Poveži se s nama

Vijesti

Tijekom vikenda policija će alkotestirati sve zaustavljene vozače

Pojačan nadzor prometa povodom Martinja

Objavljeno

Iz Policijske uprave zagrebačke najavili su akciju pojačanog nadzora prometa tijekom nadolazećeg vikenda.

„Tijekom vikenda, od 9. do 12. studenog od 22 do 6 sati, na području Policijske uprave zagrebačke poduzet će se pojačane mjere u prometu povodom Martinja. Akcije se provode u svrhu povećanja razine sigurnosti u prometu i sprječavanja činjenja najtežih prometnih prekršaja kada se očekuje povećana prisutnost vozača s nedopuštenom koncentracijom alkohola u prometu na cestama“, poručili su iz PUZ-a.

Vijesti

Voda u Gornjem Hruševcu ispravna za piće

Ukinuta mjera obaveznog prokuhavanja vode za ljudsku potrošnju

Objavljeno

on

Mještani Gornjeg Hruševca više neće morati po pitku vodu na hidrant u Godinićima. Prema analizi uzoraka iz mjesnog vodovoda, voda je ispravna za korištenje te se ukida mjera obaveznog prokuhavanja vode za ljudsku potrošnju koja je bila na snazi.

– Dana 15.03.2019. ponovljeno je (nakon provedenih popravnih radnji) uzorkovanje vode za ljudsku potrošnju u naselju Gornji Hruševec (Gornji Hruševec 14). Prema ispitanim parametrima uzorak je SUKLADAN zahtjevima članka 5. Zakona o vodi za ljudsku potrošnju (NN 56/13, 64/17, 115/18) i priloga I Pravilnika o parametrima sukladnosti, metodama analize, monitoringu i planovima sigurnosti – poručili su iz Zagrebačke županije.

Nastavi čitati

Vijesti

Dječji zborovi odmjerit će snage u Pučkom otvorenom učilištu

Nastupit će zborovi iz Labina, Samobora, Vrbovca, Kuča, Sesveta, Dugog Sela i Velike Gorice

Objavljeno

on

Pučko otvoreno učilište u subotu će ugostiti Natjecanje dječjih zborova, na kojem će nastupiti djeca iz Labina, Samobora, Vrbovca, Kuča, Velike Gorice, Sesveta i Dugog Sela. Natjecanje je otvoreno za sve zborove, bez obzira koju vrstu ili stil glazbe pjevaju, klasičnu, duhovnu, folklornu ili popularnu glazbu.

– Ista je ideja kao i prošle godine. Želja nam je da se djeca iz županije dobiju priliku da se između drugih festivala natječu i druže te potiču jedni druge. Prošle godine razvilo se i jedno divno prijateljstvo između zborova iz Pokupskog i Sesveta. Ove godine dolaze nam gosti iz Labina – rekao nam je Siniša Belošević, voditelj ansambla Zlatne godine.

Natjecanje organiziraju Hrvatska udruga zborovođa, Pučko otvoreno učilište i Ansambl Zlatne godine. Natjecanje počinje u 12 sati, a u 18,30 sati predviđena dodjela nagrada i završno natjecanje pobjednika u kategorijama za Veliku nagradu.

Nastavi čitati

Crna kronika

Završeno kriminalističko istraživanje nad piromanom iz Kuča

Nakon što je priveden, 34-godišnjaku je izmjereno 1,5 promila alkohola u krvi

Objavljeno

on

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo “Dovođenje u opasnost života i imovine opoćeopasnom radnjom ili sredstvom“.

– Sumnja se da je 34-godišnjak u nedjelju, 17. ožujka oko 23,20 sati u ugostiteljski objekt u Kučama u Ulici sv. Fabijana, dok je u ugostiteljskom objektu bilo petnaestak gostiju, u prostor zatvorene terase bara bacio plastičnu bocu u kojoj se nalazila zapaljiva tekućina – benzin, a na vrhu koje se nalazila tkanina koju je prethodno zapalio. Zbog toga što je učinio, zapalili su se tepih, dvije stolice i ulazna vrata. Benzin se raspršio i na jednog gosta, 23-godišnjaka, koji je stajao u blizini tepiha zbog čega mu je plamen zahvatio odjeću. U događaju 23-godišnjak je lakše ozlijeđen, a materijalna šteta iznosi oko 5000 kuna – poručili su iz PUZ-a.

Nakon što je priveden, 34-godišnjaku je izmjereno 1,5 promila alkohola u krvi. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici.

Nastavi čitati

Reporter 378 - 20.12.2018.

Facebook

Izdvojeno