Poveži se s nama

Crna kronika

Sve više intervencija zbog paljenja vatre na otvorenom

Objavljeno

Spaljivanje korova zadaje velike probleme vatrogascima i policiji. Građani ostavljaju požarišta bez nadzora, a vjetrovito vrijeme potiče širenje vatre na okolno zemljište. Zna se dogoditi da vlasnici zemlje i nadziru požar, ali bez da su prethodno pripremili sve što im je potrebno da ga zadrže pod kontrolom.

”Upozorio bih naše sugrađane da ne pale vatru na otvorenom kada puše jak vjetar, jer postoji velika opasnost da se požar proširi. Ne treba ostavljati požarište bez nadzora i na njega treba doći adekvatno opremljen. Ljudi znaju paliti vatru u natikačama, a uz sebe imati samo lopatu ili motiku”, rekao je Niko Kuzmanović iz Policijske postaje Velika Gorica.

Samog u tijekom jučerašnjeg dana zabilježena su tri požara. Zbog nepažnje građana vatrogasci su morali intervenirati Kosnici, Mičevcu i Čičkoj Poljani. Ako ih otkriju, krivce za izazivanje ovih požara očekuju novčane kazne od 2 do 15 tisuća kuna. Svojim nepromišljenim radnjama pojedinci se izlažu i kaznenom progonu. Ako požar zaprijeti životima i imovini, protiv krivca se kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine. Za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora do tri godina, ako je djelo počinjeno iz nehaja, a ako je počinjeno s namjerom propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Crna kronika

Provalili u dva Golfa i ukrali razne dijelove

Automobili su u vlasništvu leasing kuće

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelji provalili su u razdoblju od 29. svibnja do 1. lipnja u Šćitarjevu u dva osobna automobila marke VW Golf VII. Vozila su odjavljena te su bez registarskih oznaka, a vlasnik je leasing tvrtka. Iz automobila su provalnici ukrali razne dijelove. Šteta je nekoliko desetaka tisuća kuna, javlja Policijska uprava zagrebačka.

Nastavi čitati

Crna kronika

(Pre)brzi gorički vikend: Čak 47 vozača zaradilo kaznu zbog brzine!

U policijskoj vikend akciji kontrole prometa utvrđen je velik broj slučajeva prekoračenja brzine, tri alkoholizirana vozača, ali i 27 drugih prometnih prekršaja

Objavljeno

on

I ovog je vikenda velikogorička policija provodila akciju pojačanog nadzora prometa, odnosno kontrole brzine i vožnje pod utjecajem alkohola. Nakon što je vikend završio, jasno je jedno – daleko više je prebrzih nego onih koji voze “pod gasom”. Točnije, 47 vozača zaslužilo je kazne zbog vožnje nepropisnom brzinom, a trojica su vozila pod utjecajem alkohola.

Iz policije nisu objavili tko je bio najbrži vozač među onima koji su bili prebrzi, ali zato se zna da je najveća koncentracija alkohola u organizmu zabilježena u petak, malo prije 21 sati, kad je 41-godišnjak iz Velike Gorice zaustavljen i alkotestiran, a “dreger” je pokazao 0,70 promila alkohola u krvi. Zaustavljen je na Zagrebačkoj ulici, a vozačka dozvola oduzeta mu je na licu mjesta.

Nastavi čitati

Crna kronika

Napravio veliku štetu kako bi ušao u kuću, a ukrao jedan televizor

Objavljeno

on

Nepoznati počinitelj provalio je u noći na srijedu u kuću u Strmcu Bukevskom čiji je vlasnik 70-godišnjak, javlja gorička policija. Lopov je na provalio u kuću, ali i u podrum te potkrovni dio kuće. Na više mjesta je polomio brave na vratima, sve je ispremetao i na kraju ukrao jedan televizor.

 

Nastavi čitati

Reporter 393 - 21.05.2020.

Facebook

Izdvojeno