Poveži se s nama

Crna kronika

Trima Zagrepčankama sud zabranio ulazak u Veliku Goricu

Objavljeno

Prva od tri žene kojima je proteklog tjedna sud izrekao kaznu udaljavanja s područja Velike Gorice prosjačila je po užem centru grada. Policija ju je privela 13. lipnja u poslijepodnevnim satima. Naime, Zagrepčanka (39) je ulazila u dvorišta obiteljskih kuća, zvonila i kucala na vrata, a od ljudi koji su otvorili tražila je novac i prikazivala svoju izrazito tešku materijalnu situaciju.

 

“Privedena je i na Prekršajnom sudu je proglašena krivom te joj je izrečena zaštitna mjera udaljavanja s područja Grada Velike Gorice u trajanju od četiri mjeseca. Ista kazna izrečena je i u drugom slučaju u kojem je policija privela 27-godišnjakinju i 23-godišnjakinju”, rekao je policijski službenik goričke policije Nikica Ljubanović.

 

U drugom slučaju dvije žene s područja Grada Zagreba prosile su ispred poslovnice Fine nedaleko Tržnog centra. Građanima su prikazivale svoje loše imovno stanje te tražile milostinju.

 

Crna kronika

Miris parfema i profita privukao kradljivca u Veliku Goricu

Na meti lopova našao se i kiosk u Drneku

Objavljeno

on

Parfumerija DM-a na Trgu kralja Tomislava dvaput u dva dana našla se na meti lopova. Nepoznati kradljivac tijekom ponedjeljka i utorka iz trgovine je ukrao parfeme vrijedne 7 tisuća kuna. Vješto je iskoristio nepažnju djelatnica kako bi se domogao vrijednog plijena.

U noći sa srijede na četvrtak provaljeno je u kiosk u mjestu Drnek.

– Nepoznati počinitelj prvo je onesposobio rasvjetno tijelo koje se nalazi iznad prodajnoga pulta, nakon čega je razbio staklo na pultu i ušao u unutrašnjost. Tom prilikom lopov je ukrao veću količinu cigareta, prehrambenih proizvoda kao i sredstava za čišćenje te se s njima udaljio u nepoznato – rekao nam je inspektor Nikica Ljubanović.

Šteta je procijenjena na 20-tak tisuća kuna. Policija intenzivno traga za počiniteljem.

Nastavi čitati

Crna kronika

Napisano sedam kazni zbog nekorištenja pojasa

Policija jučer pojačano nadzirala pojas, mobitel i dječje sjedalice

Objavljeno

on

Na području Policijske postaje Velika Gorica jučer je provedena preventivno–represivna akcija ‘Pojas, mobitel i dječje sjedalice’. Policija je kaznila šest vozača i jednog putnika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Nastavi čitati

Crna kronika

Susjed spriječio provalnika u namjeri da uđe u kuću

Kada je shvatio da je uočen, dao je petama vjetra i pobjegao u nepoznato

Objavljeno

on

Kako su dobrosusjedski odnosi važni najbolje govori prošlotjedni događaj koji se dogodio u breškom naselju Opatija. Nepoznati muškarac odlučio je 4. studenog iskoristiti odsutnost ukućana, kako bi provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 54-godišnjakinje. Lopov je kroz dvorište došao do stražnje strane kuće, prišao balkonskim vratima i pokušao ih obiti. U tom trenutku opazio ga je susjed, što je spriječilo provalnika da uđe u kuću. Kada je shvatio da je uočen, lopov je dao petama vjetra i pobjegao u nepoznato.

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno