stavi je oko vrata i – fotkanje!

Povodom Dana kravate, koji se već 16. godinu zaredom obilježava 18. listopada, učenici nižih razreda Osnovne škole Eugena Kumičića posložili su se ispred škole za fotografiranje za milenijsku fotografiju. I tako već treću godinu u nizu…

Objavljeno

on

Svake godine obilježavamo Dan kravata, ideja je da djeca nacrtaju svatko svoju kravatu i s njima se fotografiraju za našu malu milenijsku fotografiju, kaže nam Snježana Ruklić, ravnateljica Osnovne škole Eugena Kumičića.

I tako već treću godinu zaredom. Dan kravate obilježava se 18. listopada, tradicija je to koja je krenula 2003. godine, nakon što je izveden čudesan projekt “Kravata oko Arene” u Puli, a u nju su se posljednjih godina uključili i u ovoj goričkoj školi. Učiteljice iz “boravka” organiziraju i poslože djecu u oblik kravate, čovjek s fotoaparatom popne se na školski krov i djeca dobiju lijepu uspomenu…

– Vidimo se, naravno, i sljedeće godine na Dan kravate. A i z Dan škole uvijek nešto smislimo, to je u svibnju – kazala je ravnateljica.

Nastavi čitati

Vijesti

FOTO VIJEST Uređena cesta kroz Ruče

Puni profil asfalta stavljen je u dužini 2,5 kilometra te su uređeni rubnjaci

Objavljeno

on

Završeni su radovi na županijskoj cesti ŽC 3041 u naselju Ruča. Puni profil asfalta stavljen je u dužini 2,5 kilometra te su uređeni rubnjaci. Trenutno se provodi čišćenje oborinskih kanala te raslinja uz cestu.

Galerija fotografija

 

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno