Poveži se s nama

Crna kronika

Tjedan obilježen provalama

Na meti kuće, stanovi i vikendice

Objavljeno

Protekli tjedan na goričkom području obilježile su provale u kuće, stanove i vikendice. U periodu od ponedjeljka do srijede nepoznati lopov provalio je u obiteljsku kuću u Josipovićevoj ulici. Provalnik je u kuću ušao obijanjem balkonskih vrata, a nakon toga je obišao objekt i ispremetao stvari. Iz nepoznatog razloga ništa nije otuđio te se udaljio u nepoznatom smjeru.

U ponedjeljak je provalnik iz stana u Dobrilinoj ulici ukrao 20-tak tisuća kuna vrijedan nakit i gotovinu s kojom se uputio u nepoznatom smjeru. Lopovu je iskoristi odsustvo vlasnika od samo sat vremena, kako bi provalio i dočepao se bogatog plijena.

Na meti provalnika našla se i vikendica u Peršinovcu. Provala se dogodila između 19. kolovoza i 1. rujna kada je provalnik prerezao lokot na metalnoj rešetki koja je štitila vrata pa obio ulazna vrata od vikendice. Lopov je ušao u kuću, ali iz nepoznatog razloga ništa iz nje nije odnio.

Crna kronika

Miris parfema i profita privukao kradljivca u Veliku Goricu

Na meti lopova našao se i kiosk u Drneku

Objavljeno

on

Parfumerija DM-a na Trgu kralja Tomislava dvaput u dva dana našla se na meti lopova. Nepoznati kradljivac tijekom ponedjeljka i utorka iz trgovine je ukrao parfeme vrijedne 7 tisuća kuna. Vješto je iskoristio nepažnju djelatnica kako bi se domogao vrijednog plijena.

U noći sa srijede na četvrtak provaljeno je u kiosk u mjestu Drnek.

– Nepoznati počinitelj prvo je onesposobio rasvjetno tijelo koje se nalazi iznad prodajnoga pulta, nakon čega je razbio staklo na pultu i ušao u unutrašnjost. Tom prilikom lopov je ukrao veću količinu cigareta, prehrambenih proizvoda kao i sredstava za čišćenje te se s njima udaljio u nepoznato – rekao nam je inspektor Nikica Ljubanović.

Šteta je procijenjena na 20-tak tisuća kuna. Policija intenzivno traga za počiniteljem.

Nastavi čitati

Crna kronika

Napisano sedam kazni zbog nekorištenja pojasa

Policija jučer pojačano nadzirala pojas, mobitel i dječje sjedalice

Objavljeno

on

Na području Policijske postaje Velika Gorica jučer je provedena preventivno–represivna akcija ‘Pojas, mobitel i dječje sjedalice’. Policija je kaznila šest vozača i jednog putnika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Nastavi čitati

Crna kronika

Susjed spriječio provalnika u namjeri da uđe u kuću

Kada je shvatio da je uočen, dao je petama vjetra i pobjegao u nepoznato

Objavljeno

on

Kako su dobrosusjedski odnosi važni najbolje govori prošlotjedni događaj koji se dogodio u breškom naselju Opatija. Nepoznati muškarac odlučio je 4. studenog iskoristiti odsutnost ukućana, kako bi provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 54-godišnjakinje. Lopov je kroz dvorište došao do stražnje strane kuće, prišao balkonskim vratima i pokušao ih obiti. U tom trenutku opazio ga je susjed, što je spriječilo provalnika da uđe u kuću. Kada je shvatio da je uočen, lopov je dao petama vjetra i pobjegao u nepoznato.

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno