Poveži se s nama

Crna kronika

Trima Zagrepčankama sud zabranio ulazak u Veliku Goricu

Objavljeno

Prva od tri žene kojima je proteklog tjedna sud izrekao kaznu udaljavanja s područja Velike Gorice prosjačila je po užem centru grada. Policija ju je privela 13. lipnja u poslijepodnevnim satima. Naime, Zagrepčanka (39) je ulazila u dvorišta obiteljskih kuća, zvonila i kucala na vrata, a od ljudi koji su otvorili tražila je novac i prikazivala svoju izrazito tešku materijalnu situaciju.

 

“Privedena je i na Prekršajnom sudu je proglašena krivom te joj je izrečena zaštitna mjera udaljavanja s područja Grada Velike Gorice u trajanju od četiri mjeseca. Ista kazna izrečena je i u drugom slučaju u kojem je policija privela 27-godišnjakinju i 23-godišnjakinju”, rekao je policijski službenik goričke policije Nikica Ljubanović.

 

U drugom slučaju dvije žene s područja Grada Zagreba prosile su ispred poslovnice Fine nedaleko Tržnog centra. Građanima su prikazivale svoje loše imovno stanje te tražile milostinju.

 

Crna kronika

Provalili u dva Golfa i ukrali razne dijelove

Automobili su u vlasništvu leasing kuće

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji provalili su u razdoblju od 29. svibnja do 1. lipnja u Šćitarjevu u dva osobna automobila marke VW Golf VII. Vozila su odjavljena te su bez registarskih oznaka, a vlasnik je leasing tvrtka. Iz automobila su provalnici ukrali razne dijelove. Šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Nastavi čitati

Crna kronika

(Pre)brzi gorički vikend: Čak 47 vozača zaradilo kaznu zbog brzine!

U policijskoj vikend akciji kontrole prometa utvrđen je velik broj slučajeva prekoračenja brzine, tri alkoholizirana vozača, ali i 27 drugih prometnih prekršaja

Objavljeno

on

I ovog je vikenda velikogorička policija provodila akciju pojačanog nadzora prometa, odnosno kontrole brzine i vožnje pod utjecajem alkohola. Nakon što je vikend završio, jasno je jedno – daleko više je prebrzih nego onih koji voze “pod gasom”. Točnije, 47 vozača zaslužilo je kazne zbog vožnje nepropisnom brzinom, a trojica su vozila pod utjecajem alkohola.

Iz policije nisu objavili tko je bio najbrži vozač među onima koji su bili prebrzi, ali zato se zna da je najveća koncentracija alkohola u organizmu zabilježena u petak, malo prije 21 sati, kad je 41-godišnjak iz Velike Gorice zaustavljen i alkotestiran, a “dreger” je pokazao 0,70 promila alkohola u krvi. Zaustavljen je na Zagrebačkoj ulici, a vozačka dozvola oduzeta mu je na licu mjesta.

Nastavi čitati

Crna kronika

Napravio veliku štetu kako bi ušao u kuću, a ukrao jedan televizor

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelj provalio je u noći na srijedu u kuću u Strmcu Bukevskom čiji je vlasnik 70-godišnjak, javlja gorička policija. Lopov je na provalio u kuću, ali i u podrum te potkrovni dio kuće. Na više mjesta je polomio brave na vratima, sve je ispremetao i na kraju ukrao jedan televizor.

 

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno