Poveži se s nama

Crna kronika

Sve više intervencija zbog paljenja vatre na otvorenom

Objavljeno

Spaljivanje korova zadaje velike probleme vatrogascima i policiji. Građani ostavljaju požarišta bez nadzora, a vjetrovito vrijeme potiče širenje vatre na okolno zemljište. Zna se dogoditi da vlasnici zemlje i nadziru požar, ali bez da su prethodno pripremili sve što im je potrebno da ga zadrže pod kontrolom.

”Upozorio bih naše sugrađane da ne pale vatru na otvorenom kada puše jak vjetar, jer postoji velika opasnost da se požar proširi. Ne treba ostavljati požarište bez nadzora i na njega treba doći adekvatno opremljen. Ljudi znaju paliti vatru u natikačama, a uz sebe imati samo lopatu ili motiku”, rekao je Niko Kuzmanović iz Policijske postaje Velika Gorica.

Samog u tijekom jučerašnjeg dana zabilježena su tri požara. Zbog nepažnje građana vatrogasci su morali intervenirati Kosnici, Mičevcu i Čičkoj Poljani. Ako ih otkriju, krivce za izazivanje ovih požara očekuju novčane kazne od 2 do 15 tisuća kuna. Svojim nepromišljenim radnjama pojedinci se izlažu i kaznenom progonu. Ako požar zaprijeti životima i imovini, protiv krivca se kaznena prijava zbog dovođenja u opasnost života i imovine. Za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora do tri godina, ako je djelo počinjeno iz nehaja, a ako je počinjeno s namjerom propisana je kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Crna kronika

U dvije prometne nesreće ozlijeđene dvije osobe

Kišno vrijeme i klizave prometnice uzeli danak

Objavljeno

on

Kišno vrijeme i klizave prometnice uzeli su danas svoj danak. U dvije prometne nesreće ozlijeđene su dvije osobe. Prva se dogodila oko 11 sati  na raskrižju Rakarske ulice i Avenije Pape Ivana Pavla II. Sudarila su se dva osobna vozila. Jedna osoba prevezena je u KBC Zagreb kako bi joj se pružila pomoć.

Nešto kasnije, oko 11,50 sati, na raskrižju Poštanske ulice i Ulice Andrije Kačića Miošića dogodila se druga prometna nezgoda u kojoj je, također, ozlijeđena jedna osoba, koja je vozilom hitne pomoći prevezena u KBC Zagreb. U sudaru su sudjelovala dva vozila.

Nastavi čitati

Crna kronika

Miris parfema i profita privukao kradljivca u Veliku Goricu

Na meti lopova našao se i kiosk u Drneku

Objavljeno

on

Parfumerija DM-a na Trgu kralja Tomislava dvaput u dva dana našla se na meti lopova. Nepoznati kradljivac tijekom ponedjeljka i utorka iz trgovine je ukrao parfeme vrijedne 7 tisuća kuna. Vješto je iskoristio nepažnju djelatnica kako bi se domogao vrijednog plijena.

U noći sa srijede na četvrtak provaljeno je u kiosk u mjestu Drnek.

– Nepoznati počinitelj prvo je onesposobio rasvjetno tijelo koje se nalazi iznad prodajnoga pulta, nakon čega je razbio staklo na pultu i ušao u unutrašnjost. Tom prilikom lopov je ukrao veću količinu cigareta, prehrambenih proizvoda kao i sredstava za čišćenje te se s njima udaljio u nepoznato – rekao nam je inspektor Nikica Ljubanović.

Šteta je procijenjena na 20-tak tisuća kuna. Policija intenzivno traga za počiniteljem.

Nastavi čitati

Crna kronika

Napisano sedam kazni zbog nekorištenja pojasa

Policija jučer pojačano nadzirala pojas, mobitel i dječje sjedalice

Objavljeno

on

Na području Policijske postaje Velika Gorica jučer je provedena preventivno–represivna akcija ‘Pojas, mobitel i dječje sjedalice’. Policija je kaznila šest vozača i jednog putnika zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Nastavi čitati

Reporter 387 - 24.10.2019.

Facebook

Izdvojeno