Poveži se s nama

Crna kronika

Trgovine omiljene mete lopova nakon popuštanja mjera

Parfemi i električne četkice za zube omiljen plijen ‘dugoprstića’

Objavljeno

Na meti lopova nedavno se našao Müller na Šetalištu Franje Lučića. Kradljivica je iskoristila nepažnju djelatnica i ukrala više paketa električnih četkica te nekoliko komada drugih kozmetičkih proizvoda, vrijednih oko 2500 kuna. Riječ je o ženi otprije poznatoj goričkoj policiji, a uskoro će biti dovršeno kriminalističko istraživanje nad njom vezano uz ovu krađu.

– Upravo se provodi kriminalističko istraživanje nad istom te će protiv nje biti podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici – rekao je Nikica Ljubanović iz PP Velika Gorica.

Istog dana u Kauflandu je uhvaćen 42-godišnjak iz Krapinsko-zagorske županije u krađi različitih artikala u vrijednosti od 1200 kuna. Otuđeni artikli vraćeni su, a nad 42-godišnjakom provedeno je kriminalističko istraživanje i podnesena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Samo dva dana kasnije muškarac je iz DM-a na Trgu Stjepana Radića ukrao 14 parfema. Zapakirane parfeme stavio je u torbu i išetao iz trgovine. Šteta je procijenjena na 4358 kuna.

– Radi se o nepoznatom počinitelju. On je u trenutku počinjenja kaznenog djela nosio je crnu zaštitnu masku, što otežava utvrđivanje identiteta počinitelja. Riječ je o muškarcu starosti između 23 i 25 godina, visine od 185 centimetara i srednje tjelesne građe.

Crna kronika

Iz nezaključanih garaže i šupe ukraden alat vrijedan 30 tisuća kuna

Obje krađe bile su u Velikoj Kosnici

Objavljeno

on

Veliku štetu pretrpjeli su dvoje mještana Velike Kosnice koji su nesmotreno ostavili otključanima svoju garažu i šupu. To su iskoristili lopovi i odnijeli vrijedan alat, pa policija upozorava građane da zaključavaju šupe i garaže.

Tijekom noći na 21. listopada, nepoznati je počinitelj iz nezaključane drvene šupe ukrao više komada bušilica, motornih pila, štemerica, hoblerica, ali i bicikla. Vlasnica (40) šupe pretrpjela je tako štetu od 15 tisuća kuna.

U istoj situaciji našao se još jedan mještanin Velike Kosnice. U razdoblju od 19. do 22. listopada nepoznati lopov je iz nezaključane garaže na kojoj su metalna vrata ukrao dvije motorne pile, brusilicu, bušilicu, ubodnu pilu, električne škare za željezo, vaser vagu, pneumatsku bušilicu, motorno svrdlo za bušenje rupa i motorni trimer. Alat je vrijedan oko 15 tisuća kuna.

– Građani se moraju potruditi zaštititi. Ovo je velika šteta, a možda se mogla spriječiti – kažu iz goričke policije i mole građane da paze na svoju imovinu.

Nastavi čitati

Crna kronika

Iz kuće u Dubrancu lopov odnio zlatni nakit

Šteta je oko 7 tisuća kuna

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelj provalio je 20. listopada između 7 i 16.30 sati u kuću u Dubrancu u vlasništvu 47-godišnjaka. Provalnik je obio PVC prozor, ušao u kuću i kretao se po svim prostorijama te djelomično ispremetao stvari. Na kraju je ukrao više komada zlatnog nakita i pobjegao. Šteta je oko 7 tisuća kuna.

Nastavi čitati

Crna kronika

Član obitelji spriječio provalu u kuću u Velikoj Gorici

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelj pokušao je tijekom vikenda provaliti u kuću u vlasništvu 45-godišnjaka u Ulici kneza Ljudevita Posavskog. Provalnik je zavlačenjem alata između krila vrata i zavratka pokušao otvoriti ulazna vrata kuće, a potom i vrata terase. Tako je prouzročio buku koju je čuo član obitelji vlasnika kuće te dao do znanja provalniku kako je netko u kući. Počinitelj je tada pobjegao.

 

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno