Poveži se s nama

Vijesti

Trostruko više oboljelih od gripe, među “žrtvama” je i jedna beba…

Među stotinjak novih oboljelih ovog tjedna je i petero djece do četiri godine, ali i jedna beba. Sezona gripe očito je u punom naletu…

Objavljeno

Osvrnemo li se oko sebe ovih dana, teško je pronaći nekoga tko se uspio izvući od neke vrste prehlade, hunjavice, kašlja, temperature… Takvo je doba godine, ne pomaže previše ni varljivo vrijeme, a u svemu tome najgore su prošli oni koje je “dohvatila” gripa. Tjedan ranije zabilježeno je nešto više od 30 slučajeva gripe na velikogoričkom području, a u proteklih tjedana dana ta brojka prelazi stotinu. Lako je izračunati, riječ je o gotovo trostrukom porastu, što jasno govori da je sezona gripe u punom naletu.

Prema izvještajima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, najlošija je situacija u Dugom Selu, gdje se u posljednjih tjedana dana razboljelo čak 144 ljudi, a Velika Gorica u toj je kategoriji na drugome mjestu. Kao i inače, najviše su na udaru odrasli, skupina od 30 do 64 godine, koji se lakše i nose s ovom boleštinom, puno je nezgodnije kad se razbole djeca. Konkretno, u proteklih tjedan dana gripu je dobilo petero djece do četiri godine, ali i jedna beba.

Što se županije tiče, najbolje su prošli Ivanić Grad i Jastrebarsko, a odmah iza Gorice je Samobor, u kojem se razboljelo novih 95 pacijenata.

Vijesti

Jedan novi oboljeli, više od 200 Goričana u samoizolacij

Stožer je izdao 1.811 propusnica, a Crveni križ i dobrovoljna vatrogasna društva dnevno zaprime oko 500 poziva za pomoć

Objavljeno

on

Velika Gorica s današnjim danom broji 13 zaraženih koronavirusom, dok je više od 200 građana u samoizolaciji.

Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice aktiviran je prije 18 dana, a od tada je donio niz mjera na koje je danas ponovno podsjetio načelnik Stožera, zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

– Naša dobrovoljna vatrogasna društva po mjesnim odborima, osim što pomažu potrebitim sugrađanima, vrše i ophodnju. Ophodnju vršimo i u gradskim četvrtima kako bi vidjeli pridržavaju li se naši sugrađani preporučenih mjera. Ustrojili smo i odjel za izdavanje propusnica, a do danas smo ih izdali 1.811 – kazao je Kolarec.

Grad Velika Gorica osnovao je i Službu za nužnu pomoć koja starijim sugrađanima dostavlja namirnice i lijekove, a do danas je ta služba primila oko 4.000 poziva te ih, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa i dobrovoljnim vatrogasnim društvima, riješila.

– Zovite, dobit ćete što treba, ali molim vas ostanite doma – kazao je gradonačelnik Barišić.

Gradonačelnik Dražen Barišić najavio je i fond za poduzetnike, koji su zbog pandemije koronavirusa i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite morali zatvoriti poslovanje, a iz njega će biti isplaćeno dva milijuna kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Pronađena Fabia ukradena u Novom Zagrebu

Objavljeno

on

Automobil marke Škoda Fabia zagrebačkih registracija policija je jučer, 28. ožujka, u 15.45 sati pronašla u Lazini Čičkoj u Črnkovcu. Vlasnik automobila je 60-godišnjak, a netko mu ga je ukrao nekoliko dana ranije na području Novog Zagreba.

Nastavi čitati

Crna kronika

Tijelo nepoznatog muškrarca pronađeno u rijeci Savi

Objavljeno

on

Policija javlja kako je jučer, 28. ožujka, u 14.30 sati u Strmecu Bukevskom pronađen leš nepoznate muške osobe. Tijelo je bilo u rijeci Savi, a na njemu nisu pronađene ozljede koje bi upućivale na kazneno djelo. Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Nastavi čitati

Reporter 391 - 12.03.2020.

Facebook

Izdvojeno