Poveži se s nama

Vijesti

Traže se volonteri za pomoć djeci: ‘Učenje ne mora biti mučenje!’

U sklopu projekta ‘Učimo zajedno’ osnovna škola Nikole Hribara traži volontere

Objavljeno

Volonterski centar Velika Gorica pozvao je sve zainteresirane da se pridruže projektu “Mama i tata od formata” Centra Krugovi. ovoj akciji pridružila se i Osnovna škola Nikole Hribara koja traži volontere s goričkog područja. U sklopu kojeg je i aktivnost “Učimo zajedno” volonteri će jednom tjedno, dva školska sata, pomagati djeci samohranih roditelja u učenju, a prije samog  početka svaki volonter prolazi kratku edukaciju, upoznavanje s organizacijom, profilom korisnika, potrebama, načinima pružanja podrške. Edukaciju za nove volontere održavat će se u Novom Zagrebu, Kombolova 13. Jednom mjesečno organizirat će se susret podrške za volontere Centra Krugovi. Volonterski sati bit će upisani u evidenciju i u volontersku knjižicu.

– Pridružite nam se! Pomozimo najmlađima da lakše svladaju obilno školsko gradivo, pokažimo im da učenje ne mora biti mučenje, da je u dobrom društvu sve lakše… – poručili su iz Centra

Zainteresirani se mogu javiti na vcvg@zamisli.hr, na facebook stranici VCVG-a, na facebook profil Centra Krugovi te na mail info@krugovi.hr.

Vijesti

VIDEO VIJEST Pogledajte štrajkašku pjesmu nastavnika

Djelatnici Osnovne škole Eugena Kumičića poslali jasnu glazbenu poruku odgovornima

Objavljeno

on

Štrajk hrvatskih nastavnika ušao je u drugi tjedan. Prosvjetari su se pokazali kao tvrd orah i nema naznaka da će skoro popustiti u svojim zahtjevima. Nastavnici iz Osnovne škole Eugena Kumičića poslali jasnu glazbenu poruku odgovornima. Poslušajte preradu Gibonnijeve pjesme ‘Ovo mi je škola’ u izvedbi goričkih učitelja i profesora.

Nastavi čitati

Vijesti

‘Zasadi drvo, ne budi panj’ poručili su iz Posavine

Mještani Općine Orle u subotu sade stabla kod škola u Bukevju i Veleševcu

Objavljeno

on

Iz Općine Orle pozvali su mještane da se pridruže akciji ‘Zasadi drvo, ne budi panj’ u sklopu koje će u subotu kod škola u Bukevju i Veleševcu posaditi nova stabla. Akcija se provodi u sklopu šire građanske inicijative ‘Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj’.

– Cilj akcije je da nas se što više okupi i da na javnim površinama zasadimo što više stabala. Sadnice smo osigurali, a vaše je samo da ponesete potreban alat za sadnju te naravno, dobru volju – poručili su organizatori.

Akcija kreće u 8 sati kod škole u Bukevju, a u popodnevnim satima seli se kod škole u Veleševcu.

Nastavi čitati

Kultura

Sladoledi Miljenka Muršića u Čakovcu

Objavljeno

on

18.10.2019. Čakovec. Predstavljanje romana ”The Sladoleds” Miljenka Muršića. Foto: Autor

Roman za mladež “The Sladoleds” velikogoričkog autora Miljenka Muršića predstavljen je u Knjižnici “Nikola Zrinski” u Čakovcu, u petak, 18. listopada 2019. godine. Zagrebački nakladnik “Alfa” nedavno je objavio ovaj roman u svojoj poznatoj ediciji “Knjiga za mladež”. Na promociji u Čakovcu predstavili su ga urednik Božidar Prosenjak i sam autor.

18.10.2019. Čakovec. Predstavljanje romana ”The Sladoleds” Miljenka Muršića. Foto: Autor

Roman govori o četvero tinejdžera, dva prijatelja i dvije prijateljice, koji se stalno druže i zajedno idu na sladoled. Među njima razvijaju se simpatije. Da bi “osvojio” svoju odabranicu i da bi mu se ona divila, Miran, jedan od likova, sklada pjesmu i osniva rock sastav. Problemi, peripetije i nesporazumi koji se pojavljuju razrješavaju se kroz odlazak na sladoled i kroz rock svirku.

Miljenko Muršić okušao se praktično u svim vrstama književnog stvaralaštva – poeziji, prozi, esejima, dramama i igrokazima, slikovnicama. Ovo mu je prvi roman za mladež. Naslovnu stranicu i prekrasne ilustracije napravio je strip autor Matija Pisačić.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 386 - 16.09.2019.

Facebook

Izdvojeno