Poveži se s nama

CityLIGHTS

Svečano uručene svjedodžbe učenicima završnih razreda Srednje strukovne škole

Objavljeno

Svečanom podjelom maturalnih svjedodžbi učenicima završnih razreda Srednje strukovne škole, danas u holu Srednjoškolskog centra, potvrđeno je na simboličan način da su 153 učenika iz 8 završnih razreda osposobljena za zanimanje u svojim stručnim smjerovima (elektrotehničar, elektroinstalater, elektromehaničar, automehaničar, autolimar, instalater kućnih instalacija, tokar, frizer, pediker, konobar, kuhar, pomoćni kuhar i slastičar). Sva strukovna zanimanja se stječu u trogodišnjem školovanju, jedino izobrazba za zanimanje elektrotehničar traje 4 godine.

Srednja strukovna škola, svjedodžbe (5)

Nakon intoniranja državne himne svečanost je otvorila pedagoginja Sanja Šipušić Komar, a onda su se učenicima kratko obratili predsjednik Udruženja obrtnika Velike Gorice Vlado Mikulčić i ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica (najveće srednje škole u Zagrebačkoj županiji) Stjepan Kos. Bile su to riječi respekta zbog onoga što su učenici postigli u trogodišnjem (i četverogodišnjem) školovanju, jednako tako bile su to riječi ohrabrenja mladim strukovnjacima na njihovom putu u daljnjem životu odnosno u izgradnji vlastitih karijera.

 

Maturantima su, nakon upisa u godišnjak ‘Generacija maturanata školske 2015./2016. godine’, završne svjedodžbe uručivale razrednice i razrednici: Jasenka Novoselić, prof. (3.a), Kristina Pađen, prof. (zamjena za razrednicu Jadranku Bakulu, prof.) (3.b), dipl.ing. Mladen Križanić (3.c), Sanja Cmrečnjak, prof. (3.d), Maja Cvetnić, prof. (3.e), Nikica Repač, prof. (3.h), Ljiljana Vidaković, prof. (3.i) i Ivanka Tičarić, prof (4.f). Najistaknutiji učenici nagrađeni su vrijednim knjigama.

 

galerija fotografija

CityLIGHTS

VIDEO Dva dana ‘norenja’ u Fašničkoj Republici

U Donjoj Lomnici izmislili lijek za koronavirus, Gali i Rimljani odlučili riješiti stare razmirice sred Turopolja, Istrijani ‘pasali’ Učku kako bi upozorili na stanje u Uljaniku….

Objavljeno

on

Turopoljski fašnik i ove godine privukao je veliki broj sudionika, ali isto tako i posjetitelja. Lijepo vrijeme zasigurno je pridonijelo tome. Goričanima i njihovim gostima jučer se u velikoj povorci središtem grada predstavilo 20-tak skupina i preko 600 sudionika. Danas su na red došli naši mladi sugrađani koji su svojim maskama i koreografijama oduševili publiku. Kako je sve to izgledalo u protekla dva dana pogledajte u našem video prilogu.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

VIDEO VIJEST Fašničko ludilo ovog vikenda prodrmat će Turopolje

Fašnička povorka u subotu će u 14 sati krenuti iz Školske ulice, zatim proći Zagrebačkom ulicom do velikog šatora u Parku dr. Franje Tuđmana

Objavljeno

on

U fašničkoj povorci gradom će ove subote prodefilirati 20 grupa i više od 600 sudionika. Direktorica Turističke zajednice Milada Mesarić pozvala je Goričane da se pridruže fašničkom ludilu.

Nastavi čitati

CityLIGHTS

Neno Belan i Fiumensi nastupaju na Turopoljskom fašniku

U Praku Franje Tuđmana su 22. veljače

Objavljeno

on

Približava se dan kada će gradom proći maškarana povorka, a Turistička zajednica objavila je i tko će maskirane Goričane i njihove goste na 111. Turopoljskom fašniku zabavljati ove godine. Ispod fašničkog šatora u Park Franje Tuđmana dolazi jedan od najveselijih i najpoznatijih zabavljača – Neno Belan i njegovi Fiumensi. Koncert počinje u 21 sat.

Ovaj poznati splitski kantautor, pjevač i skladatelj pop rock glazbe prepoznatljiv je po svojim svevremenskim tekstovima pjesama kao što su “Rijeka snova”, za koju je dobio i Porina 2008. za najbolji album, a tu su i druge uspješnice, što iz vremena Đavola, pa i novijeg razdoblja poput “Zar više nema nas” (duet s Massimom, također dobitnik Porina) zatim poznata “Stojim na kantunu”, “Pričaj mi o ljubavi”, “Bambina”, “Divojka s juga”, “Srce od leda” ili “Ivona”…

– Ma sve znate, pa vas u stilu “Rock galame” pozivamo: nemoj biti sama dok je rock galama, dođi i pridruži se veselim maškarama na 111. Turopoljskom fašniku, u subotu, 22.veljače – kažu iz Turističke zajednice grada Velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno